Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetes vagyok, szinte...

13 hetes vagyok, szinte minden nap hasmenésem/híg székletem van, ez a hormonoktol lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Elnezest a kényes kerdesert, de hatha van valakinek ebben tapasztalata.

3. babám, 13 hetes vagyok es kb 1-2 hete fellazult a székletem, naponta többször is megyek. Van, hogy normális, de van, amikor sokkal higabb (de nem ez a Vizes hasmenés kategória), es annyira erős az inger, hogy azonnal szaladnom kell a mosdóba. Mintha nem emesztenék megfelelően es csak atszaladna rajtam a kaja. Néha görcsöl is a hasam/beleim, de az nem vészes. Nem hinném, hogy vírusfertőzés lenne, mert vannak napok, amikor minden oke, de már nagyon zavaro. :(

febr. 1. 16:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy túl sok a magnézium?
febr. 1. 16:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egész terhességemet végigf.stam. Védőnő szerint ilyen nincs, hát nálam volt. Pedig akkor csak napi 1 szem magnéziumot szedtem.
febr. 1. 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor a magnézium a ludas, ha szedsz, vagy csökkentsd, vagy válts másikra. Egyébként nekem első terhességnél végig híg volt, nem volt szorulásom sem.

Most másodikkal is hasonló a szitu, 29-31 hétig napi többször voltam wc-n ami engem is meglepett, de ennyi. van egy két nap mikor nincs, aztán meg napokig jön az áldás. A hormonok is odatesznek az emésztés is változik. Nekem nem jutott eszembe, hogy bajt jelezne :D

Szerintem örüljünk, hogy nem szorulást fogtunk ki... azért az kellemetlenebb, mint egy kis vizipisztolyozás XD

31hkm

febr. 1. 18:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Jellemzőek az ilyen bizarr hatásai a terhessegnek. Ezen nem aggódnék. Az egyik ismerősöm valamiért végigköpködte a terhességét, mert több lett a nyála..ahogy megszült pár hét elmúlt. Az egyszerű menszesz is járhat székrekedéssel vagy lágyabb széklettel, a terhesség pedig ennél sokkal nagyobb hormonlöket. Emellett pedig ahogy irjak a magnézium is rásegíthet.
febr. 1. 19:30
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy ismerősöm, aki amint terhes lett hasmenése lett, ami egészen szülésig tartott. Nem tudták ez mi okozza nála, két gyerek van, mindkettő alatt hasmenése volt.
febr. 1. 19:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, magnézium 2x1 et szedek, ezt ma elhagyom és meglátom mi lesz.
febr. 1. 20:31
 7/13 A kérdező kommentje:
Kismamáknak napi 450 mg javasolt, a MagneB6-ban egy tabletta tartalmaz 470 mg-ot ha jól olvasom. Es ebből írt elő a doki 3x1-et. Miért????
febr. 1. 20:43
 8/13 anonim ***** válasza:
Az a legrosszabb magnézium. Rossz a felszívódása ezért is okoz emelt dózisban hasmenést. Válts inkább citricire. 😊
febr. 1. 20:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség végére sokan ennek 3-4szeresét is szedik, mivel kell a görcsök és keményedések miatt. Túladagolni nem lehet, amximum hasmenést kaphat az ember. Ha úgy érzed neked ez nem jó, akkor válts. De ne hagyjd el.

Nekem a rossmann sajátmárkás magnéziuma okozott erős hasmenést, ileltve 3 nap után a magnosolv is (a magnosolv első babával jó volt) Most pl a magneb6 az ami aránylag jó, napi 4-5 szemmel létezek és nincs gond.

Ki kell tapasztalni neked melyik nem okoz gondot, a lényeg, hogy segítsen és ne okozzon panaszt.

febr. 1. 21:12
 10/13 A kérdező kommentje:

Igazából értelmét sem látom, ha panaszmentes vagyok, miért kellene kötelezően ilyen mennyiségű mg-ot szednem. Eddigi terhességeimnél sem értettem, es nem is emlékszem, hogy ilyen hamar elkezdtem volna szedni. Sőt, inkabb arra emlékszem, hogy terhesség utan megmaradt egy rakás mg, szoval inkább nem szedtem, mint igen :D

Nekem ügyeleten a doki azt mondta, az a legjobb 🤷‍♀️

febr. 1. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!