Mit csináljak, mi lehet a baja? Kivagyok. Pár napja talán
egy hete is, estére, késő délutánra, olyan mintha
elfogyna a tejem. De elképzelhető, hogy van, .
Sajnos nem sok ötletem van, csak annyit tudok, hogy m is hasonlókkal küzdöttünk/küzdünk. Estére nekem sincs tejem. Én egy ideig szenvedtem, de aztán úgy döntöttem többet ártok így a babának, mert nem lakik jól, nyugtalan, én is ideges voltam. Úgyhogy én egyszerűen elkezdtem pótolni üvegből, tejjel vagy tápszerrel. Először szopizik valamennyit, aztán jön a pótlás. ez van, nem tudok mit csinálni
2009. nov. 10. 18:19
Lehet tenyleg kevesebb van,ebben az esetben teheted azt amint pl en: amennyiben van a melyhutoben 1 adag,akkor elobb mellre teszed csak hogy ne lustuljon el ,majd odadaod cumisuvegbol a lefejtet.Amennyiben nincs akkor kiegeszited tapszerrel,kicsit kesobb lefejed ha ugy erzed van mit.Ezzel majd masnal potolhatsz.
Siman elofordulhat ,hogy ez csak idoleges majd minden helyre all,de fontos hogy a melled megkapja minden alkalom az ingert(tehat probalsz szoptatni).
A tappszerrel sem teszel rosszat,hiszen ugyis egesznap szoptatsz!
Ez csak egy modszer ami nekem bejott,ha gondolod probald ki!
2009. nov. 10. 18:21
Este termelődik a legkevesebb tej, éjszaka-reggelre a legtöbb. Nekünk is volt ilyen időszakunk, kevesebbet is gyarapodott. Én két és fél óránként megszoptattam, kérte-nem kérte. Felturbózta a tejtermelést, egy hét alatt visszaállt a régi időbeosztás.
2009. nov. 10. 18:35
4/9 A kérdező kommentje:
olyan mintha az lenne a baj,hogy később indul be a tejleadó reflex...ezért türelmetlen
2.vok
Ha van tejci,csak lassan indul be,akkor fejjel elobb es utana tedd ra a picit.
2009. nov. 10. 19:39
Nekem is elfogy estére. Mi szenvedtünk másfél hetet, már odaadtam neki mindkét cicit és úgy sem volt jó. Így elmentem a gyerekorvoshoz, írt fel tápszert és most minden jó.
2009. nov. 10. 20:54
Ugyanennyi idős volt a fiam, amikor belekerültünk ebbe a körforgásba. Higyj magadban és a babádban. És nyugodt legyél a szopi előtt ( tudom nehéz...). Vagy fejd meg egy kicsit evés előtt. Addig amíg a reflex nem indul. Addig apa csicsigassa vagy dalolj neki.
Szurkolok!!
2009. nov. 10. 22:07
Nálam is így van/volt. Szopott amíg szopott, a többit pedig odaadtam neki üvegből! Ma már a délutáni (4 óra) etetés egyáltalán nem szopi, gyümölcsöt adok neki majd kicsit később tejet vagy tápszert. És furcsa módon a fürdés utáni 7 órai vacsorára tud szopni 150-180 grammot. Előtte pedig kínlódás volt a délutáni és az esti szoptatás is! 5 és fél hónapos.
2009. nov. 11. 09:08
nálunk is hasonló a helyzet.estére már egyszerűen alig van benn.valszeg van benn valamennyi,csak meg kéne érte dolgoznia.és az én fiam az esti etetésnél országos ordításba(szó-szoros értelembe)kezd,és meg sem áll 1,5-2 óra hosszáig.ezt már egy hónapja csinálja.és van hogy éjjel 11 kor még zendít.hát én szóltam a doktornőnek,meg a védőnőnek is ahányszor jött,de nem kell vele foglalkozni,vannak sírósabb babák alapon el lett intézve.hát én kezembe vettem a dolgot és vettem tápit neki.és láss csodát azóta a fiam mint a kisangyal olyan este.bevágja a 150 ml-t és elalszik magától(soha nem aludt el ezelött egyedül,mindig altatni kellett).erre mondom a védőnőnek h este kap tápit,hát azt válaszolta h miért nem szóltam,pedig mindig mondtam h mi a helyzet az estékkel.meg nem kéne egyből a tápihoz nyúlni.meg hogy feladtam,meg ugye a cumisüveg,mert szépen le fogja magát választani.akkor inkább hagyjam üvölteni,legyek olyan mint egy idegbeteg,és még a család se tudjon pihenni,meg arról nem beszélve ha én feszült vagyok azt a gyerek is érzi!?persze elhiszem h az anyatej egészségesebb,de ha egyszer nem elég akkor ha fejen állok sem tudok a helyzeten változtatni.
2009. nov. 12. 10:06
Kapcsolódó kérdések: