Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt olyan kismamik,...

Vannak itt olyan kismamik, akik belefáradtak a magánorvosok pénzhajhászásába, és inkább a kerületi rendelt választották? Sok veszítenivalóm van, ha nincs választott dokim? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 18. 20:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

1. én ha újra szülnék keresnék egy szimpi szülésznőt, nincsenek úgy elszálva maguktól, mint a magándokik.....sőt semmennyire, csak végzik a dolgukat és velem nagyon kedvesek is voltak, pedig először láttak

már írták itt sokan, h a dokiknak van ugye szabadságuk és azt nem tudják garantálni h ottlesznek a szülésnél, mert ugye ők is emberek

viszonylag jó körülmények között élünk, de nekünk se nagyon tellett volna egy ilyen költséges szülésre....50 az orvosnak, 20 a szülésznőnek, de lehet h fordítva kellett volna..:)

ha valaki melletted van legyen az a párod, anyukád, barátnőd ő képvisel téged, nálunk aznap este nagyon sokan szültek és a kísérők szoltak az anyukák érdekében h ez meg az kéne, mert az orvost csak szülés előtt közvetlenül hívják fel az ügyeletesek, aztán ha beér, beér...

2010. máj. 19. 08:37
 12/23 anonim ***** válasza:

Nincs veszítenivalód, egyaránt lehet olyat olvasni, hogy valaki elégedett volt a fogadott / magán / ügyeletes dokival, és hogy nem volt elégedett. Úgyis majd a szülésnél dől el, hogy épp milyen napot és orvost és szülésznőt fogunk ki, és hogy mi milyenek vagyunk, hogy fogjuk tolerálni a körülöttünk lévőket, a körülményeket, a fájdalmat, mittudomén. :-)

Nekem az a tapasztalatom, hogy az sztk-s orvos / nővérkék is ugyanolyan normálisak, kedvesek, szerintem ez szimplán a személyiségüktől függ. Egyébként furcsállom, hogy államilag fenntartott kórházakban lefolytatott szülésért kérnek el sok tízezer forintot. Azt olvastam egyik fórumon, hogy Angliában a magánorvos nem vezetheti le a szülést az állami kórházban. Nem tudom ez mennyire igaz, de logikusnak tűnik, hiszen ha pénzt kap érte, akkor teremtse is meg az infrastruktúrát hozzá. Fizetek sok tb-t, és bízom abban, hogy magándoki és választott doki nélkül is segítenek és odafigyelnek majd rám és a babára a szülésnél. Aztán hogy szeretnénk-e/meg tudjuk-e majd hálálni valahogy a szülésznő és az orvos és a csecsemősök munkáját, majd meglátjuk. De előre nem szeretnék arra készülni, hogy a kisbabámat világra hozni százezres nagyságrendű összeg lesz.

2010. máj. 19. 17:36
 13/23 anonim ***** válasza:
Előző (17:36-os) vagyok, azt még hozzátenném, hogy problémamentes a terhességem szerencsére, de ha nem lenne, akkor lehet, hogy maradtam volna a magándokinál, akihez jártam, mert végtelenül kedves és lelkiismeretes volt, csak hát nem akartam fizetni a 4 hetenkénti kontrollért. De teljesen érthető, ha valakinek nagyobb odafigyelést igényel a terhessége, és emiatt jobban biztonságban érzi magát egy magán- vagy választott dokinál.
2010. máj. 19. 17:44
 14/23 anonim ***** válasza:
Látom itt mindenki jókat ír akkor én megszakítom a kőrt !!!Nekem a magán doki jött be hozzá teszem nekem elég problémás dolgaim voltak átestem kettő elhalt terhességen és a missed-ab -nál döbbentem rá hogy mennyivel jobban foglalkoznak azzal akinek fogadott dokija van!persze az ápolónők és az altató orvos ja és a műtős fiú is teljesen máshogy viselkedett velem mint a többiekkel!!!!!szóval nekem fontos hogy rendesen foglalkozzanak velem!!!Ráadásul az én dokim olyanokat is megtett nekem amit elvileg nem lehetett volna!!!
2010. jún. 4. 11:55
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem korhazfuggo a dolog.Van ahol muszaj valasztanod egyebkent joll megszivod.
2010. jún. 4. 12:18
 16/23 A kérdező kommentje:
Uzsokihoz tartozunk,úgy hallottam,hogy itt most újították fel az egész szülészeti részleget.Persze aggódom,hogy mi lesz,de sajnos nem tudunk kifizetni a Nyírőben 250 ezer forintot kifizetni a szülésért(+ még a dokinak 70 ezer).Ja,és nekem az is furcsa,hogy a szülészet magánklinikaként működik(szintén Nyírőben),a pszichiátriai betegeket pedig tb alapon kezelik.De ez már egy másik téma....
2010. jún. 4. 12:30
 17/23 anonim ***** válasza:

A Nyírőben lévő szülészet és meddőségi központot "bezárták" mint állami intézményt és magánklinika lett, ezért kell fizetni, tehát olyan mint a Telki például. A neve Róbert Károly Magánklinika lett.

