Ha hétvégén jelentem be hogy tethes vagyok és hétfőtől táppénzen leszek akkor kirúghatnak? Vagy terhesen védett vagyok?
Terhesen védett vagy.
Nem vagy köteles bejelenteni, akkor is védett vagy.
"Mikor tilos a munkáltatói felmondás?
Az Mt.- ben foglalt szabályok szerint két csoportra oszthatóak a felmondási tilalmak. Az abszolút felmondási tilalmak körébe tartoznak azon esetek, amelyben nem szűnhet meg a munkajogviszony és nem is közölhető munkáltatói felmondás, míg a relatív felmondási tilalmak csoportjában azon tényállások szerepelnek, amelyek időtartama alatt bár nem szűnhet meg a munkajogviszony, viszont közölhető a munkáltatói felmondás.
Az abszolút felmondási tilalmakat az Mt. 66.§ (3) bekezdése ismerteti, ide tartoznak a következők:
– a várandósság
– a szülési szabadság
– a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság
– a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés
– a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított 6 hónapnak a tartama
A fenti esetekben tehát egyáltalán nem nyújtható át felmondás a munkáltató részéről, későbbi időpontra vonatkozóan sem."
7!
Baromságot beszélsz. A terhesség alatt alapesetben védett a munkavallalo. Akkor is, ha táppénzen van. Ez alól kivétel a határozott idejű szerződés, ami ha lejár, a munkaviszony megszűnik terhesség alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!