Hasonló értékkel valaki teherbe tudott esni IR mellett?
nőgyógyász küldött el terhelésre mert a hormon vizsgálat negatív lett ..
Glükóz (éhgyomri,0 percesvércukor) - 5.0 mmol/L
Glükóz, 60 perc - 5.6 mmol/L
Glükóz, 120 perc - 5.7 mmol/L
Inzulin 12.9 mIU/L
Inzulin, 60 perc 105.9 mIU/L
Inzulin, 120 perc 91.1 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) +2.86
Nekem inzulinrezisztenciám van/volt. Első babával mikor terhes lettem hasonló eredményem volt. Én 2-3 hónapig tartottam a diétát mielőtt elkezdtünk próbálkozni és a 4. Próbálkozós ciklusban sikerült.
Másodiknál sajnos nem sokat segített a diéta az IR-emen, de első Próbálkozós hónapban összejött. Kisfiam akkor 10 hónapos volt. A vicc, hogy abban a hónapban kezdtem el a gyógyszert szedni (mercformin xr 500), de 2 hétre rá pozitív lett a tesztem.
Köszönöm, próbálkozunk második hónapja a 3. Babával de van egy érzésem hogy most se sikerült.
Az első 2 gyermekem elsőre sikerült de akkor még nem volt igzaolva az IR. Igaz első babával is hyperprolaktin volt és simán elsőre terhes lettem. Azóta az a szoptatások miatt valószínűleg helyre állt. Most jött az IR. De akkor nincs lehetetlen. Diétát én is tartom, gyógyszert egyenlőre a házi orvos nem akar felirni, tovább se küldött szerinte ez nem olyan rossz eredmény.
1es vagyok
Nekem is magas volt a prolaktinom is első előtt. Arra barátcserje kapszulát szedtem (premens) és azt szépen levitte. Amúgy 3 hónap teljesen rendben van. Nem tudom mekkora a pici.
Prolaktint én is máskor Szurokfű stb gyógyteával vittem le de aztán vissza felment a magas értékre , így az első baba előtt volt időpontom endokrinológushoz mert a helyi belgyógyász teljesen elkeserítő dolgokat mondott, hogy nehezen jön majd össze stb erre mire volt időpontom pozitív lett a teszt így nem mentem el 😊
Második babával még szoptatás alatt lettem terhes, így akkor nem volt nézve az az értekem. Most január óta nem szoptatok, októberben kezdtünk bele a baba projektbe, a második 2,5 éves. És most a nyáron derült ki az IR, de ami panaszom volt már az a két gyerek előtt is volt viszont akkor nem nézték ezt .. lehet már akkor is volt ki tudja 😅 viszont a prolaktin még helyre állt meg elvileg a többi hormon is rendben volt .. esetleg még olvastam a méh nyálkahártya lehet vékony 6,6 volt szeptemberben.. most arra néztem mivel lehetne vastagsága növelni lehet csak az a baj .. 🫤
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!