Biztosan beteg babám fog születni?!
Sziasztok! Tudom, talán a kérdésem kissé provokatív lesz, ezért próbálok figyelni a megfogalmazásra, de nehéz, mert rengeteg minden kavarog most bennem. 20 éves és 7 hetes terhes vagyok. A menstruációm fél éve nem jött már meg, az orvosok mindenfélét diagnosztizáltak, többek között azt is, hogy most semmiképpen (de lehet, hogy soha) nem lehet gyerekem. A barátommal néha védezekés nélkül szeretkeztünk (5-ből 1-szer mondjuk) és sokat füveztünk (a sok azt jelenti, hogy naponta kétszer, háromszor. Ez nem 2,3 grammot jelent egyébként, de mindegy is.)
Terhes lettem. Kb 1,5 hónappal ezelőtt elmentem az orvoshoz az éves rákszűrésre és azt mondtam neki, hogy furcsán érzem magam, mintha mindig figyelne valaki, megvizsgált és akkor is azt mondta, hogy a terhesség kizárt. Most már tudom, hogy akkor még olyan apró volt, hogy nem vehette észre. Ma egy hete visszamentem a leleteimért, amikor újra megvizsgált az "alternatív" betegségem miatt, és közölte, hogy mégis terhes vagyok.
Elmondtam otthon, a szüleimnek, a barátom szüleinek, mindent sokszor és alaposan átbeszéltünk, megbeszéltük, hogy más életet élünk innentől, mint idáig és együtt közösen végig csináljuk ezt. Pár nap múlva Ő elkezdett kampányolni amelett, hogy el kell vetessük, mert a füvezéstől nem lesz keze, lába, ha lesz, akkor sem működik majd rendesen, mindenképpen "fogyatékos" lesz, szív és idegrendszeri problémákkal fog küzdeni, és Ő erre nincs felkészülve, nem tudja az egész életét feláldozni ennek. Nagyon sajnálom a következő sort, amit írok, de én sem tudom. Tudom, hogy most megköveztek majd, hogy füvezni tudtam, terhesen, magamnak csináltam és milyen ember vagyok. Tudom jól. De ahogy megérkezett ez a hír képes lettem volna teljesen új életet kezdeni, ha már "bajba" sodortam magam (bár nem érzem bajnak, inkább csodálatos dolognak.) de nagyon megijedtem. Valóban így lenne minden? Nincs esély már rá, hogy egészséges legyen? Mikor megkérdeztem tőle, honnan szedi ezeket, erre az oldalra hivatkozott, meg is mutatott jó pár kérdést, ahol a füvezés utáni terhességről van szó és valóban rendre mindenki azt írja durva szavakkal, hogy fogyatékos lesz. Kérlek segítsetek!

A gyakorizás helyett próbálj autentikus helyeken érdeklődni. Pl a nőgyógyászodnál, hogy hova kell fordulnod ahol ebben tájékoztatást kapsz. Genetikushoz fog irányítani amúgy.
De ha megtartod, akkor az apját rúgd ki mert, hogy az nem fogja letenni a füvet az 100%, a gyereked meg ennél többet érdemel.

Szerintem felesleges ezen ennyit aggodni.
Rengeteg heroinfüggö szülönek normál gyermeke születik.
De ami biztos, hogy bármi káros anyag behatással lehet a magzatra.
De szeriontem a ti esetetekben a füvezés nem igazán nagy valószínbüséggel fog bármit is okozni.
Amin viszont el kellene gondolkodni, mi lesz ha egy teljesen egészséges terhesség után a szülés közben lesz pl oxigén hiányos a baba, és fogyatékossággal születik. vagy kb 2 évesen beveri a fejét és vissza maradott lesz?
Rengeteg rendelenesség csak iskolás kor közelettével jön ki. Mi lesz ha késöbb derül ki, hogy baj van? (teljesen más okból)Képesek vagytok így felnevelni egy babát?
A sérült gyerekeknek a legtöbbsége nem azért sérült mert a szülö dohányzott vagy ivott vagy füvezett, hanem mert egy fertözést kapott a terhesség alatt, vagy a szülés közben történt valami baj. Persze dohányzás, füvezés és az ital elég nagy kockázat, de egy fertözés még nagyobb kockázat...
Mindenképp menj orvoshoz!
De nem biztos,hogy fogyatékos lesz 50-50%. Mert vannak olyan anyák akik a terhességet végig dohányozták, alkoholizálták és mégis egészséges gyereket szültek. Viszont láttam már olyat is, hogy az anyuka teljesen egészséges életet élt, minden káros szenvedéstől mentesen és ennek ellenére is betegen született meg a gyermek. Viszont fontos, hogy most már próbálj meg egészségesebben élni az ő érdekében is.

Ez az amit senki nem fog tudni neked biztosra megmondani. Az orvosok sem!
Vagy beteg lesz vagy nem.
Az uh-n meg fogják tudni nézni, hogy megvan e keze, lába, de azt nem fogják tudni, hogy pl az agya, az idegrendszere sérült e, ez majd csak a szülés után vagy évekkel utána fog kiderülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!