Ha 6 hónapos korig kizárólag szoptatok és akkor kezdek hozzátáplálni, akkor elképzelhető, hogy 1 éves korára minden étkezést ki tudunk váltani?
Nekem 1 évesen 4x evett szilárdat, de cicizett is még reggel, délelőtt, délután és este.
6-8 hónapig: ebéd
(7 hós koráig erre is ráciczett)
7-10 hós koráig ebéd, uszonna
10-12 hós koráig, reggeli, ebéd, uzsonna.
1 éves korától velünk eszik vacsorát, amit mi.
(Mondjuk nekem nem az étkezések kiváltása volt a fő célom, 16 hós és még 3x ciczik)
Hagyd meg a reggeli és esti cicit,a többit addig simán ki tudod váltani.
Próbálom majd fokozatosan, talán kicsit "sűrűbb menetrenddel" mint a 3. válaszadó.
Fél éves koráig mindenképp csa szoptatni szeretném, de aztán valószínüleg változó beosztásom lesz majd. A reggeli cicit talán meg tudom tartani, de az estit nem valószínű... max lefejt tejet kaphatna majd estére, bár itt meg gondolom már inkább a cici lenne a lényeg és nem az anyatej
Megszokja majd a babád, ne izgulj. Ügyesen meg fogod oldani! Fél év elég az elválasztásra. 4 hónapos kora körül el lehet kezdeni a kóstoltatást, így könnyebb, gyorsabb lesz 6 hónapos korától az átállás.
Nem kell, hogy cicifüggő legyen vagy anyahiányos majd. Aki nem szoptat, annak sem lelki sérült a gyereke.
3. válaszoló
Én nem siettem, mert-szerencsére-itthon lehetek max. 3 évig, bár 2 és fél éves korában szeretnék visszamenni dolgozni, szóval így is van még bő egy évem.
Sajnálom, hogy neked vissza kell menned és kitartást:-)))
Köszi! :-)
Remélem a kajára való átállást tényleg megoldjuk így egy fél év alatt és akkor csak az én hiányommal kell megküzdenie. Bár az eddigi tapasztalatok szerint, amíg tele a pocak és tiszta a pelus, mindegy neki, hogy én vagyok-e vele, vagy más! :-D Nagyon rendes kiscsaj, nem lesz vele gond! Majd addig én is megküzdök valahogy a szeparációs problémámmal :-))
Esetleg le tudod írni a "menetrendet", hasonlóan, mint itt a harmadik válaszoló, hogy mikor melyik étkezést váltottátok ki?
Nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!