Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy szál cigaretta? Mennyi...

Egy szál cigaretta? Mennyi rosszat teszek vele?

Figyelt kérdés
Mióta tudatában vagyok a terhességemnek, egyáltalán nem dohányzom. Ma viszont elég nagy veszteség ért, meghalt a nagymamám, aki felnevelt. Iszonyatos feszültség, stressz ül rajtam és úgy érzem nem tudok megnyugodni, nagy szükségem lenne egyetlen szál cigire. Nagyon féltem a babám, nem akarok neki rosszat. De ugyanakkor egyedül vagyok itthon, nincs senki, aki megnyugtathatna és lassan agyvérzést kapok. Nem akarok rendszeresen dohányozni, csak egy szálra vágyom, most. Rossz anya leszek, ha elszívok egyet?
2012. márc. 17. 09:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Használni biztos nem fog a babának. Nem tudom melyik lenne a jobb, de egyszer a dokim azt mondta, hogy inkább szívjak el egy cigit, ha nagyon nagyon feszült vagyok és nem tudok megnyugodni, minthogy órákon át tartson az az állapot. Azt mondják a hosszú időn át tartó feszültség többet árt, mint ha rágyújtanál 1 szál cigire. Őszinte részvétem!
2012. márc. 17. 10:01
 2/15 anonim ***** válasza:
86%

nem vagyok bagós, nem is partolom, de most azt moindom szivd el.

egyet.

2012. márc. 17. 10:11
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Egyetértek az elsővel!Szerintem egyetlen szál cigi nem a világ,csak arra vigyázz,hogy utána nehogy visszaszokj a cigire,mert nekem volt olyan,igaz nem terhesség alatt,de egy hónapig kibirtam,hogy nem gyujtottam rá,utána egy bulin elszívtam egy szálat és utána nem volt megállás,újra visszaszoktam.Ha biztos vagy benne,hogy veled nem fog ilyesmi történni és valóban megelégszel egy szállal,akkor szerintem gyujts rá!Részvétem a nagymamád miatt!
2012. márc. 17. 10:12
 4/15 A kérdező kommentje:
köszönöm az együttérzéseteket. én ahogy babás lettem, mintha elvágták volna a cigi utáni vágyat, már csak azt bánom, hogy nem tettem le sokkal előbb. én sem pártolom a dohányzást, főleg nem ilyen áldott állapotban, meg is van a véleményem a terhesen rendszeresen cigizgető kismamákról, de most nincs mese. elszívtam egy szálat, nem is esett jól, de kicsit megnyugodtam. tudom, nem ez fog túltenni a történteken, majd a párom megnyugtató és együtt érző szavai, csak ... mindegy is, még egyszer köszönöm.
2012. márc. 17. 10:17
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

Részvétem, és ha nem fogsz rá visszaszokni, egy szál cigi ugyanúgy nem árt, mint egy pohár vörösbor. Kitartás, fel a fejjel, és minden szépet a babához!!! :)

32 hkm

2012. márc. 17. 10:31
 6/15 anonim ***** válasza:
45%
Tudom,hogy nehéz most neked,sajnälom a mamádat,de hidd el ha rägyujtasz az nem old meg semmit.osztozom a fájdalmadben,mégis azt mondom és kivänom neked h légy erös és ne gyujts rä!kivanom h megnyugodjon a lelked,hidd el a mamäd büszke lesz rád odafenn h erös vagy!
2012. márc. 17. 10:40
 7/15 anonim ***** válasza:
45%

Drágám!

Én is bagós voltam.

Lelkileg még az is vagyok, de a terhességem miatt nem gyújtok rá.

Rengetegszer megtenném pedig!

Figyelj jól!

Nem fogod kibírni 1 cigivel, rá fogsz gyújtani, ha elkezded!

Tehát kitartás!

Nagyon sajnálom a nagymamádat, de legyél erős, és hagyd a francba a cigit!

Nem oldja meg a szívfájdalmadat!

Vegyél be inkább egy természetes nyugtatót, teát, vagy valamit, nézz utána, csak NE GYÚJTS RÁ!

Puszi

2012. márc. 17. 10:45
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon sajnálom, ami veled történt, biztosan nem egyszerű most neked!!! :( Én nagyon cigaretta ellenes vagyok (leszoktam már baba előtt 1,5 évvel), viszont ebben az esetben az a véleményem, hogy inkább szívd el azt a szálat! Az idegeskedéssel valószínűleg jelen pillanatban többet ártasz, mint azzal az egy szállal! De arra azért próbálj törekedni, hogy valami mással kösd le a figyelmed ha stresszes vagy, mert még jöhetnek nehéz helyzetek!

Most már jó idő van, menj és sétálj egy nagyot, próbálj elvonatkoztatni a gondoktól!

És nem leszel rossz anya!!!! :)

Akkor lennél az, ha nem arra törekednél, hogy leszokj!!!

2012. márc. 17. 10:46
 9/15 anonim ***** válasza:
37%

Annyit hogy visszaszoksz rá!

Részvétem a nagyid miatt,de nem mentesít téged a hibád alól.Mert ha ér egy veszteség akkor okozol még egyet annak a kicsi csöppségnek akinek nincs választása?

Most nyugodtabb vagy? Sokat segítettel azzal a szál cigivel?

2012. márc. 17. 11:47
 10/15 A kérdező kommentje:
igen, képzeld segített az a FÉL szál cigi, legalább annyit, ha mást nem, hogy ne fulladjak meg a bőgésben. nem kibúvókat keresek, hogy rágyújthassak! hangsúlyozom még egyszer, AKI FELNEVELT. tudod én nem kellettem az édesanyámnak, elég nagy trauma volt ezt is feldolgozni, de sikerült alkohol és drogok nélkül leélnem a kamasz korom, még így is. ért már jó pár stresszhelyzet a terhességem alatt, egyszer sem gyújtottam rá, pedig megtehettem volna, mert felnőtt ember vagyok, de nem tettem. nem hiszem, hogy többet ártottam volna egy FÉL szál cigivel a babámnak, mint azzal, ha már hányok a sírástól. nem tudom miért kell egyből a legrosszabbra gondolni, hogy visszaszokok. van akaraterőm! eddig is volt, nagyon sok mindent köszönhetek neki. úgyhogy légy szíves "ne ítélj, hogy ne ítéltess."
2012. márc. 17. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!