Ha megszűnik a gyerek 3 éves koráig az eddigi védettség, kirúghatnak-e majd úgy, hogy itthon vagyok gyeden, kirúghatnak-e ha terhes vagyok a másodikkal és táppénzen vagyok itthon gyes helyett, vagy csak ha felveszem a munkát, akkor mondhatnak fel?
AZ utolsó választ kicsit helyesbíteném (amúgy helyesen írta a védettség megszűnését, július 1-től valóban ilyen változás várható): ha nem veszed igénybe a fizetés nélküli szabit, de már terhes vagy a második babáéval, akkor tovább él a védelem, amennyiben bejelented a munkáltatónak a terhességet.
Vagyis ha a terhességet bejelentetted, onnantól akár táppénzen vagy, akár felveszed a munkát, nem küldhetnek el rendes felmondással.
Utolsótól hagy kérdezzek, ha második babát várnám, akkor milyen esetben nem fog élni a védelem? Ha elsővel visszamegyek dolgozni és amíg be nem jelentem, hogy állapotos vagyok?
mondjuk lejár a gyedem és gyes jönne?
SZia, júliustól igen, ez lesz a helyzet, ha visszamégy dolgozni, akkor nem vagy védett egészen addig, amíg hivatalosan be nem jelented a munkáltatónak, hogy babát vársz.
Ha bejelentetted, akkor onnantól újra él a felmondási védelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!