Vannak itt olyan kismamik, akik belefáradtak a magánorvosok pénzhajhászásába, és inkább a kerületi rendelt választották? Sok veszítenivalóm van, ha nincs választott dokim? Tapasztalatok?
1. én ha újra szülnék keresnék egy szimpi szülésznőt, nincsenek úgy elszálva maguktól, mint a magándokik.....sőt semmennyire, csak végzik a dolgukat és velem nagyon kedvesek is voltak, pedig először láttak
már írták itt sokan, h a dokiknak van ugye szabadságuk és azt nem tudják garantálni h ottlesznek a szülésnél, mert ugye ők is emberek
viszonylag jó körülmények között élünk, de nekünk se nagyon tellett volna egy ilyen költséges szülésre....50 az orvosnak, 20 a szülésznőnek, de lehet h fordítva kellett volna..:)
ha valaki melletted van legyen az a párod, anyukád, barátnőd ő képvisel téged, nálunk aznap este nagyon sokan szültek és a kísérők szoltak az anyukák érdekében h ez meg az kéne, mert az orvost csak szülés előtt közvetlenül hívják fel az ügyeletesek, aztán ha beér, beér...
Nincs veszítenivalód, egyaránt lehet olyat olvasni, hogy valaki elégedett volt a fogadott / magán / ügyeletes dokival, és hogy nem volt elégedett. Úgyis majd a szülésnél dől el, hogy épp milyen napot és orvost és szülésznőt fogunk ki, és hogy mi milyenek vagyunk, hogy fogjuk tolerálni a körülöttünk lévőket, a körülményeket, a fájdalmat, mittudomén. :-)
Nekem az a tapasztalatom, hogy az sztk-s orvos / nővérkék is ugyanolyan normálisak, kedvesek, szerintem ez szimplán a személyiségüktől függ. Egyébként furcsállom, hogy államilag fenntartott kórházakban lefolytatott szülésért kérnek el sok tízezer forintot. Azt olvastam egyik fórumon, hogy Angliában a magánorvos nem vezetheti le a szülést az állami kórházban. Nem tudom ez mennyire igaz, de logikusnak tűnik, hiszen ha pénzt kap érte, akkor teremtse is meg az infrastruktúrát hozzá. Fizetek sok tb-t, és bízom abban, hogy magándoki és választott doki nélkül is segítenek és odafigyelnek majd rám és a babára a szülésnél. Aztán hogy szeretnénk-e/meg tudjuk-e majd hálálni valahogy a szülésznő és az orvos és a csecsemősök munkáját, majd meglátjuk. De előre nem szeretnék arra készülni, hogy a kisbabámat világra hozni százezres nagyságrendű összeg lesz.
A Nyírőben lévő szülészet és meddőségi központot "bezárták" mint állami intézményt és magánklinika lett, ezért kell fizetni, tehát olyan mint a Telki például. A neve Róbert Károly Magánklinika lett.
A pszichiátria pedig a kórház része maradt , ezért ott nem kell fizetni.
Te is ugyanúgy mint mindenki más, jogosult van az ingyen ellátásra és szülésre egy létező állami kórház létező állami osztályán.
Az Uzsokiról egyébként csak jókat hallottam, szerintem jó választás.
Én vidéken lakom kisvárosban. itt helyben nincs is kórház. SZTK az van, meg terhesgondozás is. Nekem ez most második terhességem, az elsőnél is az volt az orvosom aki most, kivételes a helyzetem a kisváros miatt. Egy orvos csinál mindent, SZTK és terhesgondozó, plusz a kórházban ahol szülni fogok ott is rendel és szüleszt is. Szóval 3 az egyben viccesen szólva. Ettől jobban szerintem nincs olyan magánorvos aki nyomon tudna követni. Már azt gondolom javában nyugdíjas korú mert ismerek olyan 36 éves embert aki nála született... :) És még mindig a pályán van, ami egyáltalán nem gond. Remek szakember, nagyon nyers, de inkább legyen nyers mint tárcanyitogató mézes mázos. Első szülésemkor (2 éve) 15 ezret adtam neki semmi több. Mindenki csodálkozott (alapból nagyvárosból jöttem ide lakni.. ott 100 volt már két éve is...) Én akkor hallottam hogy nem kell "elkapatni", mert rendes és anélkül is tökéletesen végzi a dolgát. Nos! Most sem fogok 20nál többet adni! de amúgy én is azt mondom, hogy sok esetben nem is értem "minek" az orvos mikor legtöbbet a szülésznő szenved velünk... De ez így alakult ki a társadalomban egyenlőre. de azt látom változik a tendencia. Szóval sztem nyugodtan menj SZTKshoz, de nekem azért lenne orvosom... mert sajna ha totál nincs akkor képesek "benned felejteni" a gyereket. Ha orvosod van hamarabb megindítják túlhordás esetén, legalábbis amennyire itt a környezetemben hallom a dolgokat.
39hkm
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!