Ha hétvégén jelentem be hogy tethes vagyok és hétfőtől táppénzen leszek akkor kirúghatnak? Vagy terhesen védett vagyok?
NEM védett táppénz alatt a kismama.
Én is abban a hitben jöttem el tp-re,hogy az leszek.
A saját könyvelőnk súgta meg. Más dolog,hogy a munkáltatók úgyhiszik,védelemnek számít,de nem. Megvan a kiskapu sajnos ott is.
11-es, hidd el, a munkáltatók nem hinni szoktak, amikor kifizetésről van szó. Hanem tájékozódni. Hidd el, csak akkor fizetnek, ha muszáj. Ha a kismama elbocsátható lenne táppénz alatt, akkor MINDEN kismamát elbocsátanának táppénz alatt.
SZóval a könyvelőd félretájékoztatott...
A lejárt határozott szerződést valóban nem köteles hosszabbítani, de az nem kirúgás. Hanem egy előre íaláírt szerződés lejárata.
Az, hoyg neked hosszabbítottak, az valóban jófejség volt a munkáltató részéről, mert erre nem volt kötelezett, de ne keverd a határozott, és a határozatlan munkaszerződést. Mert nagyon nem ugyanaz.
Kérdező nyugi. Ha már nem vagy próbaidős, és határozatlan a szerződésed, NEM RÚGHATNAK KI.
16-os: mutass már egy jogszabályt légyszíves???
Mert a 2012-es MT-t valóban változtatták több ponton, de a kismamák védelme megmaradt. Sőt, már be sem kell jelenteni, akkor is védett egy kismama.
Tehát KISMAMÁT nem lehet kirúgni táppénz alatt. Ha nem kismama az ember, akkor valóban megszüntethető a munkaviszony felmondással táppénz alatt, de a kismama kivétel. A védettség él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!