Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megszűnik a gyerek 3 éves...

Ha megszűnik a gyerek 3 éves koráig az eddigi védettség, kirúghatnak-e majd úgy, hogy itthon vagyok gyeden, kirúghatnak-e ha terhes vagyok a másodikkal és táppénzen vagyok itthon gyes helyett, vagy csak ha felveszem a munkát, akkor mondhatnak fel?

Figyelt kérdés
Valaki tudja rá a választ?

2012. máj. 16. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
3 éves korig él a védettség. Amíg gyesen vagy, vagy táppénzen addig nem szüntethetik meg a munkaviszonyodat, csak jelezhetik, hogyha lejár a védettség akkor nem tartanak igényt rád. Ha terhes vagy a második babával közöld a munkaadóval minnél hamarabb, mert akkortól illet meg a védettség a kcsi révén, ha közölted. Javaslom ezt írásban is tedd meg hogy nyoma legyen. Ne vedd fel a munkát, mert akkor mondhatják hogy nem tudnak neked megfelelő helyet biztosítani és elküldhetnek.
2012. máj. 16. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Én nem hallottam sehol, hogy megszünne a védettség. A gyerek 3 éves koráig védett vagy, ha táppénzen, ha GYEDen vagy akkor is.
2012. máj. 16. 14:20
 3/9 A kérdező kommentje:
imént voltam benn erről beszélni a főnökömmel és ő azt mondta h már a cég fele kismama vagy visszavett kismama és az anyacég hajlik arra hogy kirúgják őket és mivel változik a törvény nyáron nem tudja garantálni hogy ha visszamegyek gyed után, lesz számomra hely. Akkor ő is rosszul tudja ezt a védettséget? Ezért problémázok hogy akkor előrébb hozzuk a kistestvérprojektet, hátha terhesen nem rúghat ki?
2012. máj. 16. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Részben. Ha otthon vagy a gyerekkel, akkor védett vagy, amíg otthon vagy, max 3 éves korig. De ha előbb visszamész, akkor a védettséged megszűnik, akár hány éves a gyerek (akár 1, akár 2). Ez van az új MT-ben.
2012. máj. 16. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:

AZ utolsó választ kicsit helyesbíteném (amúgy helyesen írta a védettség megszűnését, július 1-től valóban ilyen változás várható): ha nem veszed igénybe a fizetés nélküli szabit, de már terhes vagy a második babáéval, akkor tovább él a védelem, amennyiben bejelented a munkáltatónak a terhességet.

Vagyis ha a terhességet bejelentetted, onnantól akár táppénzen vagy, akár felveszed a munkát, nem küldhetnek el rendes felmondással.

2012. máj. 16. 15:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsótól hagy kérdezzek, ha második babát várnám, akkor milyen esetben nem fog élni a védelem? Ha elsővel visszamegyek dolgozni és amíg be nem jelentem, hogy állapotos vagyok?

mondjuk lejár a gyedem és gyes jönne?

2012. máj. 16. 20:11
 7/9 anonim ***** válasza:

SZia, júliustól igen, ez lesz a helyzet, ha visszamégy dolgozni, akkor nem vagy védett egészen addig, amíg hivatalosan be nem jelented a munkáltatónak, hogy babát vársz.

Ha bejelentetted, akkor onnantól újra él a felmondási védelem.

2012. máj. 16. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:
köszönöm a válaszodat.
2012. máj. 16. 22:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm mindenkinek!
2012. máj. 17. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!