35 hetes kismama vagyok Mérnem kell a cukromat ettem mérés előtt kb egy órával 2 szelet kenyeret abból is kisebbet. Megmértem a cukrom 20 volt. Aggódnom kéne? Nem volt még 2 sima szelet kenyér miatt ilyen magas sose.
Az rengeteg!
A doki mit mondott,mik a teendőd magas értéknél?
Biztos jól mértél?
Nem akarlak ijesztgetni,a gyerekem diabéteszes,és ilyen cukorral az intenzíven szoktak lenni az emberek, nemtudom a terhességi cukorra mik a szabályok, de egészen biztosan nem jó,én a helyedben kórházba mennék.
Csak teljes kiőrlésű kenyeret szabad enni és abból is egy szeletet. A cukrod rengeteg. A doki nem magyarázta el, hogy kell mérni? Evés előtt közvetlen is kell és evés után szokták 1órával. De van akinek félóránként is kell. Amit ettél az egyértelműen neked tiltólistás, tessék nagyon vigyázni, figElni és komolyan venni. Egyrészt koraszülés is lehet másrészről a gyermeked cukorbetegen születhet. Aztán lehet szenvedni, hogy sehol semmit nem ehet nem fogadhat majd el...stb. vedd komolyan, beszélj a dokiddal telefonon és próbálj úgy enbi, hogy ne menjen fel így a cukrod...7 felett már nem túl nyerő. Ami feltolja a cukrod egy órával az kuka. Olvass a neten a diétáról.
Sok sikert és kitartás.
Ha ez a mérés valós, tehát jó a mérőd, tiszta volt az ujjad, stb., akkor ezzel az értékkel azonnal orvoshoz kellene menni. Nem holnap, hanem most.
Mérd meg még egyszer.
Ha biztos,hogy jó a mérőd és nincs mérési hiba-mostál előtte kezet, első cseppet letörölted- akkor igen,aggódjál.
Ha méregetned kell a cukrodat, valószínű GDM-es vagy, GDM-ben bem eszünk sima fehérkenyeret egyáltalán sem kicsit sem nagyont, főleg nem 2 szeletet.
Étkezés után 1 órával 7 alatt kell lennie a cukornak, a 20 az k..a sok.
Én 3/2 terhességet GDM-el vittem végig, mikor hibáztam a diétában 8 volt a legmagasabb cukrom, de már akkor tiszta szarul voltam, engem 20nál szerintem a mentő vinne el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!