Mit jelent ha a gyermekpszichológus azt mondja, hogy a gyerek érzelmileg vissza maradott?
Azt, hogy érzelmileg nem áll azon a szinten, amin ennyi idősen kellene, tehát pl. nem úgy reagál, nem úgy él meg dolgokat, mint ahogy azt egy 11 évestől "elvárnánk".
Felmerül a kérdés, hogy mindezt vajon korábban is elmondhatták volna róla, amikor még élt az Édesanyja (csak akkor nyilván nem vittétek pszichológushoz, mert nem volt indoka), vagy pedig az Édesanya halála miatt van így... regressziónak nevezik, amikor a gyermek pl. egy trauma miatt visszakerül egy korábban már meghaladott fejlődési szintre. Regresszív viselkedés, ha mondjuk ismételten szopja az ujját vagy bepisil, amikor korábban ilyeneket már nem csinált. Eléggé elkanyarodtam a kérdéstől...
Remélem, a pszichológus használható tanácsokat is adott, nem csak ezt kijelentette, és kész.
Első vagyok ismét: tapasztalatom nincs ezen a téren, tanultam róla valamennyit anno.
Interneten vannak olyan oldalak, ahol írnak arról, hogy hogyan dolgozzák fel a gyermekek a szülő elvesztését, miként lehet ezt a folyamatot megkönnyíteni számukra... Rengeteg odafigyelés, szeretet, törődés kell, de gondolom, ezt mondanom sem kell...
Remélem, ír a kérdésedhez olyan is, aki többet tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!