Biztosan beteg babám fog születni?!
Sziasztok! Tudom, talán a kérdésem kissé provokatív lesz, ezért próbálok figyelni a megfogalmazásra, de nehéz, mert rengeteg minden kavarog most bennem. 20 éves és 7 hetes terhes vagyok. A menstruációm fél éve nem jött már meg, az orvosok mindenfélét diagnosztizáltak, többek között azt is, hogy most semmiképpen (de lehet, hogy soha) nem lehet gyerekem. A barátommal néha védezekés nélkül szeretkeztünk (5-ből 1-szer mondjuk) és sokat füveztünk (a sok azt jelenti, hogy naponta kétszer, háromszor. Ez nem 2,3 grammot jelent egyébként, de mindegy is.)
Terhes lettem. Kb 1,5 hónappal ezelőtt elmentem az orvoshoz az éves rákszűrésre és azt mondtam neki, hogy furcsán érzem magam, mintha mindig figyelne valaki, megvizsgált és akkor is azt mondta, hogy a terhesség kizárt. Most már tudom, hogy akkor még olyan apró volt, hogy nem vehette észre. Ma egy hete visszamentem a leleteimért, amikor újra megvizsgált az "alternatív" betegségem miatt, és közölte, hogy mégis terhes vagyok.
Elmondtam otthon, a szüleimnek, a barátom szüleinek, mindent sokszor és alaposan átbeszéltünk, megbeszéltük, hogy más életet élünk innentől, mint idáig és együtt közösen végig csináljuk ezt. Pár nap múlva Ő elkezdett kampányolni amelett, hogy el kell vetessük, mert a füvezéstől nem lesz keze, lába, ha lesz, akkor sem működik majd rendesen, mindenképpen "fogyatékos" lesz, szív és idegrendszeri problémákkal fog küzdeni, és Ő erre nincs felkészülve, nem tudja az egész életét feláldozni ennek. Nagyon sajnálom a következő sort, amit írok, de én sem tudom. Tudom, hogy most megköveztek majd, hogy füvezni tudtam, terhesen, magamnak csináltam és milyen ember vagyok. Tudom jól. De ahogy megérkezett ez a hír képes lettem volna teljesen új életet kezdeni, ha már "bajba" sodortam magam (bár nem érzem bajnak, inkább csodálatos dolognak.) de nagyon megijedtem. Valóban így lenne minden? Nincs esély már rá, hogy egészséges legyen? Mikor megkérdeztem tőle, honnan szedi ezeket, erre az oldalra hivatkozott, meg is mutatott jó pár kérdést, ahol a füvezés utáni terhességről van szó és valóban rendre mindenki azt írja durva szavakkal, hogy fogyatékos lesz. Kérlek segítsetek!

Nem biztos, de nyilvan rizikofaktor. Az meg baromsag, hogy elso 12 hetben nincs kapcsolat az anyaval, hogyne lenne. Raadasul az elso 12 hetben kialakulnak a fo szervek.
Mindenesetre most mar csak remenykedes maradt, es azm hogy mostantol MINDKETTEN lealltok az anyaggal.
A valaszoloknak: szamomra dobbenetes, hogy egy neves kerdesnel, ha a valaszolonak nem tetszo nevet valaszt anyuka, taplo stilusban szetszedik ot, de egy napi szintu fuvezonek ezerszer tisztelettudobban valaszolnak. Nem azt mondom hogy neki nem jar, hanem hogy nevetseges a kontraszt! Egy fura nevet valaszto anyukat elkuldenek a pitsaba hogy milyen hulye, itt meg mindenki tiszteletteljes valaszt ad. Nem fura?!

Korántsem biztos, hogy beteg lesz, de én "apucin" elgondolkodnék...
Nem lehet hogy azért kampányol hirtelen az abortusz mellett mert rájött, hogy kicsit sem lenne buli változtatni az eddigi életén?
Ne haragudjatok, de más füves kérdéseknél a válaszolók szétmarcangolták a kérdezőket, én meg azt kapom most, hogy a fű a legkisebb gond velem. Nem értem a világot, meg az embereket sem.
De mindenkinek köszönöm a válaszokat és a segítő szándékot.

Kedves Kérdező!
Nem olvastam végig a válaszokat,szerintem ne itt kérdezgess hanem genetikushoz menj.
Nekem volt egy ismerősöm, a férfi és a nő is heroinista volt(nem tartom már velük a kapcsolatot,mert másik vároban élek),3 gyerekük született,terhesség alatt a nő metadont szedett orvos!! irta neki. A legnagyobb gyerek már tini, de általános iskolásként tanulmányi versenyt nyert többször,a kislány mikor taliztunk 3 éves volt okos barátságos, kedves,a picuri akkor született elvileg semmi baja nem volt.Rengeteget jártak orvoshoz,vizsgálatokra.Szoptatni nem szoptathatott.
Nem biztos ,hogy baja van a babádnak.
És ugyan úgy az egészségeseknek(a nem drogozókra, a nem cigizőkre,a nem piálókra értem)is lehet beteg babájuk, vagy történhet vele bármi, akár szülés közben, vagy később.
Járj utána, menj genetikushoz

Én füveztem régen, nem vagyok rá büszke, de nem is vetlek titeket meg nyilván. Akkoriban egy nagyon füvezős (sztem még mást is használt) ismerős lány lett terhes, aztán amikor megtudta, akkor -mint te- szépen leállt, és teljesen egészséges kisfia született. Azóta a fiú már kb kiskamasz, és tudomásom szerint telesen oké vele minden.
Az abortusz olyan szörnyűség, amit sajnos átéltem és csak évekkel később fogtam fel és bántam meg iszonyúan. Azóta boldog anyuka lettem. Most már senkit nem vetetnék el, beteg babát is megtartanék!
De neked szerintem jó eséllyel egészséges lesz a babád!! Hajrá szeretet!!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!