Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit jelent ha a gyermekpszicho...

Mit jelent ha a gyermekpszichológus azt mondja, hogy a gyerek érzelmileg vissza maradott?

Figyelt kérdés
11 éves és Édesanyánk halála miatt vittük pszichológushoz.
2012. aug. 11. 21:49
 1/9 A kérdező kommentje:
Mit tehetnék érte?? Nagyon aggódom!!
2012. aug. 11. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Azt, hogy érzelmileg nem áll azon a szinten, amin ennyi idősen kellene, tehát pl. nem úgy reagál, nem úgy él meg dolgokat, mint ahogy azt egy 11 évestől "elvárnánk".

Felmerül a kérdés, hogy mindezt vajon korábban is elmondhatták volna róla, amikor még élt az Édesanyja (csak akkor nyilván nem vittétek pszichológushoz, mert nem volt indoka), vagy pedig az Édesanya halála miatt van így... regressziónak nevezik, amikor a gyermek pl. egy trauma miatt visszakerül egy korábban már meghaladott fejlődési szintre. Regresszív viselkedés, ha mondjuk ismételten szopja az ujját vagy bepisil, amikor korábban ilyeneket már nem csinált. Eléggé elkanyarodtam a kérdéstől...

Remélem, a pszichológus használható tanácsokat is adott, nem csak ezt kijelentette, és kész.

2012. aug. 11. 21:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyelőre csak ennyit tudok, mert nem én voltam vele, hanem a hugom, aki a gyámja lett. Csak gondoltam hátha vannak tapasztalatok..
2012. aug. 11. 22:00
 4/9 anonim válasza:
85%
Ezt a legjobb magától a pszichológustól megkérdezni, bátran tedd fel kérdéseidet az illető előtt.
2012. aug. 11. 22:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok ismét: tapasztalatom nincs ezen a téren, tanultam róla valamennyit anno.

Interneten vannak olyan oldalak, ahol írnak arról, hogy hogyan dolgozzák fel a gyermekek a szülő elvesztését, miként lehet ezt a folyamatot megkönnyíteni számukra... Rengeteg odafigyelés, szeretet, törődés kell, de gondolom, ezt mondanom sem kell...

Remélem, ír a kérdésedhez olyan is, aki többet tud segíteni.

2012. aug. 11. 22:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. aug. 11. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Idősebb korban is elég fájdalmas, egy édesanyát elveszíteni, de 11 évesen még nagyobb fájdalom ez egy gyereknek, elveszíteni a legfőbb támaszát. Ilyenkor előfordul a gyermek érzelmi fejlődésének visszamaradása, ezzel jelzi, hogy időt kér az események feldolgozásához. Ilyenkor visszatér valamilyen korábbi játékához, vagy ismét bepisil. Előfordulhat, hogy visszahúzódó lesz nagyon,érzelmeit nem mutatja ki. Ilyenkor fontos, hogy a családból valaki felvegye az anya szerepét, akire számíthat. Fontos az anyáról a szép emlékek felidézése is, ezzel enyhítve a gyászt. Sok örömteli tevékenységet kell folytatni a testvéreddel. A vidámság egyaránt gyógyítja a lelkét (érzelmi világát).
2012. aug. 11. 23:00
 8/9 anonim válasza:
3 év után az ember belenyugszik
2012. aug. 28. 13:22
 9/9 anonim válasza:
nem úgy reagál a dolokra ahony kéne.de egy szülő elvesztése engem is nagyon megviselne.
2012. aug. 30. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!