Egy ilyen beszólás után hogy mondjam meg neki, hogy terhes vagyok?
A férjemmel 2 éve vagyunk házasok, megbeszéltük már a kapcsolatunk elején, hogy nem akarunk babát. Ő ebben sokkal biztosabb volt, mint én akkor 20 évesen. Telt az idő és tényleg nem is hiányzott, sosem éreztem a vágyat, hogy jaj de jó lenne babázni.
Egyetemre jártam, államvizsgáztam, esküvőt szerveztem, sokat járunk szórakozni, utazni és ha kisgyerekes, babás barátokkal találkoztunk, vagy jöttek hozzánk, miután ketten voltunk, mindig megjegyeztük, hogy milyen jó, hogy nekünk nem kell így élnünk.
De terhes lettem... Vasárnap csináltam tesztet, holnap megyek orvoshoz. Még nem mondtam el a férjemnek, mert végülis lehet, hogy mind a három teszt hibás volt és ez egy tévedés, de azért valljuk be, hogy elég valószínű a baba.
A férjem tegnap viszont megjegyezte, miután elment két kisgyerekes barátnőm, hogy ő fél nap után felkötné magát a nappaliban, ha így kellene élnie... De én az utóbbi két napban szinte meggyőztem magam arról, hogy gyereket akarok, már gondolkoztam azon, hogy milyen nevek illenének a nevünkhöz, vajon hogy nézne ki.
Lehet, hogyha nem lettek volna pozitívak a tesztek, sosem gondolkozom ezen. Félek megmondani a férjemnek, hogy terhes vagyok és hogy akarom is a babát. Pedig amúgy tökéletes a házasságunk, egyetértünk mindentben és szeretjük egymást.
Ő idősebb nálam (42 éves), én 27 leszek májusban.
"A férjem tegnap viszont megjegyezte, miután elment két kisgyerekes barátnőm, hogy ő fél nap után felkötné magát a nappaliban, ha így kellene élnie..."
44 éves férfi vagyok, van egy 4 éves és egy 8 hónapos gyerekem. Tegnap este, mikor kettőjük között ültem az ágyon és mesét olvastam nekik, arra gondoltam, hogy ez a napom legszebb része.
Úgy érzem, te már sejted, miről maradsz le, ha elveteted. Párod nem. Ha elveteted, a férjed szerint semmi se történt, hisz ebben állapodtatok meg. Te meg majd utólag fokozatosan meg fogod utálni, amiért nem ölelt át akkor és nem mondta azt, hogy tartsátok meg. És ezentúl egész másképp fogsz nézni minden kisbabára, kisgyerekre.
Ohh, anyám, kèt szó:
Terhes vagyok!
Ennyi! Ez 27évesen ilyen nehéz??
Aranyos ötlet a közlèshez, pedig olyan pasihoz való, aki szeretne gyereket ès várja a bejelentèst!
Az a pasi, aki a háta közepère sem kívàn egy gyereket, az aranyos ötletes bejelentès esetès sem fog repdesni a boldogságtól!
Nekem olyan furák ezek a történetek, hogy "megezséltük, hogy enm akarunk gyereket, de terhes lettem" Hogy az istenbe? Hát egyikőtök sem akart, akkor gondolom, mindketten törődtetek a védekezéssel. A pasid gumival és/vagy megszakítással, te meg tablettával. ez már 3 védelmi vonal, de rosszabb esteben is 2. Vagy nem? Vagy a védekezés csak az egyikőtök dolga volt és vigye el az a balhét, amiért elbénázta? Vagy mindketten letojtátok és most meg megy a para, hogy hűű, szexeltünk és gyerek lett belőle, naháááát, ki hitte volna.
Ez kamukérdés, Felnőttek nem lehetnek ilyen idióták, ilyeneket tinik szoktak csinálni, akiknek lövésük sincs a testük működéséről, csak azt tudják, hogy hova mit kell bedugni. De hát ti elvileg felnőttek vagytok, egyzserűen nem hiszem el ezt az egészet.
Amúgy te félsz a pasidtól? Miért nem lehet elmondani neki a 3 pozitív tesztet?
Bármibe lefogadom, ha kérdező csak kamuzik, és most fog jönni majd, h elmondta a pasijának, aki nagyon hepi volt és boldogság van. Annyira ismerem már ezt a típust. Felnőtt testben gyerekész.
Az aranyosságot én sem tartom jó ötletnek, hiszen ő soha nem akart gyereket. Esetleg inkább valami olyasmi kéne, hogy tudom, hogy más gyerekétől kifutsz a világból, de nem biztos, hogy a sajátunktól is elszaladnál. Babát várok, a mi babánkat. Örülnék, ha együtt csinálnánk végig, akárhogy is döntesz.
Vagy valami hasonló.
Azt viszont tudnod kell, hogy mivel te már úgy érzed örülnél egy gyereknek, innentől ez mindig benned fog motoszkálni... hiszen egy gyermek nem tárgy, amit épp most akarok aztán nem. Egy nő, ha egyszer akar az nem múlik el és nincs az a szerelem, pénz vagy bármi ami ezt a fajta űrt képes kitölteni, pótolni.
Igen szeretni fogod a férjedet, de lesz egy űr ami hosszú távon felemészt...
Beszéljétek át. Szerintem értékelni fogja, hogy elmondod és vele együtt szeretnéd akármelyik végkifejletet.
Inkább hamarabb mondd el mint később. A később sosem jó :)
Minden jót kívánok, én azért kicsit bízom benne, hogy esetleg vállalja veled együtt a picit.
Sok sikert a beszélgetéshez. És a cuki ötleteket kerüld, mert az azt sugallja, hogy te nagyon boldog vagy és nagyon is akarod a babát amitől egy olyan ember mint ő, aki nem akart babát csak megijed és rosszul sülhet el a dolog :(
Hajrá!
Aranyos ötlet full felesleges, azzal azt sugallnád hogy nem tartod szem előtt az igényeit és nem ismered eléggé.
Pl. ha utálja a marcipánt, hiaba csomagolsz cukimuki szívecske alakú dobozba egy bazinagy marcipándesszertet....érted?
Meg neked is felesleges cuki babacipőt venni, hogy aztán afölött sírj amikor "Kinek milyen volt az abortusz?" kérdést írsz majd ki 1 hét múlva.
Ha mindenképp az lesz amit ő akar, akkor ne közlöd targyilagosan hogy terhes vagy és örülnél ha megtartanátok de tudod hogy nem így szólt a megállapodás, gondolja át.
*akkor közöld tárgyilagosan
(nem kell a "ne")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!