Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzati szívultrahang!?

Magzati szívultrahang!?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Első genetikai ultrahangon találtak a magzatnál “bal kamrában (valószínűleg kettős) 1,4x1,3x1,7mm-es EF ábr.” Nyugtattak, hogy nem jelent bajt viszont ajánlott megjelennem tanácsadáson. Rá pár napra kaptam is időpontot, ahonnan elzavartak hogy feleslegesen mentem mert ez még elmúlhat. Ha fennáll második genetikai ultrahangon is akkor menjek vissza. Nos, második genetikain ugyanúgy fennáll “bal kamrában 2,4x1,3mm-es EF látható.”

Szintúgy javasolt volt a tanácsadás, ahova elmentem újra. Közölték hogy olyan feleslegesen járkálok be ezzel mert nem jelent semmit.

Nagy nehezen felírtak egy Pesti telefonszámot ahova időpontot lehet kérni magzati szívultrahang vizsgálatra.

Az lenne a kérdésem, megéri e felmennem Pestre, szóval kapok e hasznosabb információt ezzel kapcsolatban, vagy ugyanott vagyok vele ahol a part szakad és ugyan azt a kedves mondatot kapom hogy ezzel nem kell foglalkozni, nem lényeges stb. Amit már vagy hat orvos mondott, tájékoztatást nem adva. Köszönöm a segítséget!

jan. 22. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy magyarázzák el neked, elvégre a te gyerekedről van szó.
jan. 22. 17:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ultrahangost, a nőgyógyászt, a háziorvost, a védőnőt, mindenkit faggass ki, hogy ez mit jelent. Gyermekorvost is kell úgyis keresned, úgyhogy lehet ez az első kérdésed felé. Sajnos sok esetben a hibák nem járnak egyedül, a korrekt ellátáshoz meg speciálisan felszerelt intézmény kell és nem biztos, hogy ez a legközelebbi kórházban adott. Én inkább utaznék a szívultrahangra és előre összeírnám a kérdéseimet. Az apuka helyében a betegjogi képviselőt is megkeresném, mert itt a tájékoztatás többedjére sem sikerült.
jan. 22. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Számomra egyértelmű, hogy ha felmerül ilyesmi, felmegyek Pestre, nem tartom felesleges körnek. Ha megnézik, és nincs vele semmi, akkor legalább te is maximálisan megnyugszol.
jan. 22. 19:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez lehet egy kamrai sövényhiány, ami gyakori. Nagyjából 6 hetes korra normál esetben javul (ennek van egy élettani háterre, nézz utána, a magzati életből átlépve a kinti létbe akakulnak a keringési és légzőszervek) .

5-6 napos korban elég egy szívultrahangot végezni a gyereken. Mivel a magzatit születés után eleve ismételni kell.

Itt maximum azért aggódhat az orvos, hogy születés után kell-e speciális ellátás a gyereknek- akkor a SOTE-ra irányítanak szülni, vagy ellátást/ azonnali beavatkotást nem igénylő szívfejlődési rendelleneségről van szó. Utóbbi esetén mindegy hol szülsz. Komolyabb esetben császár indikáció lehet a magzat szív.f.rendellenessége, mivel a term.szülés megterhelő lehet számára.

Ha kielégítő választ szeretnél Pesten egy magzati szívultrahangra specialitálódott kardiológus orvos szívesen elmondja mi a helyzet. Van kb 5 ilyen jól képzett ember az országban.

jan. 22. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szeged vagy Pest. Szegeden Katona Mártát, Pesten Hajdú Júliát- ajánlom. Engem ugyan a nőgyógyászom küldött további kivizsgálásra ( nálunk más probléma volt)
jan. 22. 21:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hihetetlen, hogy mik tortennek az egészségugyben. Nem magyaraznak el semmit, azt hiszik, hogy mindenki tudja szaknyelven a dolgokat. Én a helyedben kérnék még egy véleményt valakitől, valamint betegjogi képviselőt keresnek. Mert nem te vagy az egyetlen, aki nem kap megfelelő tájékoztatást.
jan. 23. 07:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a mai világban mindennek neked kell utána menned és kérdezned, ha érdekel! Már a nőgyógyászt is érdemes (lett volna) kifaggatni, hogy ez mit jelent, de a szakorvosok sem mindenhatók, biztonsági játékosok, azért küldenek tovább, mert az ő hatáskörük ott megáll. A következő szinten meg olykor értetlenkedve néznek néha bizony, hogy mégis mekkkkora biztonsági játékos a dokid, hogy ezért ide küldött!? Nem kell ezen fennakadni, menni kell tovább, hiszen a te érdeked. És a te érdeked az is, hogy egy szívultrahangon is megnyugtassanak, hogy ez semmi extra. :) Én mindenképpen mennék!

Egyébként ez később is így lesz.

4 hónapos a babánk, a gyerekorvos elküldött vele ortopédiára, mert "nincs nagy baj, de biztos ami biztos" és kardiológiára is ugyanígy. Mindkét helyen azt kaptuk, hogy nincs baj szerencsére, szóval fel lehet fogni tök felesleges köröknek is akár, de jobb ez így. Tudunk róla, hogy valami apróság azért van, de mégis megnyugodtunk, hogy kinövi, rendben lesz, semmi komoly.

jan. 23. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!