Mit okoz a cigaretta? Napi 3 szál!
Napi 4-5 szál nem okoz semmi bajt. Védőnő nyugtatott meg vele és a neten is olvastam. Én is elszívok napi 3-4 szálat, tudja a védőnő az orvos és a kiskönyvemben is benne van. Nem fogok se magamnak se másnak hazudni, nekem nincs elég akaraterőm és nem bírom az elvonási tüneteket.
Szedjél vitamint és mellette C vitamint külön. Illetve egyél sok gyümölcsöt és mozogj eleget.
Sziasztok!
Borzasztóan nehéz volt abbahagyni a cigizést (nem mondhatnám, hogy leszoktam, de abbahagytam erre az időre) és ha tehettem volna, akkor továbbra is cigiznék, de "sajnos" olyan családtagok vesznek körül, akik kb lefejeznének, ha meglátnák, vagy megtudnák, hogy akár csak egy fél cigit is elszívtam várandósan. Azért "sajnos" mert jót akarnak, de pl apósom továbbra is dohányzik a másik szobában, ha ott vagyunk náluk, és gyötör a cigarettafüst, a párom is ha elmegy haverokkal, és hazajön tiszta cigiszaga van, bár ő állítja, hogy csak egy szálat szívott. Egyébként szerncsés vagyok, hogy így óvnak, mert ha rajtam múlna én is elszívnék szerintem 1-2 szálat naponta. De így megállom. De ahogy ismerem maga, szerintem közvetlenül szülés előtt, vagy szülés után olyan szinten rá fogok gyújtani, hogy csak na! :D Már alig várom, hogy leteljen a szoptatós időszak, és olyra élhessek a szenvedélyemnek!
Egyébként, csak hogy a kérdésedre is válaszoljak, ahogy fentebb mondták már, kisebb súllyal születik a baba, esetleg valamilyen vitamin, vagy ásványi anyag hiányozni fog a szervezetéből. Egy ismerősöm is végigdohányzota a terhességét és a fia kálciumhiányosan jött a világra, ezért 18 éves koráig kálcium kiegészítőt kell szednie. Más példát nem tudok. Mindesetre, ha furdal a lelkiismeret, akkor azt a három szálat is le lehet csökkenteni szép lassan napi egyre, aztán két naponta egyre, stb.
Egyél helyette gyümölcsöt (ha mondjuk az almát úgy eszed, hogy szeleteket vágsz belőle és így, szeletenként eszed, akkor a kezed is csinál valamit, így a mozdulat iránti vágy is csökken egy kicsit), ha eszedbe jut a cigi erőszakkal gondolj valami másra, mondjuk fagyira, vagy kutyasétáltatásra, esetleg nézd meg az emailjeidet vagy valami mással vond el a figyelmet. Hívd fel anyut, vagy barátnőd és tárgyald meg vele, hogy most szükséged van rá, mert rá akarnál gyújtani, de el akarod terelni róla a gondolataidat. Hidd el, segíteni fognak! :)
Sok sikert és szép babavárást!
14+5 h km
Nem rossz szándékból és csak a gyereketek érdekeit nézve írom azt ilyen durván, bár valószínűleg az ilyen kismamákat ez nem hatja meg:
Remélem megtudod, amikor gyakrabban, súlyosabban és hosszabb ideig beteg lesz a gyereked, akkor már hiába teszed fel a kérdést, mert az élet megválaszolta.
6 éve hagytam abba, nem voltam terhes, egyik napról a másikra, segítség nélkül úgy, hogy a párom nem szokott le.
34 hetes kismama
Utolsóval értek egyet. Attól hogy valakinek egészségesen született a babája, később iszonyat gondok lehetnek. Tudom, a családban több ilyen van. Az egyik drága kismama is végig dohányzott a terhessége alatt, mondván az ő anyja is cigizett vele (meg is látszik szegény beteg felfogásán) és a kisfia makk egészségesen született, később kiderült hogy a lábával olyan gondok vannak, hogy akár el is veszítheti...
Ha szerencsésebb alkat vagy semmit nem fog okozni a cigi, de ezt nem lehet előre kiszámítani! Ne értsétek félre, nem ítélem el a dohányzó kismamákat, ha olyan ideges vagyok hogy szétrobbanok én is elszívok egy-egy szálat de nem rendszeresen. Azt viszont iszonyat nagy felelőtlenségnek tartom ha valaki (főleg orvos) kijelenti hogy semmi gondot nem okoz a cigi! Senki nem tudhatja előre!!
Nem feltétlenül születéskor látszik majd az "eredménye". És akkor már hiába kérdezel, csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egyébként meg nagy bagós voltam. A családom sem hitte, pl. a tesóm, hogy abba tudom hagyni majd terhesen. Előtte szerettem volna, de nem sikerült leszokni, mert én is AKARATGYENGE vagyok/voltam. Aztán lett egy pozitív tesztem, na attól a naptól nem szívom és utólag sajnálom, hogy nem hamarabb tettem le. Nem véleményezném a terhesen dohányzókat, mert nem tudnék szépet írni. Ha nekem ment, menni kell másnak is. Egy gyerekkel a hasában senki ne legyen akaratgyenge!
El lehet gondolkodni mindenkinek és nem kell lehurrogni és a dohányzás jogosságát bizonyítgatni itt nekem. Én nem úgy papolok, hogy sosem cigiztem és nem tudom milyen függőnek lenni, én tudom miről beszélek. Viszont van testetekben egy kis élet, aki tőletek függ!!! Lehet takarózni azzal, hogy tudja az orvos, a védőnő. Tudni lehet tudja, de biztos nem helyesli.... vagy ha igen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!