Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy ilyen beszólás után hogy...

Egy ilyen beszólás után hogy mondjam meg neki, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

A férjemmel 2 éve vagyunk házasok, megbeszéltük már a kapcsolatunk elején, hogy nem akarunk babát. Ő ebben sokkal biztosabb volt, mint én akkor 20 évesen. Telt az idő és tényleg nem is hiányzott, sosem éreztem a vágyat, hogy jaj de jó lenne babázni.

Egyetemre jártam, államvizsgáztam, esküvőt szerveztem, sokat járunk szórakozni, utazni és ha kisgyerekes, babás barátokkal találkoztunk, vagy jöttek hozzánk, miután ketten voltunk, mindig megjegyeztük, hogy milyen jó, hogy nekünk nem kell így élnünk.

De terhes lettem... Vasárnap csináltam tesztet, holnap megyek orvoshoz. Még nem mondtam el a férjemnek, mert végülis lehet, hogy mind a három teszt hibás volt és ez egy tévedés, de azért valljuk be, hogy elég valószínű a baba.

A férjem tegnap viszont megjegyezte, miután elment két kisgyerekes barátnőm, hogy ő fél nap után felkötné magát a nappaliban, ha így kellene élnie... De én az utóbbi két napban szinte meggyőztem magam arról, hogy gyereket akarok, már gondolkoztam azon, hogy milyen nevek illenének a nevünkhöz, vajon hogy nézne ki.

Lehet, hogyha nem lettek volna pozitívak a tesztek, sosem gondolkozom ezen. Félek megmondani a férjemnek, hogy terhes vagyok és hogy akarom is a babát. Pedig amúgy tökéletes a házasságunk, egyetértünk mindentben és szeretjük egymást.

Ő idősebb nálam (42 éves), én 27 leszek májusban.

2018. jan. 31. 11:02
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
Elmondod neki, hogy bár annak ellenére, hogy megbeszéltétek nem szeretnétek gyereket és védekeztetek, mégis baba lett és te ha már így alakult szíved szerint megtartanád, làt-e rá esélyt, hogy tudná szeretni,el tudne-e képzelni magát apuka szerepben? De azt is mondd, hogy ha nem szeretné, akkor nem hagyod el emiatt! Ne érezze kényszerítve magát. Aztán majd meglátjátok...
2018. jan. 31. 13:39
 42/53 anonim ***** válasza:
93%

Nekem egy kicsit úgy tűnik, mintha neked mindegy lenne, úgyis úgy lesz, ahogy a férjed dönt. Te megtartanád és örülnél ha ő is szeretné, de ha nem, akkor az se baj.

A te érzéseid/véleményed nem számít? Legalább saját magadnak...

A kérdésedre válaszolva én is tárgyilagosan közölném, feltéve a kérdést, hogy akkor szerinte hogy legyen.

2018. jan. 31. 13:55
 43/53 anonim ***** válasza:
80%
Csak akkor beszélj vele, ha már biztosan tudod, hogy terhes vagy, kár előre gondolkodni, hogy vajon hogy reagál. Lehet, hogy örülni fog neki, lehet, hogy csak később fogja azt mondani, hogy igen, akarom, lehet, hogy soha. De ha te akarod, akkor nincs miről beszélni. Mondjuk ha tényleg ennyire tudtátok, hogy nem akartok gyereket, akkor jobban kellett volna figyelni a védekezésre és nem lazán venni.
2018. jan. 31. 14:01
 44/53 anonim ***** válasza:
44%

És ha 27 évesen ezt kérdezi akkor mi van? Nem erre van az oldal hogy kérdezzen az ember? Minek kell 20, 30 meg negyvenedikként leírni mekkora idióta a kérdező? Egy tahó már megtette akkor miért nem lehet tovább siklani ahelyett hogy szinte szóról szóra leírod ugyanazt. Mellesleg ne mondja már azt nekem senki hogy 18 év felett sosem kért tanácsot senkitől mert mindent olyan marhára jól tudott és annyira határozott képe volt mindenről. Még 50 évesen is kérnek az emberek tanácsot másoktól...

Mellesleg nem ismeritek őket sem a kapcsolatukat sem azt hogy hogyan sikerült mégis teherbe esnie. Tán még soha senki nem fogant tervezetlenül? Ugyan már... Bátorítást várt egy nő tőletek ti álszent bunkók egy nehéz helyzetben erre vissza lehet olvasni mit kapott. Egyébként meg ez a hozzáállás jellemző itt a többségre sajnos. Sok okos, arrogáns nő aki mindent tökéletesen csinál és feddhetetlen döntéseket hoz... Megnéznélek azért titeket a való életben de minimum remélem hogy ha egyszer nehezebb helyzetbe kerültök pontosan ezt fogjátok visszakapni.

