Hogy tudom megtiltani, hogy megcsászározzanak és tönkretegyenek egy életre?
"császármetszés közben vágták meg a baba arcát"
Ma volt a TV-ben

Ok nélkül nem császároznak meg. Hidd el. De ha biztosra akarsz ebben menni, keress olyan dokit, aki támogatja a természetes szülést.
Ha meg a császár sürgősségi... Nos, ha az orvos majd a képedbe ordítja, hogy írd alá azt a rohadt papírt, vagy esetleg meghal a gyereked, hidd el, a tollat is kikapod a kezéből.

Megértve a kérdésed hátterét én is szeretnélek megnyugtatni, hogy nem igaz, hogy az orvosok erőltetnék a császárt. (Nyilván ilyen is van, ahogy minden munkakörben előfordul lelkiismeretlen ember, bizonyára a szülészek között is akad.) Személyes tapasztalatom - bár fogadott orvosom volt -, hogy annak ellenére sem császároztak meg, hogy a szülésznő az első pillanattól kilátásba helyezte, mert hatalmas volt a hasam. Én mondtam, hogy ha csak lehet, szeretnék normálisan szülni, ők ezt tiszteletben tartották. Nehezen tágultam, mégsem kaptam oxitocint, mert azt kértem, hogy ne adjanak. A burokrepesztésbe beleegyeztem, és onnantól ment minden, mint a karikacsapás. Az orvosom egy percig nem erőltette a császármetszést. Ami pedig a környezetemet illeti: csak életmentő beavatkozásként vagy az anya kérésére fordult elő.
Nem osztom, hogy az orvosok erőltetnék. Nekik is fontos a hírnevük és a biztonság egyaránt.
Ami pedig a saját születésemet illeti: az anyukámat meg kellett volna császározni, de szrtak rá. Én oxigénhiánnyal születtem, anyám pedig soha többé nem szült.
Ennyit erről.

Nem olyan régi az élmény, úgyhogy első kézből tudom. Még 38 hetesen alá kellett írnom, beleegyezek az életmentő császárba. Alapból úgy vitt be a mentő, hogy nem mozgott a baba, a vérnyomásom 170 volt és úgy hívták a mentőt, hogy készüljenek császárra a kórházba. Akkor megúsztam a császárt, két hét múlva már nem. 8 óra vajúdás után alig egy ujjnyira voltam nyitva, a fájásaim meg már borzalmasak voltak, a fiam szívverése úgy leesett, hogy el is veszítették. Zokogva kértem, hogy vegyék ki, de addigra már két orvos engedélyezte az életmentő császárt és azt a fél órát senkinek nem kívánom, hogy nem tudod élve kerül-e ki a gyereked. Ha megvágja az orvos az arcát, akkor sem dőltem volna a kardomba, ellenben ha meghal az egész családom élete tönkre megy, élen az enyémmel.
Teljesen nem tilthatod meg, sőt, sok orvos akaratod ellenére is biztos megcsászározna fittyet hányva az aláírásodra, jogaidra, a hippokratészi eskü köti őket. Olvasd csak el....

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!