Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Biztosan beteg babám fog...

Biztosan beteg babám fog születni?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, talán a kérdésem kissé provokatív lesz, ezért próbálok figyelni a megfogalmazásra, de nehéz, mert rengeteg minden kavarog most bennem. 20 éves és 7 hetes terhes vagyok. A menstruációm fél éve nem jött már meg, az orvosok mindenfélét diagnosztizáltak, többek között azt is, hogy most semmiképpen (de lehet, hogy soha) nem lehet gyerekem. A barátommal néha védezekés nélkül szeretkeztünk (5-ből 1-szer mondjuk) és sokat füveztünk (a sok azt jelenti, hogy naponta kétszer, háromszor. Ez nem 2,3 grammot jelent egyébként, de mindegy is.)

Terhes lettem. Kb 1,5 hónappal ezelőtt elmentem az orvoshoz az éves rákszűrésre és azt mondtam neki, hogy furcsán érzem magam, mintha mindig figyelne valaki, megvizsgált és akkor is azt mondta, hogy a terhesség kizárt. Most már tudom, hogy akkor még olyan apró volt, hogy nem vehette észre. Ma egy hete visszamentem a leleteimért, amikor újra megvizsgált az "alternatív" betegségem miatt, és közölte, hogy mégis terhes vagyok.

Elmondtam otthon, a szüleimnek, a barátom szüleinek, mindent sokszor és alaposan átbeszéltünk, megbeszéltük, hogy más életet élünk innentől, mint idáig és együtt közösen végig csináljuk ezt. Pár nap múlva Ő elkezdett kampányolni amelett, hogy el kell vetessük, mert a füvezéstől nem lesz keze, lába, ha lesz, akkor sem működik majd rendesen, mindenképpen "fogyatékos" lesz, szív és idegrendszeri problémákkal fog küzdeni, és Ő erre nincs felkészülve, nem tudja az egész életét feláldozni ennek. Nagyon sajnálom a következő sort, amit írok, de én sem tudom. Tudom, hogy most megköveztek majd, hogy füvezni tudtam, terhesen, magamnak csináltam és milyen ember vagyok. Tudom jól. De ahogy megérkezett ez a hír képes lettem volna teljesen új életet kezdeni, ha már "bajba" sodortam magam (bár nem érzem bajnak, inkább csodálatos dolognak.) de nagyon megijedtem. Valóban így lenne minden? Nincs esély már rá, hogy egészséges legyen? Mikor megkérdeztem tőle, honnan szedi ezeket, erre az oldalra hivatkozott, meg is mutatott jó pár kérdést, ahol a füvezés utáni terhességről van szó és valóban rendre mindenki azt írja durva szavakkal, hogy fogyatékos lesz. Kérlek segítsetek!

2017. júl. 10. 12:16
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Barátnőm végig füvezett és cigizett terhesség alatt. Még mikor beindult a vajúdás akkor is tekert egyet:D Véleményem szerint nagyon durva felelőtlenség, de nem ítélkezem. Teljesen egészséges babája született, természetes úton. Szerintem nálatok sem lesz semmi gond. Csak mikor a genetikai vizsgálatra kerül a sor kérjetek legalább kombinált tesztet, ha meg megengedhetitek magatoknak akkor nifty vagy prenateszt, hogy megnyugodjatok. Bár ugye ezek se zárnak ki idegrendszeri betegséget (autizmus, epilepszia ilyesmi) ha jól tudom.
2017. júl. 12. 17:46
 32/33 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a további válaszokat. Én tovább füvezni nem fogok, még orvosi tanácsra sem. 3 orvossal beszéltem, közülük ketten (az SZTK-s nőgyógyász akihez 18 éves korom óta járok és az orvos, akit az összes további vizsgálatra, beszélgetésre választottunk) is azt tanácsolták, hogy naponta egyszer legalább szívjak be, amíg úgy érzem, hogy ez az állapot ami most fennáll nem javul. Az elmúlt egy hétben sajnos semmit sem tudtam enni, folyton hánytam és hányok, csak hideg víz és 2-3 háztartási keksz ami lemegy, nem tudok aludni, folyton fázom a 35 fokban (nagyon jól tudom, hogy ez mitől van) és 2 kg fogytam. Mindketten arra kértek, ha lehet dohányt ne szívjak, de megmondtam, hogy én semmit sem fogok. A harmadik orvos (Ő egy ügyeletes nőgyógyász volt a Honvéd kórházban) megdícsért és azt mondta nagyon büszke rám, bár nem gondolnám, hogy ez igaz, de jól esett. A babát mindenképp megtartjuk és kombinált tesztet fogok kérni a genetikai vizsgálatnál. Még egyszer köszönöm mindenkinek!

(És ez a vajúdásos dolog nagyon kemény..)

2017. júl. 12. 18:55
 33/33 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Hogy vagytok azóta?
2018. nov. 26. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!