Mi ez a programozott csaszar mania?
Nagyon sok anyuka irja egy csoporban amiben benne vagyok, hogy jovoheten csaszarozzak. Programozott csaszar. Ez megis mit jelent?
Meg sem varjak, hogy beinduljon a szules, hivy esetleg eselyt adjanak arra, hogy a baba a sajat tempojaban bujjon ki, termeszetes uton?Vagy ez mar tok elfogadott? Egyik ismerosom ismondta hogy csak bement kivettek a gyereket es semmit sem erzett belole. Szerintem akinek nem muszaj csaszar és csak azert akarja mert ugy egyszerubb az tok gáz. Vagy nem? Nem tudom........
A 18as válaszoló írta meg okosan... az indokolatlan császárok igen is kevesek magyarországon, így a programcsászárok kb tényleg 99%-ban okkal történnek. Így indokolatlan háborogni, hogy mi ez a felkapott programcsászár. Sajnos sokaknak nincs választása.
Nekem volt bár előre sejthető volt a császár, mert első baba, nagy baba, terminus túllépés is volt... nem is tágultam semmi nem indult magától... 12 órát vajúdtam, hátha sikerül megszülni, de zavaros magzatvíz volt, baba szívhangja leesett és nagyon nem indult meg a kijárat felé... konkrétan a gyomromig menekült a fájások elől, így császár lett....
És sajnos igaz, vannak akik jól viselik a császár utáni felépülést... én sajnos a nehezebben viselik kategóriába estem. Egyszerűen rémálom! Első nap talpon kb 10 percet álltam mire megmozdítottam a lábam, hogy elinduljak... egy rohadt bugyicsere is halál volt.... aki nem élte át az nem tudja mennyire szörnyű... és igen a normál szülés is fájdalmas és utána a gátseb meg miegymás, de császárosként nagyobb a korlátozottság, amitől az első nap is szar anyának éreztem magam. Aztán itthon jöttek a többi dolgok... babakocsit emelni??? 15 kilós babakocsit? TILOS... így nem tudom levinni egyedül a babámat sétálni ebben a jó időben... és még hónapok mire emelhetek egyáltalán annyit... és ez csak egy kisebb probléma.
Szóval ahogy valaki előttem írta a fizetős császárosok nem tudják mire vállalkoznak. Tény maga a "szülés" része bakfitty... na de utána?
Bárcsak szülhettem volna simán :(
3hetes baba anyukája.
Külföldön lakom, itt lehet kérni császárt, én azt kértem Pikk-Pakk , napok alatt felépültem. Az oka pedig az volt, hogy nem akartam oxigénhiányos gyereket.
Kérdező, egyébként neked nincs jobb dolgod , mint azzal foglalkoznic hogy ki, hogy szül? Mindenkinek a saját magánügye.
Akkor az nem programozott volt elozo.
Nem a surgossegi csaszarrol szol a kerdes.
34 válaszoló nincs aki segítsen levinni a kocsit? Mi az elején mindig akkor mentünk amikor a férjem itthon volt napközben (3 műszakban jár, még hétvégén is), néhány héttel később pedig levitte mielőtt elment dolgozni és biciklilánccal odazártuk a lépcsőház korlátjához, mikot hazajött akkor felhozta.
3 hónapos kora óta viszont már cipelem a lépcsőn a babakocsit.
Ja és nem éltem meg traumaként a császárt (magzatszív leesése miatt) és nemm érzem magam amiatt kevesebbnek hogy nem tudtam megszülni természetes uton. Nem az a fontos hogy milyen módon jön világra a gyermek, hanem a kicsi egészsége és élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!