Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Inzulin mellett romló értékek?

Inzulin mellett romló értékek?

Figyelt kérdés

32 hetes kismama vagyok.25.hét óta diétázom szigorúan gdm miatt.De kb.egy hete kezdtem 7 felettieket mérni így inzulint írtak elő a reggelihez és a vacsihoz egyelőre.3 napja használom de azóta folyton 8-9 értékeket mérek amit még soha.Lehet véletlen egybeesés hogy pont most romlott ennyire és emelnem kéne a dózist?Vagy idő kell mire rááll a szervezet?

Elkeseredtem,mert azt hittem fellélegezhetek erre csak rosszabb lett...Jövő hónapban rendelt vissza a diabetológus.Valakinek volt hasonló tapasztalata esetleg?

dec. 22. 18:33
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Biztos, hogy nem az inzulin miatt mérsz rosszabb értékeket. És igen, ha magasat mérsz, akkor emelni kellene, az inzulin hatása azonnal kialakul, nem napokkal később. Alapvetően azt szokták mondani, hogy ha három egymást követő napon az átlag a célérték feletti, akkor 2E-gel lehet emelni rajta.

Pl. ha 3 napig csak a reggeli után 7.5, 7.9, 8.1, akkor a reggelihez adandót növeled 2 E-gel. Ha a vacsi utáni (is) magas, akkor azt (is).

De ha neked nem lett elmondva előre, hogy hogy kell növelni az inulin dózisát, akkor magadtól ne változtass rajta, hanem beszélj a kezelőorvosoddal.

dec. 22. 18:44
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
A várandósság vége felé romlanak az értèkek, majd a legvégén javul.
dec. 23. 12:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom pontosan mit jelent a jövő hónap, de ezzel semmiképp ne várj heteket. Minél hamarabb próbálj meg legalább telefonon beszélni orvossal. Valószínűleg több inzulint kell majd adnod. A gyors hatású inzulin,amit az étkezéshez adnak, azonnal hat.
dec. 23. 18:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Actrapid humán inzulin,elvileg gyorsan ható,de ahogy elkezdtem használni attól kezdve rosszakat mérek...már dupláztam az adagokat és mégis.Megőrülök komolyan...mintha visszafelé sülne el nálam.Itt vannak az ünnepek nincs rendelés,csak államiba járok.De holnap ha más nem felhívom az ügyeletet mert nem tudom kihez fordulhatnék így karácsonykor màr. :(
dec. 23. 20:49
 5/5 anonim ***** válasza:
46%

Biztos, hogy nem az inzulintól lett rosszabb. Anélkül még magasabb lenne.

Nyugodj meg, nehogy azt hidd, hogy ezek az értékek magasak. Nyilván be kell állítani, de ennyitől semmi baja nem lesz a babádnak.

dec. 23. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!