Mi a poén abban, hogy a szülő a felnőtt gyerekét érzelmileg zsarolja?
Az, hogy ki hogyan él, ha egy felnőttről beszélünk, az kizárólag az ő hibája. Az meg, hogy egy szülő a gyerekét okolja helyzetéért, az szerintem teljesen "nemnormális", kivéve, ha a gyerek a szülői szeretetet kihasználva elveszi annak pénzét/értékeit. Én sajnos ismerek ilyet is, ott a gyerek nagyon durván viselkedett az anyukájával (már meghalt szegény, de szerintem jobb is neki már így).
Bármilyen más esetben, ha okolni hagyod magad, az már a te hibád. Én úgy érzem, hogy vannak azok a pillanatok, amikben el kell tudni engedni a "családot". És ha úgy van, ahogy leírod, hogy semmi oka rá, akkor neked is itt az ideje.
Birkózz meg egyedül a gondjaiddal, és ne vedd a válladra másét se. Az üzeneteit meg le tudod tiltani. Aztán egy idő után talán ő is rájön, hogy valamit elcseszett, és megváltozik... De ha hagyod magad sosem fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!