Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A tartósan magas vércukor...

A tartósan magas vércukor szövődményeket okozhat a babánál, de a pillanatnyilag felugró vércukor is okozhat ilyen problémát? A 7-9 közötti érték is okozhat szövődményeket?

Figyelt kérdés

jan. 4. 21:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Ha 7 az éhgyomori arra is vannak praktikák. Gyakran utóétkezéssel megoldható (vacsi után plusz egy étkezés - tudom, hülyén hangzik, de terhességi csoportban sokan esküsznek rá).

Viszont ha 7 napból az összes étkezésnél 7 alatt maradt, de csütörtökön ebédnél valamiért felment 8ra az nem baj. Ha többször előfordul akkor lehet diétát kell módosítani. Ha fokozatosan romlanak az értékek lehet inzulin kell.

Terhességi cukorbetegséges csoportba tett fel a kérdésedet. Ha vezeted a cukornaplót azt is felrakhatod ők jobban értenek hozzá. Viszont tudtommal a 60 perces a mérvadó nem a 120.

jan. 5. 02:51
 12/22 anonim ***** válasza:
1-2 kiugró nem, mert mondjuk 2 hetente előfordul, de 1-2 naponta nem.
jan. 5. 07:12
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

(Nekem van rokonom - sima cukorbeteg, nem terhes - akinek gyakorlatilag nem ment 8-10 alá a vércukorszintje, mielőtt sikerült beállítani a kezelést. Ha ezzel terhes lett volna, valószínűleg árt a babának hiszen a baba mint az őrült termelte volna az inzulint.)

Kérdező, gondolom jársz diabetológushoz. A következő konzultáción majd átnézitek a méréseidet és megbeszélitek, hogy kell-e módosítani a terápián. Heti 1-2 7 fölötti értéktől pár hét alatt nem lesz baja.

jan. 5. 07:58
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
Ja és igen, ha csak az étkezés után 1 órával határérték feletti, de nem diétahiba miatt és ez megfelelő diétával nem szüntethető meg, akkor ha ez túl sokszor van, javasolt az inzulin. Heti néhány már túl sok tudtommal, de lehet hogy nem minden orvos követ egyforma elveket.
jan. 5. 08:02
 15/22 A kérdező kommentje:
Benne vagyok minden ilyen jellegű csoportban, de nincs igazoltan cukorproblémám, nem voltam még terhelésen, még 19 hetes vagyok. Érdekel a téma, mert a terhesség előtt egy kicsit magasabb volt a 120 perces inzulinom, ezért alapanyagszinten odafigyeltem, hogy mit eszem.
jan. 5. 08:34
 16/22 anonim ***** válasza:
56%
Nem. Az okoz problémát, ha tartósan magas.
jan. 5. 09:02
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

Az, hogy a z inzulinod magasabb volt, az terhesen úgymond nem számít, mert a terhesség önmagában egy inzulinrezisztens állapot. Inzulint nem is néznek terhesen.

Az IR sem feltétlen okoz gdm-et terhesen, legalábbis nálam nem.. nekem az inzulinom 200 felett volt, majd kezeléssel diétával már 70 köül mozgott. A cukrommal soha nem volt gond.

Az étkezésre mindig jó figyelni, de amíg nincs igazoltan cukorgondod, ami majd a terhelésnél kiderül, addig célszerű ezen nem stresszelni. Ráadásul, ha terhelés előtt diétázol, oltári nagy fals eredményt fog adni. Hiszen nem az alap állapotodat fogja mutatni, hanem a diéta mellettit, amit lehet nem is csinálsz jól, ileltve ez kiderült, hogy nagoyn nem jól csinálod. Hagyjd abba, egyél normálisan, az nem baj, ha alapból figyelsz a kevesebb nasira, meg cukrosra... kell a pontos eredmény. Alapból terhelés előtt pl 5 nappal el kell hagyni az IR-re szedett gyógyszert is...

Attól, hogy 24. héten van terhelés az nem jelenti, hogy addig gond lenne, ha picit néha emelkedett a cukor. Ha gondot okozna nyilván korábban kérnék a terhelést, mint pl nálam IR és pajzsmirigy betegen túlsúllyal a 14. héten kellett a terhelés, ami jó lett í]y a 30. héten kell ismételni. Ez az új protokoll. Akinek nincs igazolt betegsége annak 24 héten javasolt a terhelés. Nem kell ezt túl parázni amíg nincs gond.

Egyél normálisan, úg ylesz egy pontos eredményet, amit ha szükséges onnantól kezelnek. Ha a rossz diétád miatt jó eredményt kapsz és közben gond van, abból nagyobb baj lehet később, mert pl nem vették észre.

jan. 5. 10:40
 18/22 babyboom567 ***** válasza:
45%

Ugye azt te sem komolyan írtad,hogy egy cukorbeteg cukra nem megy sosem 10 alá?

Cukorbeteg gyerekem van diétás étrenden inzulinnal,ma pl az éhgyomori értéke 7,1 volt,reggeli után pedig 9,8.Most ebben a pillanatban meg 5,4 és két nyíllal megy lefelé a szenzor szerint, szóval ennie kell(kb 15-20gramm szénhidrátot).

jan. 5. 11:35
 19/22 anonim ***** válasza:
66%
A paradicsomot sok várandós nő nem bírja, gdm-eseknek nem is ajánlott enni.
jan. 5. 11:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Kérdező!

3 terhességem volt súlyos IR-rek, 300 feletti inzulinszintekkel. Csak 1ben, az utolsóban alakult ki GDM, de azt 35 évesen vállaltam

Diétával szerencsére nagyon jól karbantartottam.

Szülés után viszont mindig megborultak a hormonjaim, és egyre rosszabb és rosszabb lett. Most IGTm van már.

jan. 5. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!