Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 hetes vagyok, talán még...

19 hetes vagyok, talán még nem késő?

Figyelt kérdés

A dohányzásról szeretnék kérdezni:)

Terhességem elött Kék LD-t szívtam ami 6mg-os, amint megtudtam h terhes vagyok, volt fél doboz odaadtam anyunak, hogy NEM!

De aztán mondom, nagyon kívánom vettem 1mg-os vékony PallMall-t, szinte semmi....

3hónapos koromig napi 6-8 szálat szívtam el, ugye a rosszullétek miatt volt hogy 2-t...

Mostmár ugye h az első harmad elmúlt vele 1ütt az esetleges rosszulléteim is.

Azaz újra kívánom a cigit.

Minden vizsgálatom jó (lekopogom).

Csak amióta kívánom a cigit pl tegnap is 13 szálat elszívom..:S És nagyon bűntudatom van, ezért ma rá se gyújtottam pedig 6óra óta fent vagyok.

A körömben volt pár terhes aki végig cigizett erős cigit, és napi 1 dobozzal is akár, és egészsgées gyereke lett, de ez nem vígasztal.

Ja és persze én acigi mellé rengeteg gyümölcsöt, vitamint viszek be.

Volt már vlkivel ilyen?

Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat.

Szép napot nektek!

2014. jan. 13. 07:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az a helyzet. hogy nem leszek kedves, mert szerintem az nem segít.

Tudom, hogy nehéz, első terhességem előtt napi bő 20 szálat szívtam sodortból, és nem épp gyenge fajtából. Megtudtam, hogy terhes vagyok 2 napon belül letettem a cigit, és szoptatás végéig nem gyújtottam rá. Már nem szoptattam, de még kellett fejnem, hogy ne gyulladjon be a mellem, de már rágyújtottam, akkor vettem észre, hogy pl a tejbe mennyire belekerül, ugyanis az addig fefér anyatej annak függvényében, hogy hány szálat szívtam el lett egyre "zöldebb"...

Aztán persze megint dohányoztam, és nagyon jól esett. Viszont nekem az a véleményem, hogy sokkal-sokkal nagyobb áldozatokat is meg kell hoznod a gyerekedért, mint hogy kívánod a cigit, és rágyújts-e. Pl biztos vagyok benne, hogy lesz olyan, hogy akármennyire is akarsz, nem fogsz tudni rágyújtani, mert a gyerek éppen üvölt ha le akarod tenni. Akkor mit csinálsz? Hidd el, hogy Te leszel nyugodtabb a szülés után, ha most le tudod tenni, és magadnak spórolsz meg rengeteg jövőbeli stresszt, az esetleges megvonás miatt.

Most megint terhes vagyok, most is 2 nap után letettem a cigit, és azóta sem gyújtottam rá.

Nem akarlak be...ni, nem vagyok az anyád, de tapasztalatból mondom, hogy jobb most letenni. Azt is tudom, hogy nehéz, nekem ezek segítettek: terhességi teszt nézegetés mikor rá akartam gyújtani (komolyan a cigi mellett tartottam a tesztet), füstölő, sétálás helyette, rágózás(rengeteg rágó) illetve a dohányt szaglásztam. Nem vicc! Ártani nem tud, de imádom az illatát, ezért is dohányzok(oztam).

Tudom, hogy fogok amint megtehetem, de nem kockáztatok már csak azért sem, mert ha megszületik és ne adj Isten baja lesz (amit nem tudhatsz előre lenne-e baja...) akkor a saját(!!!) és a gyerekem életét is megnehezítem, mert most nem mondtam le, és akkor majd kamatostul le kell mondanom.

Mégegyszer mondom, a legjobb szándékkal írom ezt!

Sok sikert, és szép babavárást kívánok!!!!

