Mi ez a programozott csaszar mania?
Nagyon sok anyuka irja egy csoporban amiben benne vagyok, hogy jovoheten csaszarozzak. Programozott csaszar. Ez megis mit jelent?
Meg sem varjak, hogy beinduljon a szules, hivy esetleg eselyt adjanak arra, hogy a baba a sajat tempojaban bujjon ki, termeszetes uton?Vagy ez mar tok elfogadott? Egyik ismerosom ismondta hogy csak bement kivettek a gyereket es semmit sem erzett belole. Szerintem akinek nem muszaj csaszar és csak azert akarja mert ugy egyszerubb az tok gáz. Vagy nem? Nem tudom........
Jó, akkor mondom úgy, hogy te is értsd: undorító dolog pletykálni, de annak is egy külön szép szegmense, ha állapotos nőket köpködsz le, hogy "tök gáz".
Meg nem is mindegy neked? Esküszöm, soha senkitől nem kérdeztem meg, hogy miért és hogyan szült. De tuti bennem van a hiba, hogy nem vagyok ilyen rosszindulatú.
A pokol egy bugyra a terhes nőket leszóló terhes nőknek van fenntartva.
Ha első gyerek születésénél császárral szült az anyuka, akkor a másodiknál is császározni fognak.
Nekem egyik ismerősöm egy szemműtét miatt nem szülhetett természetes úton, mert az a látásába is kerülhetett volna. Illetve rengeteg kisebbnek tűnő betegség miatt is tiltott a természetes úton való szülés, hogy egy esetleges nagyobb problémáról már ne is beszéljünk.
A baba helyzete miatt is sokszor van, hogy a császár mellett kell dönteni, hiszen baba és mama élete is foroghat kockán.
De amúgy meg nem mindegy? Annyira bírom, amikor anyukák presztízs kérdést csinálnak a szülés módjából, hogy aki császároztat az gyenge anyuka, nem is életre való meg ilyeneket olvasok fórumokon és FB-on is. Hihetetlenül GÁZ!!!! Mert abba például senki sem gondol bele, hogy míg természetes úton a szülés fáj, utána boldogan lehetsz a gyerekeddel, addig császározásnál pedig utána frissen műtve kell ugyanúgy ellátnod a gyerekedet fájdalmak közepette.
Szóval nem leányálom a császár sem. Egyik sem. Csak persze aki a másik módszert nem próbálta, könnyű úgy fröcsögni a másikra mindkét oldalról!
Mindenki foglalkozzon inkább a saját dolgával. Mindenki úgy szül, ahogyan lehetősége van rá. Ettől nem lesz senki jobb anya, erősebb ember, tiszteletreméltóbb ember. A lényeg, hogy egészséges legyen mind a baba, mind az anyuka, és egy jó családban éljenek szeretetben.
Azt szokták mondani, hogy azért jobb a természetes szülés, mert a hüvelyben lévő baktériumokat így felveszi a baba, ami jót tesz az immunitásának.
Engem anyukám császárral szült 22 évvel ezelőtt, ráadásul nem is az ő anyatejét ettem, mert neki nem volt teje, hanem egy ismerősünk tejét ittam, és jelentem, az immunendszerem ettől függetlenül tökéletes. Utoljára 6. osztályos koromban voltam beteg, van, hogy még csak megfázni sem szoktam télen sem.
Az, hogy mi a jó vagy mi a rossz szülési módszer az nem az dönti el, hogy a természetes úton a jó, a császár a rossz. Hanem az, hogy a babának és mamának IS melyik a legmegfelelőbb. Mert a babának aztán tök mindegy, kivéve ha a köldökzsinór rá van tekeredve a nyakára, hogy hogyan születik. Csak ha az anyuka belehal a szülésbe, akkor ott már késő elgondolkozni, hogy a császármetszés lett volna ennél az anyukánál a jó megoldás.
Egyrészt szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki milyen módon és mi okból szül úgy ahogy, másrészt meg nem értem,
hogy egyes nők miért bélyegeznek meg más nőket, meg fröcsögnek rájuk, csak mert nem úgy szülnek, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Egyszerűen visszataszító ez a hozzáállás.
A kérdésedre válaszolva: az INDOKOLTLAN kívánságcsászár egyáltalán nem elterjedt és általános Magyarországon, a császármetszések 99%-ánál fennáll valamilyen jelenlegi terhességi szövődmény, vagy korábbi kórelőzmény, fennálló betegség, ami miatt ez mindkét résztvevő számára a biztonságosabb módja a világrajövetelnek.
Hosszasan lehetne sorolni az okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!