Egy ilyen beszólás után hogy mondjam meg neki, hogy terhes vagyok?
A férjemmel 2 éve vagyunk házasok, megbeszéltük már a kapcsolatunk elején, hogy nem akarunk babát. Ő ebben sokkal biztosabb volt, mint én akkor 20 évesen. Telt az idő és tényleg nem is hiányzott, sosem éreztem a vágyat, hogy jaj de jó lenne babázni.
Egyetemre jártam, államvizsgáztam, esküvőt szerveztem, sokat járunk szórakozni, utazni és ha kisgyerekes, babás barátokkal találkoztunk, vagy jöttek hozzánk, miután ketten voltunk, mindig megjegyeztük, hogy milyen jó, hogy nekünk nem kell így élnünk.
De terhes lettem... Vasárnap csináltam tesztet, holnap megyek orvoshoz. Még nem mondtam el a férjemnek, mert végülis lehet, hogy mind a három teszt hibás volt és ez egy tévedés, de azért valljuk be, hogy elég valószínű a baba.
A férjem tegnap viszont megjegyezte, miután elment két kisgyerekes barátnőm, hogy ő fél nap után felkötné magát a nappaliban, ha így kellene élnie... De én az utóbbi két napban szinte meggyőztem magam arról, hogy gyereket akarok, már gondolkoztam azon, hogy milyen nevek illenének a nevünkhöz, vajon hogy nézne ki.
Lehet, hogyha nem lettek volna pozitívak a tesztek, sosem gondolkozom ezen. Félek megmondani a férjemnek, hogy terhes vagyok és hogy akarom is a babát. Pedig amúgy tökéletes a házasságunk, egyetértünk mindentben és szeretjük egymást.
Ő idősebb nálam (42 éves), én 27 leszek májusban.
Ezen az oldalon lehetetlen normális választ kapni?
Eddig kb. hármat sikerült...
Nem akartam ezzel feleslegesen terhelni, amíg nem 100% a dolog.
Kemény napjai voltak a munkája miatt, az anyukája kórházban volt a múlt héten. Nem akartam még ezzel is traktálni úgy, hogy lehet nincs is baba.
Nyilván majd az orvos után megbeszélünk mindent.
Nem tudsz olvasni, szöveget értelmezni?
Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy terhes lettem, ez a kérdés.
Nem az érdekel, hogy ki szerint fogunk elválni, vagy hogy ki mit gondol a kérdésemről.
Mondanám, hogy örülni fog és csak mondogatta, hogy nem szeretne vagy fél, de a kora miatt azt gondolom, ha akart volna már lenne, így biztos nem fog tapsikolni örömében. És ezt aranyosan tényleg nem tudod tálalni. És Te még fiatal vagy, lehet később mégjobban fogsz rá vágyni. Van egy ismerősöm 52 éves. Az élettársa jóval idősebb volt nála, a fia meg a nő (az ismerősöm) egyidősek. A pasi nem akart gyereket és ő meg is halt már rég. A nőnek lett új párja, korban megfelelő, de ő is már volt nős, gyereke volt, a felesége meghalt, el sem vette az ismerősömet, mondta, hogy nagyon szereti, de neki csak egy felesége volt, tiszteli az emlékét, gyereket sem akar mástól. Jó volt a kapcsolatuk, szerették egymást, de a férfi autóbalesetben életét vesztette. Na az ismerősnek csak egy kutyája van, úgy bánik vele, mint egy gyerekkel és fájlalja, hogy nincs gyereke és magára maradt.
Ha nem vagyunk tolakodóak, írd meg, hogy reagált! És nem bántásból írtam ezeket!
Ha 3 teszted is pozitív, akkor több mint valószínű,hogy baba van. Azért, mert előre megbeszél az ember dolgokat a párjával, alakulhatnak másképp is a dolgok. Mint a ti esetetekben.
Szerintem ne törd a fejed aranyos bejelentésen, ha úgy gondolod 100%,hogy nem akar gyereket. Egyszerűen üljetek le és mondd el. Kicsit úgy érzem, mintha úgy éreznéd, te vagy a "hibás", mert terhes lettél. De ezt ketten hoztátok össze, neki is ugyan olyan része van benne. Szerintem mlg doki előtt mondd el neki és menjetek el együtt! Azután döntsetek! Hány hetes lehetsz?
Így van. Amikor már biztos, akkor megbeszélitek.
Hogy hogyan mondd el? Egyszerűen. Mondd azt, hogy "terhes vagyok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!