Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vizesedés vagy más okozhatja...

Vizesedés vagy más okozhatja ezt a fájdalmat a lábamban?

Figyelt kérdés

25+3 hetes terhes vagyok és pár nappal ezelőtt gyakorlatilag a semmiből jött egy érdekes fájdalom ami a lábfejem és a lábszáram találkozási pontjánál van,a hajlatnál.

Nyomásra és arra érzékeny és fájdalmas ha előre feszítem a lábfejem. Tehát vízszintesen.

Olyan mintha a bőr, vagy a bőr alatti rész fájna.

Nyugalomban nem fáj,csak ha nyomogatom, feszítem vagy terhelem.

Nemrég elkezdtem vizesedni, de néha már eszembe jut a trombózis is. (Annyi,hogy nincs bedagadva és nem piros a bőr felülete)

Ez mi lehet?

Volt már valakinek hasonló?

febr. 1. 13:18
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Volt. Toxémia volt az oka. A terhesség alatt emiatt többször feküdtem kórházban.

Hála istennek egészséges gyerekem született, holott a szülészorvos azzal riogatott, hogy a gyerekre és rám nézve is életveszélyes a helyzet.

Sürgősen menj orvoshoz. A háziorvoshoz is fordulhatsz, majd ő elindítja a kezelést.

febr. 1. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Inkább nézzen meg orvos, ahogy az első írja, toxémia is lehet ami valóban veszélyes, ha nem tudnak róla időben. Vérnyomást kellene méregetni odahaza. Ha magasat mérsz 140/90 és felette akkor irány a kórház. Ha bármelyik érték ekkora vagy felette van, mindenképp nézzenek meg. Az időben elkapott toxémia nem fog ártani.
febr. 1. 14:14
 3/10 A kérdező kommentje:
A vérnyomásom tökéletes,most voltam vérvételen is a héten, akkor már fájt a lábam, nem volt fehérje sem a vizeletben,minden szuper volt.
febr. 1. 16:31
 4/10 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag semmi sem igaz ram a tüneteiből, bárhol nézem.

A vizesedés is szinte alig látszik,az is csak a lábamon,látszik a zokni nyoma egy kicsit.

A bal labam fáj egyedül,úgy ahogy leirtam.

A vernyomasom 120/80 volt most úgy hogy nem vártam 5 percet a meressel.

Plusz a toxemiahoz elengedhetetlen a fehérjevizelés,de nekem az sincs halistennek.

febr. 1. 16:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez simán lehet visszér probléma is. Én a helyedben kipróbálnék egy kompressziós harisnyát, hogy kiderüljön azzal van-e gond.
febr. 1. 19:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy a toxémiához elengedhetetlen a fehérje vizelés. Nekem sem volt ez, mégis toxémiás voltam.

De te tudod. Ha nem akarod orvossal megbeszélni, akkor a gyerekednek ártasz.

febr. 3. 06:27
 7/10 A kérdező kommentje:

Leírtam,hogy tökéletes a vérnyomásom, vizesedésem is szinte alig van,semmi ,de semmi nem indokolja a toxémiát esetemben.

Egyszerűen nincs jele.

Nem ártok a gyerekemnek,kikérem magamnak. Gyakorlatilag mindennel rohanok orvoshoz,ahogy ezzel is hívtam és azt mondta,hogy nincs okom ilyenre gondolni.

Ugyanezeket felsoroltam amit itt.

Pár napja volt vérvétel,tökéletes volt,vizeletminta szintén tökéletes, itthoni vizeletmintán is minden szuper volt,a vernyomasom még alacsony is és nem is vizesedek.

Ez nem toxémia,az orvos is megmondta.

febr. 3. 07:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Jól van, na! Azért ne kérd ki magadnak a jóindulatú hozzászólást.

Tudod intézni a dolgaidat, csak nem értem, hogy akkor miért tettél fel itt kérdést.

febr. 4. 14:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Mert gondoltam nem zaklatom a doktort,van hogy én gondolom túl, ahogy most is és ilyenkor jó olvasni ha mással is volt esetleg és tudom hova tenni a dolgot.
febr. 4. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor pedig ne kérd ki magadnak. Ez sértő.
febr. 5. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!