19 hetes vagyok, talán még nem késő?
A dohányzásról szeretnék kérdezni:)
Terhességem elött Kék LD-t szívtam ami 6mg-os, amint megtudtam h terhes vagyok, volt fél doboz odaadtam anyunak, hogy NEM!
De aztán mondom, nagyon kívánom vettem 1mg-os vékony PallMall-t, szinte semmi....
3hónapos koromig napi 6-8 szálat szívtam el, ugye a rosszullétek miatt volt hogy 2-t...
Mostmár ugye h az első harmad elmúlt vele 1ütt az esetleges rosszulléteim is.
Azaz újra kívánom a cigit.
Minden vizsgálatom jó (lekopogom).
Csak amióta kívánom a cigit pl tegnap is 13 szálat elszívom..:S És nagyon bűntudatom van, ezért ma rá se gyújtottam pedig 6óra óta fent vagyok.
A körömben volt pár terhes aki végig cigizett erős cigit, és napi 1 dobozzal is akár, és egészsgées gyereke lett, de ez nem vígasztal.
Ja és persze én acigi mellé rengeteg gyümölcsöt, vitamint viszek be.
Volt már vlkivel ilyen?
Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat.
Szép napot nektek!
Szerintem a cigiről való leszokáshoz már késő, de ha tudod minél kevesebbet, sőt egyáltalán ne gyújts rá! Ez egy jó kihívás lesz. :)
Én ugyan nem dohányzom, sőt sosem dohányoztam, de terhességi cukorbeteg voltam és hamarabb kezdett öregedni a méhlepény, aki akkor vizsgált első kérdése, hogy dohányzom-e???? Aztán megtudta a cukromat, így tudom,hogy attól lehetett.
Amit te megeszel, megiszol, érzel azt kapja a baba is. Olyan, mintha a baba rágyújtana egy cigire. Az a sok kátrány stb mind bejut neki.
Nem kioktatni akarlak, teljesen jóindulatúan írtam amit írtam.
Egy felnőttnek sem egészséges a cigi, nemhogy egy éppen kifejlődő emberke számára.
Most nézd a baba érdekét, most legyen ő a fontos, csináld érte. Aztán legfeljebb bepótolod. :)
Hidd el mikor az ember terhességi cukorbeteg lesz és diétán van, semmi cukros, alig szénhidrát, minimális gyümölcs, méricskélni kell az adagokat, akkor hogy a fenébe ne kívánna meg egy csokit, vagy egy jó szelet sütit, pizzát, sültkrumplit, de nem lehet!!!!!
Szóval én imádom a csokit, de terhességi cukorral nem lehetett és hiába van édesítős diabetikus változat, az meg terhesen nem túl egészséges..... szóval szülés után jól becsokiztam, fagyiztam :)
Amint megtudtam,hogy terhes vagyok egybol letettem a cigit,na ezzel nem magamat akarom fenyezni,hiszen tervezett baba volt es az lett volna a legjobb,ha mar akkor leteszem,amikor elkezdtunk probalkozni.Most vagyok 15 hetes, a 13. hetig nagyon nehez volt,nagyon kivantam a cigit,de azt soha nem bocsatanam meg magamnak,ha valami baja lenne a babamnak.10 evig dohanyoztam,szoval nekem se volt azert egyszeru...
A dohanyzas nagyon sok gondot okozhat, a legsulyosabb a magzatelhalas,mert a placenta elvalik,de ott a koraszules,a kis sulyu baba,rosszabbul fejlodik a pici tudeje,gyakoribb a bolcsohalal.Es szoptatas alatt is nagyon karos a dohanyzas.
Nem keso most sem letenni a cigit,sok sikert!
Es,ha esetleg megsem sikerulne,akkor tedd meg a babadnak azt a szivesseget,hogy tapszerrel eteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!