Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma mondták, holnap császár....

Ma mondták, holnap császár. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy császárnál mire számíthatok? Ma mondták, hogy már annyira el van meszesedve a méhlepény, hogy be kell avatkozni. Köszönöm a válaszokat.
2018. jan. 3. 16:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Mi a konkrét kérdés?

Nekem fàjàsgyengeség miatt lett csàszàr.Kaptam katétert majd gerincbe szurit,egyik sem fàjt.A kicsi gyorsan kint volt,utànna engem raktak össze.Nem volt jó érzés,de természetesen nem fàjt.A fejemet nem mozgathattam az őrzőben,elég nehezen telt az idő,de eltelt.Az első felkelés nagyon rossz volt,de ez mindenkinél màs.Elég hamar rendbe jöttem.

2018. jan. 3. 17:05
 2/15 anonim válasza:
49%
Sajnos nem tudok segíteni, mert gyerek vagyok, de sok erőt, egészséget, és sok sikert kívánok!!
2018. jan. 3. 17:06
 3/15 anonim ***** válasza:

Nálam így zajlott:

Bementünk a mûtôbe, gerinc mellé kaptam érzèstelenítôt. A férjem is bent volt, a fejemnél ült, így ôt láttam közben. Egyèbként se látni semmit, mert eltalarják :) Arra emlékszem, h nagyon fáztam. Illetve h az nem igaz, h semmit nem éreztem, mert azt igen, h vmi történik, matatnak, húznak, de nulla fájdalom. (ez amúgy rosszabbyl hangzik, mint amilyen valójában, de nekem ott mondták a mûtét elôtt, h ne lepôdjek meg). Az egész amúgy 15-20 perc.

Utána én az ôrzôbe kerültem. Szerencsére éjszaka volt, így tudtam pihenni. Nem lehet mozogni néhány órán át, a nôvérek cserélnek majd neked betétet, segítenek inni. Elôször fel kellett ülni, majd állni és sétálni. Nem a legkellemesebb, de nekem nem volt vészes. Mozogni kell, úgy hamarabb regenerálódsz. Délelôtt kerültem le a csecsemôs osztályra, oda hozták a fiamat. Kb. ennyi, nem tudom, pontosan melyik részére voltál kíváncsi az egésznek.

2018. jan. 3. 17:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom, ezek szerint ez egy hirtelen döntés volt. Eddig szó sem volt császárról, vagy amúgy is sejtetted, csak nem gondoltad, hogy egyik nap közlik, hogy másnap kiveszik? Hány hetes vagy? S ha amúgy is császár lett volna, mi az oka?
2018. jan. 3. 17:39
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódni, maga a műtét egyáltalán nem fáj, nekem gyorsnak is tűnt. :)

Az érzéstelenítő injekció se fáj, csak olyan, mint amikor egy tollal hátba böknek.

Utána 12 óra fekvés, mozdulatlanul, hogy ne fájjon a fejed. Először úgyse tudsz mozogni, ez kicsit fura.

Utána az első felkelés küzdelmes, hiszen nem tudod használni a hasizmaid.

Nekem maga a seb nem fájt.

Arra készülj, hogy amikor összehúzódik a méhed, akkor erős menstruációs jellegű görcseid lesznek, de kaphatsz fájdalom csillapítót. Ez szoptatás alatt is lesz: vigasztaljon, hogy természetes szülés után is pont így görcsölsz. :)

Egy hét, és úgy fogsz szaladgálni, mintha sose vágtak volna fel.

Nekem a hasam is gyorsan visszahúzódott, de ez inkább alkati dolog.

2018. jan. 3. 17:52
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem terveztük a császárt, hanem mondták, hogy holnap úgy készüljünk. Most már így annyira nem félek. Köszi a válaszokat.
2018. jan. 3. 17:55
 7/15 Csukavivi válasza:
Szia , nost volt 3 hete császárom , hat nem ez a legkellemesebb dolog ami történt velem .. utánna nagyon nehéz volt fel állni le feküdni le ülni . 2 napig aztán gyere jobb volt meg pisilni is fajt , aztán minden nap egyre könyebb volt, Az volt a legrosszabb hogy mikor sírt a babám nem tudtam egyből ugrani hozza .. de már semmit se érzek belőle legalább 2 hete
2018. jan. 3. 18:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 5 hónapja volt császárom. Én se tudtam mire számítsak. Maga a műtét semmi. Nem jár fájdalommal, egy kis kellemetlenség van, mikor kinyomják a gyereket felül. De ezt mondják is. Lényegében fájni ez sem fáj.

6 órát nem szabad fejet mozdítani, megemelni. Oda kell nyomni a párnába mikor oldalra fordítja az ember. Szívószál jól jön sokat kell inni.

Első felkelés... nem szépítem : horror.

Első nap kegyetlen, szokatlan erős fájdalom, fájdalom csillapítót nem szégyen kérni...az mellett is fáj eléggé :)

Nehéz a mozgás, felülni nem is szabad csak oldalt. Én féltem nem tudok felkelni a babámhoz, így első éjjel ültem és úgy próbáltam szundítani. Nem mertem lefeküdni.

Nem tudtam lehajolni sem, kb a bugyimat is lehetetlen volt felvenni. XD

A lényeg, sokszor kis séta... mozogni kell... eleinte nekem 5 perc volt mire felálltam és el mertem indulni.

Napról napra könnyebb, eleinte, mert megszokja az ember a fájdalmat.

Az első két hét nekem az volt nagyon fájó, kellett a segítség, mert nem tudtam egyből ugrani a babámhoz. Egyáltalán nem elviselhetetlen, de fáj.

2 hét után mintha elvágták volna nincs fájdalom.

Nálam így volt :)

Bármikor újra, akkor is, ha az első pár nap nem életem legjobbja :D

Sok sikert erőt és boldogságot a picihez :)

2018. jan. 3. 19:08
 9/15 anonim ***** válasza:

Arra számíts, hogy holnap már a karodban tarhatod a babát. A többi dologgal meg csak sodródj és ne gondolkozz rajta.

Jó babázást. 😊

2018. jan. 3. 20:29
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Igazából most így utólag már örülünk is neki. Amikor én születtem, beszorultam sajnos, lila voltam.
2018. jan. 3. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!