Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor hogy kell hozzátápl...

Most akkor hogy kell hozzátáplálni? Szopi előtt, két szopi között 10 óraiként, vagy szopi után?

Figyelt kérdés

Már több véleményt is hallottam, és mindenki máshogy csinálja.

A másik pedig amit nem tudok, hogy mikortól kell majd nem csak délelőtt hozzátáplálni?

5 hós a babám, pár hete kezdtem el, csak anyatejes.

2011. okt. 24. 09:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Itt is sok véleményt fogsz hallani...

Legfőképp meg ahogy a babának jó, erre nincs általános érvényű szabály. Olvass minél többet, és neked kell kialakítani azt, neked kell rájönni, hogy mi válik be a babánál.

2011. okt. 24. 09:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod elválasztani akkor délelőtt szopi után kóstoltatsz ( azaz annyit adsz amennyit megeszik SZOPI UTÁN) ha 2 kanál akkor annyi ha 50ml akkor annyi...

Ha már hozzátáplálni szeretnéd azaz kiváltani 1 étkezést akkor délelőtt szopi előtt adsz neki és utána szopi, Ezt neked kell eldönteni

2011. okt. 24. 10:11
 3/9 xStefix ***** válasza:
Épp most írok erről előadást. :)
2011. okt. 24. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő a 10 órait javasolta először. Utána kaphat szopit nyugodtan. Aztán látni fogod, hogy egyre többet elfogad és fokozatosan ki lehet váltani a 10 órait, ebédet, majd az uzsonnát. A reggeli és esti étkezés marad szopi (tápszeresek esetében tápszer) egy éves korig mindenképp, de ezt talán tudtad is.
2011. okt. 24. 16:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Kizárólag anyatejes babát nem kell hozzátáplálni 6 hónapos kor előtt! Ha hozzátáplálni szeretnél majd, akkor szopi után/ szopik között adj neki kóstolót. Amit szopi előtt adsz az elválasztást segíti. KÜlönbség:)!
2011. okt. 25. 23:51
 6/9 anonim ***** válasza:

a 2. válaszoló annyira tömören és korrekten összefoglalta, hogy nem is nagyon kell ehhez mit hozzáfűzni. Az a lényeg, hogy mit szeretnél.

A betöltött 5 hónapos baba, pedig pár hét/nap múlva 6, ne értelmezzétek ezt a 6 hónapig kizárólag szoptatást már olyan mereven. Semmi baja nem lesz, ha most kap pár kanál barackot-almát. Legalább nem kell 8-10 hónaposan sokkolni a kanállal meg az új ízekkel. Ezt csak azért írom, mert láttam, hogy valami eddig elhúzta, az se jó.

2011. okt. 26. 08:13
 7/9 xStefix ***** válasza:
100%

Én a szakiktól tudom, hogy egyedül ez a szám az, amit konkrétan ajánlott venni: betöltött 6 hónap.

Rákérdeztem korábban én is, hogy akkor itt mi van az egyéni különbségekkel, ha már korábban is úgy tűnik, hogy kész rá a baba stb.. Mert ugye a szoptatás, kötődés is a rugalmasságról szól. A válasz az volt, hogy bár igen, itt is vannak eltérések, de mégis ajánlott inkább várni, mert a 6 hós ajánlás így is "tágra" van hagyva. Ezután bármikor lehet kezdeni, de előtte nem ajánlott. Talán ez az egyetlen ilyen számszerű szabály, ami van.

Egyébként, akik 8-10 hósan kezdenek, gyakran nem önszántukból teszik, hanem azért, mert a baba nem fogad el semmit korábban...

2011. okt. 26. 17:46
 8/9 A kérdező kommentje:

Ma voltunk a védőnőnél, és felháborodva mesélte, hogy a legújabb információk szerint, amit most tanítottak nekik, az a módi, hogy a glutén bevezetését 4-től 6 hónapos korig ajánlák.

És mérgelődött, hogy idáig a kismamák lelkére kellett kötniük, hogy nehogy merjenek 6 hós kor előtt glutént adni.

Márpedig a babakekszet almával, vagy más gyümölcspéppel szokás adni a babáknak. Most akkor tényleg mindenki össze-vissza beszél!

És az az idegesítő, hogy nem csak ebben az egy kérdésben mondanak mást az orvosok, védőnők, hanem szinte mindenben.

A lényeg, hogy már senkinek nem lehet hinni! :)

Szerintem bízzunk saját magunk megérzéseiben, és abban, hogy ki mennyire ismeri a babáját.

2011. okt. 26. 21:08
 9/9 xStefix ***** válasza:

Kérdező, parázs vita folyik mostanság a gluténról, igen. És sajnos az OGYEI, akik az általad is idézett ajánlást kidobták, egyáltalán nem osztják a szoptatási szakma véleményét ezügyben, sőt mitöbb, előzetesen semmiféle szakmai egyeztetést nem folytattak velük. :(

Ha adhatok egy tippet, olvasd el ezt:

[link]

Van benne link is a szakirodalmi magyarázathoz is.

Nyilván ez is egyfajta vélemény a sok között és biztos van olyan anyuka, aki nem ért ezzel egyet. Én maximálisan megbízom a szakmában, úgyhogy ezt tartom mérvadónak, de nyilván mindenki maga dönt. (Dietetikára járok és ott is volt szó már erről a témáról.) Szerintem azért egy utánagondolást megérhet.

Fontosnak tartom, hogy az anyukák ilyesmit is olvassanak - elég sok hülyeséget elhittünk már az orvosoknak, védőnőknek korábban is. :(

2011. okt. 27. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!