A pszichiátria pedig a kórház része maradt , ezért ott nem kell fizetni.

Te is ugyanúgy mint mindenki más, jogosult van az ingyen ellátásra és szülésre egy létező állami kórház létező állami osztályán.

Az Uzsokiról egyébként csak jókat hallottam, szerintem jó választás.

2010. jún. 4. 12:45
 18/23 anonim ***** válasza:
Én is magándokihoz jártam, mert nálunk úgy megy egyébként, hogy bemény az sztk-ba aztán ott ülsz egész nap amíg behívnak. Na én ezt nem akartam, most meg a második babánál már a lányom miatt nem tehetem meg,hogy kiessek fél napra. Így elmegyek magánrendelésre, ott leparkolok és két percen belül már vizsgál az orvos. Mondjuk a labor és egyéb már más tészta, azt csak várakozósan lehet sajnos.:-( Nekem nem volt problémám a terhesség alatt, a doki mikor hívták negyed óra alatt beért, igaz negyed óra múlva meg is lett a baba. Szóval negyed óra alatt keresett 40 ezret...ennek ellenére most is hozzá járok, nem az ő "hibája", hogy nem kellett többet dolgoznia rajtunk.:-) A sógornőm viszont szintén magánrendelére járt magánklinikára, de az orvost nem hívott szüléskor, szülésznőt fogadott mind a kétszer és nagyon meg volt vele elégedve. azért valljuk be problémamentes szüléskor a főszerep a mama-baba páros mellett a szülésznőé. Valószinűleg sokkal érdemesebb szülésznőt fogadni aki csak veled foglalkozik amikor cssak kell és igényled mint orvost...
2010. jún. 4. 12:49
 19/23 anonim ***** válasza:

Én vidéken lakom kisvárosban. itt helyben nincs is kórház. SZTK az van, meg terhesgondozás is. Nekem ez most második terhességem, az elsőnél is az volt az orvosom aki most, kivételes a helyzetem a kisváros miatt. Egy orvos csinál mindent, SZTK és terhesgondozó, plusz a kórházban ahol szülni fogok ott is rendel és szüleszt is. Szóval 3 az egyben viccesen szólva. Ettől jobban szerintem nincs olyan magánorvos aki nyomon tudna követni. Már azt gondolom javában nyugdíjas korú mert ismerek olyan 36 éves embert aki nála született... :) És még mindig a pályán van, ami egyáltalán nem gond. Remek szakember, nagyon nyers, de inkább legyen nyers mint tárcanyitogató mézes mázos. Első szülésemkor (2 éve) 15 ezret adtam neki semmi több. Mindenki csodálkozott (alapból nagyvárosból jöttem ide lakni.. ott 100 volt már két éve is...) Én akkor hallottam hogy nem kell "elkapatni", mert rendes és anélkül is tökéletesen végzi a dolgát. Nos! Most sem fogok 20nál többet adni! de amúgy én is azt mondom, hogy sok esetben nem is értem "minek" az orvos mikor legtöbbet a szülésznő szenved velünk... De ez így alakult ki a társadalomban egyenlőre. de azt látom változik a tendencia. Szóval sztem nyugodtan menj SZTKshoz, de nekem azért lenne orvosom... mert sajna ha totál nincs akkor képesek "benned felejteni" a gyereket. Ha orvosod van hamarabb megindítják túlhordás esetén, legalábbis amennyire itt a környezetemben hallom a dolgokat.

39hkm

2010. jún. 4. 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:
Jómagam, magándoki párti vagyok. Azt sztk-s orvos le se sz..t, mikor mondtam neki, hogy több mint fél éve nem jön össze a gyerek. Szedjek elevitet és majd összejön. Az sem érdekelte, hogy a ciklusom hol 28, hol 45, hol meg 84 napos volt. A magándokim azonnal elküldött laborra, uh-ot csinált, kiderült, hogy pcos vagyok. Onnantól kezdve 11 hónapra estem teherbe, aminek ő is láthatóan örült. Bármikor hívhatom, bármilyen ügyben, nem muszáj nőgyógyászati jellegűnek lennie. Szülés előtt körbevezetett a kórházban, bemutatta a szülésznőket ( az is választott ) A fontosabb vizsgálatokat a kórházban végezték el, még fizetni sem kellett érte és minden kórházi látogatásnál megkeresett, ha csak vérvételre mentem akkor is. A szülésnél is végig ott volt, bátorított. Rengeteg tanácsot adott. Szülés előtt megkérdeztem mennyit szokott kérni a szülésért, azt mondta, ő nem kér, mindenki annyit adjon amennyit megengedhet magának, vagy amennyit elegendőnek tart. Amíg haza nem jöttünk a kórházból a kicsivel, minden nap 2X bejött hozzám megnézni, hogy minden rendben van-e.
2010. jún. 4. 16:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!