2014. jan. 13. 09:18
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
15 évesen gyújtottam rá először. Kb 17-18 éves korom óta napi legalább 1 vagy másfél dobozzal elszívtam nem a gyengébb fajtából... Most 25 évesen babát várok. Június 25-én csináltam meg a tesztet, akkor már nagy valószínűséggel tudtuk hogy baba van a dologban, vágytunk is rá, úgy voltunk vele ha jön hát had jöjjön. Hiába tudtam, megcsináltam a tesztet, de elkezdett mindenem reszketni, teljesen beparáztam. Akkor elszívtam egy helyemben vagy 3 szál cigit, magamhoz tértem az első sokkból, de azóta egy szálat sem, pedig párom cigizik hébe hóba. Ki lehet, ki kell bírni! Ne magad miatt, a Pici miatt! Kitartás! 33hkm
2014. jan. 13. 09:25
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szoktál màr le valaha? Hidd el, csak az első 2-3 nap durva, aztán egyre könnyebb, és egyre jobban érzed magad! Nem csak a baba miatt, hanem fizikailag is, el sem hiszed milyen érzés! Én 12 évig cigiztem, egyszer leszoktam csak úgy, most meg azért mert terhes vagyok. Az első napokban nekem nagyon durva figyelemelterelés kellett, mert azt hittem hülyét kapok. És te is most csak azzal foglalkozol, hogy jaj már ennyi az idő és még nem cigiztem, pedig itt a cigi....ez nem jó! Ennyi idő sz.rt sem ér, majd a nap végén dícsérd meg magad! Menj el valahova, főzzél, próbálj meg aludni, aludni és aludni. És gondolj a babádra! Kitartás! Nehéz, de sikerülni fog!
2014. jan. 13. 09:51
 14/26 A kérdező kommentje:

de nem lesz késő?

Illetve hallottam arról is h ha nem szívod el akkor a "sóvárgás" az elvonási tünet nagyobb a szervezetben.

Hülye kérdés e avval nem teszek rosszat ha mostantól nem szívom?

2014. jan. 13. 10:21
 15/26 A kérdező kommentje:
mert ugye ezidáig végig cigiztem... (nem büszkeség, sőt...)
2014. jan. 13. 10:22
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
azt nem tudhatjuk hogy késő-e, de gondolj bele, van még 21 heted. Addig növelni szeretnéd a bajra a lehetőséget vagy leteszed most?
2014. jan. 13. 10:31
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem késő! és nem teszel rosszat! Mondjuk én amikor nagyon nagyon ideges voltam inkább elszívtam egy cigit mert az orvosom is mondta ,hogy az ideggel többet ártok mint egy szál cigivel ( ezzel nem azt mondta cigizzek nyugodtan minden nap csak ha nagyon feszült vagyok! )
2014. jan. 13. 10:33
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ááá, úgyis már késő, inkább cigizz tovább! Most komolyan, ezt várod tőlünk??? Tedd már le azt a sz.rt, és ne mentegetőzz a káros elvonási tünetekkel! A cigi károsabb! Komolyan, szedd már össze magad!!! Ne mentegesd magad, rakd le a cigit, bírd ki azt a két horror napot, aztán szülj egy egészséges babát!
2014. jan. 13. 10:35
 19/26 anonim ***** válasza:
Én is cigiztem terhesség előtt, nem keveset. Ahogy elkezdtük tervezni a babát, folyamatosan szoktam le a cigiről, mindig gyengébbet gyengébbet és egyre kevesebbet. Letelt a szoptatási idő, ami sajnos nem volt több két hónapnál és elszívtam egy cigit. Azóta hébe hóba cigizek én is már lassan két éves a kislányom és makk egészséges. Egyik barátnőmmel szinte együtt szültünk. Ő végigdohányozta a terhességet, szoptatást és most is dohányzik. A babájának sajnos szívzöreje van..Szóval tedd le, nincs még késő!!!
2014. jan. 13. 12:35
 20/26 anonim ***** válasza:
19-es vagyok még annyit, hogy nem mondom hogy nem kívántam mert akkor hazudnék, de tudtam uralkodni magamon. És tudod milyen rossz volt mikor barátnőmmel mentünk UH-ra és ő cigizett, mikor sétáltunk a dokihoz többen megnéztek bennünket, hiába nem cigiztem rólam is következtetéseket vontak le. Rossz volt látni azokat a rosszalló tekinteteket. De nekem mindig is az lebegett a szemem előtt, hogy nem az én szenvedélyeim a fontosak, hanem a gyerekem egészsége és az élete!!
2014. jan. 13. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!