Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukrom magas lett,...

Terheléses cukrom magas lett, ha mostantól diétázok, nem lesz már baj ugye?

Figyelt kérdés

Kórelőzmény miatt 14.héten előrehozott terhelésem volt, ami nagyon jó lett, így nem lettem szigorú diétára fogva és csak 30.héten kellett az ismétlés.

Ez volt ma. Sajnos magas lett a 120 perc. 7.9 nyilván kell a szigorú diéta, az uh-n a babával minden rendben a magzatvíz, a lepény is rendben, nem látszott, hogy gond lenne.

Múlthéten még itthon önszorgalomból mértem vércukrot, étkezés után 2 órával 6 alatt volt.

Teszem azt, egy hét alatt romlott a dolog, akkor ugye a babával még nem lesz gond ennyi idő alatt? Ha mostantól diétázok sem kell miatta aggódni igaz?

Első terhességnél nem volt gond a cukrommal így ez most egy kicsit új.

ma 19:02
 1/5 anonim ***** válasza:
18%
Ezt a dokid tudja csak megmondani pontosan. Most tenyleg laikusoktól vársz tanácsot,akik még sose láttak? Én nem a gyakorin kapott válaszokra bíznám a gyerek és a saját sorsom. Gondolom kaptál időpontot az orvoshoz és majd ott mindent elmondanak neked. Addig meg csak feleslegesen stresszelsz...
ma 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem sokkal nagyobb számról lesz szó.... Semmi baja nem lesz
ma 19:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Három gyerekes anya vagyok, mindháromnál terhességi diabétesszel.

Nyugi, nem lesz baja. Ez egyszeri magasabb érték, és ez sem olyan extrém magas, hogy pánikolni kelljen.

Fontos, hogy betartsd a diétát, de ezt a pár hetet már fél lábbal kibírod. Valószínűleg egy 1600 kcal/160 g ch (vagy hasonló) étrendet kapsz, ami mellett nem leszel éhes, és a baba is bőven jut tápanyaghoz.

Ha gond lenne, akkor azt a doki látta volna, például túl sok a magzatvíz. De ez is rendben volt.

Kicsit nyugodj le, igyál egy kis teát, olvass valami jót, aludj nagyokat, pihenj sokat, amíg még lehet! De mellette legyél aktív is, kis séta, vagy sport, HA eddig is rendszeresen mozogtál, akkor jót tesz.

ma 20:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy apróság, gdm-ben étkezés után 1 órával kell mérni, és az kell 7 alatt legyen. És igazából ha nem diétás az étkezés, akkor előfordulhat hogy máskor van a cukorcsúcs, nem egyóránál és az meg magasabb.

Viszont nem valószínű, hogy nagy baj van, azért a 7,9 nem annyira magas és minden más jó. Diétázol és minden rendben lesz.

ma 20:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, még az 1-esnek is. Nyilván nem vagyok ostoba, hogy innen várjam a tanácsokat, itt az ember leginkább tapasztalatokra kiváncsi. A dokim volt az első akinek írtam és küldtem a leletet, a 160g ch diétát ismerem, IR miatt kellett csináljam évekkel ezelőtt.

Csupán a baba hogyléte az, ami fontos, kicsit fura volt, hogy az uh-n minden ok, és még mondta az orvos is, hogy nem lesz itt baj a cukorral. Ehhez képest, azért elértem a felső határt és érdekel más tapasztalata, hogy ha ilyenkor az ember nekilát a diétának, akkor szülésig, már nagy gond ezen a területen nem lehet.

A lényegen nem változtat, nekilátok a diétának és kitartok :)

ma 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!