2018. jan. 31. 14:29
 45/53 anonim ***** válasza:
88%

"Ő fél nap után felkötné magát a nappaliban, ha így kellene élnie..."

Poénból vennék neki két méter kötelet, és betenném egy dobozba a pozitív tesztekkel együtt.

Nem értem a kérdezőt. Mit kell ezen cukin bejelenteni? Nem akarnak gyereket.

"Hurrá, drágám, abortuszom lesz!"

Vagy ha már sikerült "véletlenül" kihúzni a 11-12. hétig, és nincs visszaút, akkor se fog jobban örülni a férje. Az lesz az első, hogy megvádolja, hogy direkt állította kész tények elé. Ha cukin tálalja, ez is csak ezt erősíti.

Egy nem kívánt terhesség nem egy örömteli esemény, inkább tragédia. Egy baleset. Hogy lehet azt cukin tálalni, hogy valakinek totálkárosra törted a kocsiját? Sehogy.

Itt nincs happy end. 42 éves férfi nem fog attól hirtelen gyerekre vágyni, hogy kész tények elé állítja.

2018. jan. 31. 15:15
 46/53 anonim ***** válasza:
62%
Na elmondtad mar neki? Erdekelne mit mondott
2018. jan. 31. 18:11
 47/53 anonim ***** válasza:
47%
Vedd meg neki ajándékba a Bartánőim a terhességről c. könyvet. Nagyon vicces könyv és minden info benne van. Csomagold be szépen és add neki oda. ;)
2018. febr. 1. 16:51
 48/53 anonim ***** válasza:
100%

“Egy ilyen beszólás után hogy mondjam meg neki, hogy terhes vagyok?”

Szivem! Rossz hírem van..

2018. febr. 1. 18:01
 49/53 anonim ***** válasza:
52%
Ülj le vele, mondd meg neki higgadtan a dolgot. Közöld vele azt is, hogy szeretnéd megtartani a gyereket. 20 évesen még fiatal voltál, könnyen mondtad, hogy nem akarsz gyereket, bár már akkor sem teljes meggyőződéssel, mint írod. Most 27 vagy. Ennyi idő alatt változott a véleményed, megesik. A gyerek meg már a méhedben van, te szeretnél mégis anya lenni, és erre elveszíted az esélyedet, ha ő makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy neki nem kell gyerek. Ha valóban fontos vagy neki, és valamennyire is érett 42 évesen, akkor nem akar abortuszra elzsarolni. A gyerekek meg úgy viselkednek, ahogy nevelik őket a szüleik. Nálunk is vannak a családban idegbajos gyerekek is, meg olyanok is, akikkel öröm együtt lenni. Utóbbiak szülei azok, akik képesek erélyesen rászólni a gyerekre, és következetesen megbüntetik, ha rosszat csinál, nem csak fenyegetőznek üresen. Előbbiek azok, akikhez csak gügyögnek, meg rájuk hagyják a hisztit inkább, csak ne kelljen konfrontálódni. Tehát a párodnak nem kell más neveletlen gyereke miatt félni a sajátotoktól.
2018. febr. 1. 18:07
 50/53 anonim ***** válasza:
76%
Valóban nincs mód arra, hogy egyből megváltozzanak az érzései, hagyni kell időt. Te ismered, mikor lehet neki elmondani számára most rossznak tűnő hírt. DE más gyereke és az, hogy az ő gyereke van a pocakodban, két dolog. Ki fog akadni elsőre, de lehet 2 hét se telik el és bekattan, odáig és vissza lesz... Arról nem beszélve, hogy 27 évesen már nehezen hiszem, hogy ne jusson eszedbe a Te gyermeked is, később, ha most képesnek is tartod magad az abortuszra, ami kézenfekvő dolognak és elfogadottnak van beállítva, egyáltalán nem az! Sok keserűséget és fájdalmat tud okozni. Kapcsolatok végét is. Sok esetben pasik fogalmazzák meg, hogy képes volt elvetetni a gyermeküket a párjuk...(pedig ők nem álltak a mellé...) Szóval, tarts ki, ha a kapcsolatotok erős és nem fedik hazugságok, tudni fogja, hogy szereted. A gyermeketeket is szeretni fogja! De a törődést várandósan és kisgyermekkel sem szabad elhagyni, a kettőtök szövetsége meg kell maradjon, akkor nincs gond.
2018. febr. 1. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!