A tartósan magas vércukor szövődményeket okozhat a babánál, de a pillanatnyilag felugró vércukor is okozhat ilyen problémát? A 7-9 közötti érték is okozhat szövődményeket?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:28
1/22 anonim válasza:
7 fölött terhességi cukorbeteg vagy és diétáznod kell. Ráadásul az utolsó hónapokban még könnyebben felmegy az ember cukra a legkisebb diétahibától is. El sem tudom képzelni mi lett volna diéta nélkül.
2/22 A kérdező kommentje:
Igen, ismerem az értékhatárokat. A kérdésem arra vonatkozik, hogy az okoz-e problémát, ha diéta mellett néha kiugrik a cukor. Sajnos nehéz kordában tartani, mivel ami egyik nap jó, a másik nap már nem. Étkezések között nem magas a vércukrom, tehát nem állandóan magas szintről van szó, hanem például egyik nap még elbírtam a paradicsomot, következő nap már felvitte a cukromat étkezés után 1 órával, de 2 óra múlva már rendben volt. A kérdésem az, hogy ezek a kiugrások is okozhatnak szövődményeket a babánál?
tegnapelőtt 21:46
3/22 anonim válasza:
Ha nem túl gyakran akkor nem,DE ajánlom a terhességi cukorbetegség facebook csoportot. Vannak praktikák erre. Csak én már nem emlékszem pontosan mit csináltam.
4/22 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy állandóan magas vércukorszint, kivéve persze, ha gyorsabban ráeszel, mint lecsökkenne. Van egy cukorcsúcs, ami után csökken. "Sima" diabéteszeseknél is van kifejezetten alacsony érték is pont az ilyen "ugrálások" jellemzik.
5/22 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne? Akinek már az éhgyomri magas, annak étkezés után még magasabb lesz.
tegnapelőtt 22:17
6/22 anonim válasza:
De az is "felugró". Ha pl.7 az éhgyomrija, az nem magas, semmit nem okozna a gyereknél, ha mindig annyi lenne. De nem lesz mindig annyi, mert akkor éhen halna. Ezért eszik és felugrik, megint lemegy valamennyire, újra felugrik. Azok a felugrások okoznak bajt, nem az állandó 7.
7/22 A kérdező kommentje:
Nem is a 7-re gondoltam, hanem arra, aki ténylegesen cukorbeteg, 10 feletti értékekkel. Hidd el, ők nem mérnek 7-es értékeket.
tegnapelőtt 23:35
8/22 A kérdező kommentje:
Az egészséges embernek is felugrik, ha eszik. Ez természetes, az nem mindegy, hogy mennyi a kezdőérték és hova jut el.
tegnapelőtt 23:36
9/22 anonim válasza:
Nekem egyszer 10 hetesen volt olyan, hogy vagy 3 óra hosszat 9 volt a cukrom: "mindenmentes sütitől"....hát paràztam én is. De nem lett baj. Egyébként én diétàztam végig, a végén az utolsó 1-2 hétben engedtem el egy kicsit, de azt is csak mértékkel
10/22 anonim válasza:
9!
Mindenmentes? Szénhidrát csak volt benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!