Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 hetes vagyok, talán még...

19 hetes vagyok, talán még nem késő?

Figyelt kérdés

A dohányzásról szeretnék kérdezni:)

Terhességem elött Kék LD-t szívtam ami 6mg-os, amint megtudtam h terhes vagyok, volt fél doboz odaadtam anyunak, hogy NEM!

De aztán mondom, nagyon kívánom vettem 1mg-os vékony PallMall-t, szinte semmi....

3hónapos koromig napi 6-8 szálat szívtam el, ugye a rosszullétek miatt volt hogy 2-t...

Mostmár ugye h az első harmad elmúlt vele 1ütt az esetleges rosszulléteim is.

Azaz újra kívánom a cigit.

Minden vizsgálatom jó (lekopogom).

Csak amióta kívánom a cigit pl tegnap is 13 szálat elszívom..:S És nagyon bűntudatom van, ezért ma rá se gyújtottam pedig 6óra óta fent vagyok.

A körömben volt pár terhes aki végig cigizett erős cigit, és napi 1 dobozzal is akár, és egészsgées gyereke lett, de ez nem vígasztal.

Ja és persze én acigi mellé rengeteg gyümölcsöt, vitamint viszek be.

Volt már vlkivel ilyen?

Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat.

Szép napot nektek!

2014. jan. 13. 07:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
12%
Szia! Én a második és harmadik gyerekkel cigiztem, nem lett semmi gond, de azért próbáld meg letenni vagy legalábbis csökkenteni :) Boldog babavárást!
2014. jan. 13. 07:45
 2/26 anonim ***** válasza:
18%
Szia! Hát bizonyára az lenne a legjobb ha letennéd,de ha letudnád,akkor nem fordultál volna ide segítségért. MIndenesetre csökkentsd azt a 13 szálat,hiába "hegyilevegő"az akkor is sok. Én pároméból szoktam kérni 3-4szer egy nap,holnapra vagyok kiírva,így nem tudok még neked mit mondani,ártott e vagy sem,de biztos nem tesz jót. Kapni fogod a szebbnél szebb kommenteket arra készülj azért...
2014. jan. 13. 07:55
 3/26 anonim ***** válasza:
80%

A múltkor uh-ra vártam, akkor szült egy kismama, aki dohányzott a terhesség alatt, és olyan meszes volt a méhlepénye a cigi miatt, hogy a kiírt időre született babája nem érte el az elég súlyt, vitték inkubátorba.

Plusz ha terhesség alatt nem is lesz gondja a babának, bizonyítottan rosszabban tanulnak azok a gyermekek, akiknek az anyja dohányzott terhesség alatt, tehát iskolás korban tanulási gondjai lehetnek a gyermekednek.

2014. jan. 13. 08:16
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én letettem egyből ahogy megtudtam terhes vagyok! De pl. Nővérem ezt nem tette meg az első babájánál nem sokat cigizett naponta de a kis lány asztmás lett nem biztos ,hogy ez miatt de sajnos az orvos azt mondják nagy a valószínűsége ,hogy ez is befolyásolta! Szerintem hallgass a lelkiismeret furdalásra mert oké sokaknak egészséges gyereke lesz van de mi van ha neked nem? Légy erős hidd el jobb lesz ha leszoksz :) azt a pénzt amit cigire költenél tedd el a picinek vagy bármire:) Én lassan 2 éve nem dohányzok (az elejibe néha néha rágyújtottam a szülés után de egy hónap nem cigizés után olyan rosszul lettem ,hogy 1 órát feküdtem nah azóta véglegesen nem cigizek) Sok sikert ! Én szurkolok neked! De nekem is sok barátnőm van aki végig cigizett és tényleg egészséges babájuk van pedig többet cigiztek mint tesóm! További jó és könnyű babavárást!
2014. jan. 13. 08:19
 5/26 anonim ***** válasza:
13%

Szia! Letenni nekem sem sikerult,csak csokkenteni a napi adagot.3-4 szalat en is elszivtam,volt,hogy tobbet is.Aztan miutan megszuletett a kisfiam a szoptatas vegeig 1 szalat sem szivtam,kesobb viszont sajnos visszaszoktam.Nekem a ferjem is dohanyzik,igy nehez volt megallni.

Szerencsere a kisfiam makk egeszseges,de igazabol azota is banom,hogy ujbol ragyujtottam,ha mar egyszer hosszabb idore letettem.

Ha sikerulne megallnod,ne ess abba a hibaba mint en,hogy ujbol ragyujtassz.

2014. jan. 13. 08:21
 6/26 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Nekünk a suliban még régen mutattak egy olyan felvételt, ami dohányos anya magzatát mutatja, miközben "anyuka cigizik" Soha nem találtam meg interneten, pedig már sokszor kerestem. A magzat összehúzta magát, teljesen görcsös volt a mozgása, látványosan szenvedett. Annyira szeretném belinkelni, hogy lásd mit él át a gyereked a te akaratgyengeséged miatt.

2014. jan. 13. 08:26
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a 3-as válaszolónak ezt én is olvastam ,hogy iskolás kórban is megmutatkozhat ,hogy cigizett az anyuka! De azt viszont ne felejtsd el ha valami baja lesz a babádnak örök életedre magadat fogod hibáztatni. Tudom mert 5 éves lesz a kislánya és amikor nagyon befullad mindig sírva fakad tesóm ,hogy ez csak is az ő hibája....Sok sikert! És 2 es válaszoló könnyű szülést neked! 4 -es voltam
2014. jan. 13. 08:33
 8/26 A kérdező kommentje:

Igen, ma már büszke vagyok, mert mindjárt 9 óra és nem gyújtottam rá, pedig itt van a cigi.

Igen tegnapi nap után valami miatt nagyon lelkiismeretfurdalásom, és bűntudatom van.

2014. jan. 13. 08:40
 9/26 anonim ***** válasza:
95%

On: Én ugyan nem értem, miért dohányzol, miközben babát vársz, de változtatni sosem késő. Próbáld meg csökkenteni az adagot, vagy kérj szakszerű segítséget.

Off: Mikor felvételen voltam a szülészeten, volt egy másik kismama 34 hetes, de a baba csak 30 hetesnek látszott, kiderült, hogy dohányzik a nő, hát azt, amit a dokitól kapott, már én is rosszul éreztem magam. Be is fektették, viszont mindenki (a doki meg a nővérek)úgy beszéltek vele...

2014. jan. 13. 08:56
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne ha legalább már most le tudnád tenni,bár szerintem nem fogod tudni,mert amint írtad is, megpróbáltad de nem sikerült! Lehet,hogy nem lesz baja a babádnak,de az is lehet,hogy lesz! Nekem amikor sokkal kisebbnek mérték a babámat, rögtön azt kérdezte az orvos,hogy dohányzom-e. (nem dohányoztam)
2014. jan. 13. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!