Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudom megtiltani, hogy...

Hogy tudom megtiltani, hogy megcsászározzanak és tönkretegyenek egy életre?

Figyelt kérdés

"császármetszés közben vágták meg a baba arcát"

Ma volt a TV-ben

2018. jan. 8. 18:24
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Már évek óta ez folyik a csapból:

[link]

Lényege, hogy az orvosok erőltetik (mert nem erkölcs hanem profitorientáltak) és túl sok az indokolatlan császármetszés - összefoglalva

Van még pár sokat mondó cikk: császármetszés kockázatai, hatásai

[link]

2018. jan. 8. 22:46
 32/44 anonim ***** válasza:
91%

“Hogy tudom megtiltani, hogy megcsászározzanak és tönkretegyenek egy életre?”

NEM tudod megtiltani, amennyiben orvosilag indokolt. Ez a válasz a kérdésedre.

Ha meg nem indokolt, ráadásul ennyire ellene vagy, a kutya sem fogja erôltetni.

2018. jan. 8. 22:48
 33/44 A kérdező kommentje:

Van itt bőven kockázata, szövődménye, esztétikai szerepe:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2018. jan. 8. 22:49
 34/44 anonim ***** válasza:
97%
Eléggé beteges, amit csinálsz...
2018. jan. 8. 22:52
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

2013-ban egy celeb feleségével szültem egyidöben,celebünk ordibált a folyoson,hogy miért nem császározzák már az ő nejét x ora vajudás után.

Pénzt,kocsit ,kirugást ajánlott a dokinak, a hölgy természetesen szült...

(Szerintem fogadott volt amugy is..)

Nekem 20 perc alatt eldöntötték,hogy császár lesz 30 cm köldökzsinor+ leszakado méhlepény miatt... 3 zacsi vért kaptam majdnem elvéreztem, de tuléltük mindketten hála a császárnak és a magasan képzett török származású ügyeletes dokinak.

A

Második babám arcát karcolták meg, kb egy hétig látszott utána semmi...

Az életed mulhat a mütéten. Vagy a babádé...

2018. jan. 9. 06:17
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

A kerdesed eleg megteveszto....

3 csaszarom volt.az okok:

1.kitolasnal esett a baba szivhangja.csaszarnal kiderult,hogy a hona alatt es a nyakan 2x volt ratekeredve a zsinor.nem tudott volna megszuletni,csak ha kitepik belolem es szakad a zsinor vagy tepi a mehlepenyt is magaval.

2.8 napot rahuzzunk hatha elindul,nagyon akartam normal uton szulni.burokrepesztes es oxy ellenere sem voltak fajasaim.igy a korabbi csaszar miatt kora delutan szinten a mutobe kerultunk.

3.programcsaszar volt errol mar irtam.annyira vekony volt a hegem,hogy az elso vagasnal a baba fejet is megsertettek.volt egy kis kapkodas,hamar kikaptak,meg ott rajtam ellattak de szerencsere csak feluleti vagas volt.nem maradt nyoma.viszont ha akkor huzom az idot mert varjunk meg,es elindul akkor nagyon nagy baj lett volna belole.

Az en orvosom eleve csaszarellenes,es itt az egyik legjobb,legtapasztaltabb orvos.sebeszileg magasan a legjobb.emberileg egy alom orovs.penzt nem fogadott el a szulesek utan.

Megis mindhatom csaszar lett,es megis volt lett egy karcolas a babam fejen.

Ha ott leszel a szuloszoban,vajudsz 10en akar 20 on oraja es azt mondjak,hogy csaszar,mert elfaradt a baba akkor bele fogsz menni.lehet,hogy nincs mas komplikacio,egyszeruen a baba elfarad es ezt latjak az orvosok.nem eletveszely lesz,akkor meg nem.de ha varnak tovabb akkor lehet.es te is azert fogsz konyorogni a 20.ora tajekan,hogy nem erdekel hogyan de szedjek ki beloled a gyereket.

Persze amig nem szultel nem tudod mivel jar.nem tudod milyen erzes egyszerre aggodni a babaert,es akarni nagyon normal uton szulni.de egy pont utan a baba lesz az elso.akkor is ha addig kezzel labbal tiltakoztal a csaszar ellen.ezek az anyai osztonok ott a szuloszobaban,a hormonok miatt annyira erosen ratornek az emberre,hogy a sajat elete sem lesz olyan fontos mint a gyereke.

Terhes vagy amugy?esetleg szoba is kerult mar nalad a csaszar lehetosege?vagy ez csak igy a tortentek hallatan jott rad?

2018. jan. 9. 06:29
 37/44 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem te otthon is a harmadik világháborúra, vagy világvégére készülsz... Állj már le ezzel a baromsággal. Ha senki véleménye nem számít minek kérdeztél? Az ilyen meg szaporodik -.-

Neked nem gyerek kéne, hanem egy bunker amiben elbújhatsz mindentől.. de oxigén se legyen, mert még arra is kitalálod, hogy káros.

2018. jan. 9. 08:18
 38/44 anonim ***** válasza:

Nézd, mint minden műtéti beavatkozásnak a császármetszésnek is van kockázata, lehet van akinél ez lett. Nem láttam a riportot és a linkeket sem olvastam el amiket betettél.

Viszont ha életmentés kell akkor mit választanál, belehalsz, vagy a baba hal bele, sőt akár mindketten, vagy nem haltok meg, de a baba súlyos fogyatékos lenne vagy esetleg egy császármetszés kockázatot ami akár a vágás is lehet, de nyilván sok más dolog is?

Amúgy a hüvelyi szülésnek is lehet kockázata, sokan pont azért nem akarnak úgy szülni.

Nem hinném hogy meg tudod tiltani, mert az orvos feladata hogy életet mentsen az adott helyzetben. Ami a szülésnél a császár. Az hogy te életben akarsz-e maradni vagy sem az egy dolog, de akkor is ment téged és a baba nem tud szólni, hogy élni akar!

2018. jan. 9. 08:54
 39/44 anonim ***** válasza:
77%

"Lényege, hogy az orvosok erőltetik (mert nem erkölcs hanem profitorientáltak)"

Nem az orvosok erőltetik. Egyszerűen csak mindenki magát védi, az orvosok is. Nem mernek kicsit sem kockáztatni, ha icipici jele is van annak, hogy valami baj van, rögtön császár. Nem egy olyat láttam már, hogy leesett a magzat szívhangja, aztán 10 perccel később császárnál 10-es Apgarral emelték ki. De ki a franc meri megkockáztatni, hogy elnézegeti a 60-as szívhangot még fél órán keresztül? Senki. Mert utána kapja a milliós pert a nyakába.

Arról nem is beszélve, hogy a nők jelentős része kifejezetten császárt akar. Addig mennek orvosról orvosra, míg valaki el nem intézi nekik. És igen, elintézik, mert félnek, hogy ha nem operálják meg és valami gond lesz, akkor megint csak jön a per.

2018. jan. 9. 17:10
 40/44 anonim ***** válasza:
61%

Értem már mire gondolsz, de ez nem igy működik. Ok nélkül ha nem te kéred kifejezetten, nem fognak császározni. Ha igen annak oka van, fogadd el hogy az orvos ért hozzá és nem kockáztatja se a te se a baba élet3t, épségét. Ha a baba veszélyben van ha a fejed tetejére állsz is megműtenek, ilyenkor nem kell a beleegyezésed, ahogy máskor se ha te lennél életveszélyben, ilyenkor eltekintenek a belergyezéstől.

Az egyetlen amit tehetsz hogy keresel egy olyan orvost akiben megbizol.

2018. jan. 9. 18:44
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!