Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha anyagilag nem fér bele két...

Ha anyagilag nem fér bele két gyerek, hogy dolgozod fel ezt érzelmileg? Mi segít neked?

Figyelt kérdés

Nem fér bele még egy gyerek, ha szeretnénk megmutatni ennek az egynek a világot, és igazán jó oktatást, jó életkörülményeket biztosítani neki és magunknak is.

Viszont olyan nagyon szeretnénk gyereket még. Az eszemmel persze tudom, hogy nem fér bele, ha a már meglevő kicsinknek biztos jövőt szeretnénk adni (és persze magunk is kényelmesen élni), de érzelmileg meg nagyon nehéz, vágyunk egy újabb gyerekre.

Minden ismerősünknek több gyereke van, de nekik vagy belefér, mert gazdagok, vagy nem törődnek előre ilyen dolgokkal, hogy jó oktatás.

Én félek tőle, hogy elmegy felettünk az idő és mégis be kellett volna vállalni. Szorongok amiatt is, hogy vágyunk rá mindketten, csak a pénz miatt nem lesz. Nem látom a jövőnkben azt, hogy a fizetésünk annyival nőne, hogy négy ember is ugyanúgy ellegyen belőle, mint három.

Mi segített nektek, ha ilyen helyzetben vagytok?

2018. jún. 18. 11:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
47%
Ha ez lenne a jó döntés, akkor nem kéne feldolgoznod. Azért tipródsz, mert szeretnétek még egyet. Őzintén, ha az észérvek, meg a magánsuli miatt nem lesz második, mikor beleférne amúgy, akkor nem fogsz ebbe sose belenyugodni. A gyereknek nagyobb érték egy tesó, főleg felnőtt korban, mint az utazások, oda elmehettek kettővel is és ő is nagy korában, de egy tesót most kell megadni neki. Ha okos a gyerek bármilyen suliban tanulva sokra viszi majd. Én nem győzködném magam az érzelmeim ellen, mert nincs értelme.
2018. jún. 18. 13:03
 12/28 A kérdező kommentje:
10: Annyiszor mondtad, hogy vér, hogy már egy laborban érzem magam. A férjemnek pl. én vagyok a lelki támasza, nem a testvérei. Felnőtt korban azért az ember élete egészen más lesz, mint ahogyan most neked tiniként tűnik.
2018. jún. 18. 13:04
 13/28 anonim ***** válasza:
70%
Én sem akartam második gyereket. Nálunk nagy korkülönbség volt, nem volt normális testvér kapcsolat. A pároméknál volt, ő akart testvért. Most már én is belátom, hogy jó döntés volt. Nem, nem a felnőtt koruk miatt, mert simán a pakliban van, hogy szétszélednek stb., hanem a gyerekkoruk miatt. Bárhová megyünk én sajnálom kicsit az egykéket, mert gyereknek gyerek a barátja. Nyaralásnál is, hiába püfölik egymást egész nap, azért sokkal jobb, hogy ott a testvére.
2018. jún. 18. 13:09
 14/28 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem akármennyi pénzed van, mindenképpen kevesebb jut majd a többedik gyereknek, úgy hogy ha nincs komoly anyagi gond nálatok, akkor nem is érdemes ezzel foglalkozni. Vannak 2-3 milliós éves díjjal általános iskolák, gimik, mi nem oda fogjuk iratni a lányunkat és nem kap majd 20 évesen budai villát, de ettől még nyugodtan lehet testvérkéje.
2018. jún. 18. 14:04
 15/28 anonim ***** válasza:
10%
Nem vagyok tini. 30 feletti vagyok. Mondom ezt ugy hogy van tesom de mi nem beszelunk csaladi okok miatt... anyamekkal sem tartom a kapcsolatot, kavzi nincs csaladom, igazan sose volt addig se mig beszeltunk, annyi hogy mar ugye no contact. Es bizony latni es erezni bizonyos helyzetekben hogy mas ha van es mas ha nincs... vannak olyan dolgok amiknel szep es jo hogy mi a fetjemmel tenyleg jol vagyunk halistennek de o akkor sem verrokon. Ahogy az o anyjanak nem en vagyok a gyereke, a keresztanyamnak szinten stb nyilvan nem fog ugy hozzam allni sose mintha az lennek.. nem lehet potolni egx rokont a legjobb kapcsolatban sem. Ha az ember valasztas ele kerulne a rokonat valasztja, ha aldozatot kell barmiylen modon is hozni szinten, akinek elsokent segit az ember minden korulmenyek kozott az szinten egy rokon vagy csak elmondani olyat amit mondjuk anyosnak aposnak nem, esetleg ferjnek/felesegnek sem stb.. stb.. ezer millio elethelyzet van. Egy baratnak se tesz meg annyit az ember mint egy rokonnak, mert az mas.
2018. jún. 18. 14:17
 16/28 anonim ***** válasza:
80%

15,

"Mondom ezt ugy hogy van tesom de mi nem beszelunk csaladi okok miatt.."

Van testvéred, de mégse ér semmit. Akkor miért is propagálod?

Az meg elég szomorú, hogy azt gondolod, a vérség önmagában többet jelent, mint a szerzett kapcsolatatok.

De még egyszer: miért is, amikor nálatok se működik?

Kérdező,

pontosan az észérérvek segítenek, hogy ne érzelmi úton, esztelenül döntsek.

1 gyerekkel (aki mellesleg tartós beteg) működik a családunk, tudunk szép lassab előre jutni, 2 gyerekkel ez nem működne. Főleg, ha esetleg ő is beteg lenne, akkor a jó életünk helyett simán azon dillemmázhatnánk, hogy "mit eszünk a hónap végén".

2018. jún. 18. 14:27
 17/28 anonim ***** válasza:
84%
Pont ugyanezen agyaltunk mi is sokáig, uh megértelek. Végülis megbeszéltük, hogy nem lesz kistesó, már kezdtünk beletörődni, aztán múlt hónapban nem jött meg. Biztos voltam benne, hogy baba van a dologban, vegyes érzelmeim voltak. Mikor megláttam, hogy csak egy csík van, nagyon elkeseredtem. A férjemen is láttam, hogy szomorú volt. Néhány nap múlva leültünk, és megbeszéltük, hogy csinálunk tesót. Szóval, a kérdésedre válaszolva, mi sehogy sem tudtuk elfogadni.
2018. jún. 18. 14:30
 18/28 anonim ***** válasza:
32%

Igen attol fuggetlen tamogatom mert azert mert nalunk nem jott ossze attol meg ha mukodik akkor bizony nagyon is jo egy testver!

Es a testverkapcsolat az a szulokon mulik javareszt . Ahogy kezdettol bannak veluk, ahogy viszonyulnak hozzajuk, ahogy kezelik oket egymassal szemben akar stb..stb.. a kezdeti hatasok megadjak az eros alapot a kapcsolatnak ami lehet jo is de persze rossz is...

2018. jún. 18. 14:32
 19/28 anonim ***** válasza:
14%
Jo hat 16-os nekik nem azon mulik hogy esznek e honap vegen vagy sem
2018. jún. 18. 14:34
 20/28 anonim ***** válasza:
51%
19, ha tudnál olvasni, nekünk se azon múlik. Átlaggyerekből még beleférne a büdzsébe pár, de betegből még egy nem.
2018. jún. 18. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!