Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem elég a kismamáknak,...

Miért nem elég a kismamáknak, ha a buszon átadják nekik az ülőhelyet? Miért akarják, hogy a boltban is előre engedjék őket?

Figyelt kérdés
2017. máj. 25. 23:03
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
69%
A kérdéseddel azt sugallod h minden kismama ilyen és nem is értem h jelenthetsz ki ilyet. Volt egy v több negatív tapasztaltod v mi? Még ez sem jogosít fel erre. Én sosem vártam el de jól esett ha kedvességből előre engedtek v leülhettem nagy hassal. Sztem a többség ugyanígy van vele. Nem kéne így általánosítani.
2017. máj. 26. 08:35
 22/46 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Olvasd el az előző kommentemet!
2017. máj. 26. 09:09
 23/46 anonim ***** válasza:
74%
5 éven át dolgoztam nagyáruház pénztárosaként, elhiheted, hogy nem várják el. Az 5 év alatt egyel sem találkoztam, aki terhességre hivatkozva előre kérezkedett volna.
2017. máj. 26. 09:15
 24/46 anonim ***** válasza:
79%
kórházból hazafelé császár után be kellett szaladjak a rossmannban, mellbimbókrémért. Nem a férjemet küldtem, mert az sokkal tovább tartott volna, én tudtam holvan, csak oda kell nyúlni és már fizethetek is. Nyilván hasam még akkor olyan volt mintha benn lenne a baba. Beálltam a sorba, majdnem elájultam. 2en voltak előttem, az elsőnél csak 2-3 cucc, aki után álltam, az tele kosárral. A pénztáros kiszolgálta az elsőt, utána észrevehette rajtam, h szarul vagyok, kérdezte, minden OK-e, és az előttem lévőt megkérdezte, nem gond-e ha előbb lehúz engem? Ismétlem, az 1db krémemmel. 2x meg kellett kérdezni, mert nem akarta meghallani, azt a pofát, amivel arrébb állt, na azt látni kellett volna. Amúgy tényleg az összeesés határán álltam, férjem is megijedt az arcom láttán h mivan. Na, ennyit arról, hogy bármit 'akarunk'...
2017. máj. 26. 10:04
 25/46 anonim ***** válasza:
76%

Az a baj, hogy nemigen akarják átadni a buszon a helyet. végig dolgoztam a terhességemet, oda-vissza számolva 6-szor buszoztam 1 nap, 2-szer adták át a helyet összesen a 9 hónap alatt (pedig már korán látszódott a hasam).

Boltban 1-szer engedtek előre, de pl. postán álltam végig 8 hónaposan, de az ülő nénike csak bámulta a hasamat.

A legjobb az volt, amikor a terheléses cukor vérvételre mentem. Vettek már vért és utána végig álltam a 120 percet a következő vérvételig. 26 hetes voltam, észrevették, mert kérdezték, hogy hányadik hétben vagyok.

2017. máj. 26. 11:09
 26/46 anonim ***** válasza:
46%

Kétszer voltam terhes, utóbb ikrekkel. Óriási hasam volt, mint a kettő terhességgel, az első is úgy nézett ki, mintha kettő baba lenne. Alapvetően vékony vagyok, de a hasam óriásira megnőtt velük.

Sokszor voltam rosszul és sokszor jött rám csak úgy rosszullét. Ettől függetlenül most sem rinyálok, hogy sorba kellett állnom.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogyha a kismama már-már haldoklik az állapotától, akkor azt úgyis észreveszik és nem gondolom, hogy akkor bunkóznának vele. Ha meg nem komfortos neki a helyzet, kisebb rosszullétei vannak, de ha mégsem és szólni nem szól, akkor igenis állja végig a sort. Oké, terhes. De egy terhes nőre nincsen ráírva, hogy éppen mindjárt hányni fog, pisilnie kell vagy amúgy elvan. Most minden kismamát előre kellene engedni, vagy mi? Vagy olvassanak az emberek körülötte gondolatot, hogy éppen hogy van? Vagy mi? Azért álljunk már meg! Az megint más, ha szól, hogy "nem lehetne, hogy előremenjek, mert nem érzem túl jól magam? Elfáradtam nagyon az állásban, hányinger van, stb..." Ha ekkor valaki azt, mondja, hogy "várd ki a sorod!", az bunkó dolog, igen. De az, hogy beáll a sorvégére egy kismama és a sor nem áll félre, hogy előremehessen, hát szerintem ez egyáltalán nem ad okot elégedetlenségre.

Arról meg már nem is beszélve, hogy mindenkinek megvan a maga baja, mindenki szeretne haladni, más is érezheti rosszul magát attól függetlenül, hogy nem terhes.

Szóval kismama, ha rosszul van akkor kinyitja a száját és megkéri a másikat, hogy engedje előre, vagy kivárja a sort és nem pattog, hogy ő terhes.

2017. máj. 26. 11:21
 27/46 anonim ***** válasza:
78%
Ha a kismamának felajánlják, hogy menjen előre, de ő éppen tök jól van, akkor azt mondja, hogy köszönöm, jól vagyok, ráérek. Ennyi. Én pl. öregeknek is rendszeresen felajánlom a helyem és sok rendszeresen el is utasítja, hogy csak egy megállót megyek, maradjál csak mindjárt leszállok, ne másszál ki, ha leülök alig bírok felállni állva maradni kényelmesebb nekem stb. Nem tudom miért kell megvárni az, hogy ha valaki feltételezhetően rászorulna a segítségre, akkor az elkezdjen könyörögni érte? Az ilyen embernek nem volt gyerekszobája? Alap, hogy ha valaki olyat lát az ember, hogy szüksége lehet rá, akkor megkérdezi, felajánlja. Max. benézte, és az illetőnek semmi baja. Azért fordított esetben mikor mindenki látja az emberen, hogy öreg, terhes, rosszul van stb. de leszarják, szerintetek értelmes gondolat arra alapozni, hogy majd megkérem? Hát látják. Ha érdekelné őket már segítettek volna, nem akarnák kivárni, hogy hátha feldől az illető, csak ne kelljen maguktól segíteni.
2017. máj. 26. 11:29
 28/46 anonim ***** válasza:
72%

És miből gondolod ezt, kérdező? Talán újat mondok vele, de minden terhesség más. Van, akinek nem jelent gondot, van aki végigszenvedi.

Ha neked szerencsés terhességed volt, örülj neki, nepedig a többi kismamát szidd, mert nem tudod, hogy konkrétan ők min mennek keresztül. Az, hogy voltál terhes, nem azt jelenti, hogy a helyükben voltál. Miért nem tudsz örülni a saját jó dolgodnak? Miért kell szidni, akinek rosszabb? Rosszindulatú vagy, és még az is bánt, hogy más meg udvarias és előzékeny.

2017. máj. 26. 11:34
 29/46 anonim ***** válasza:
59%

Számomra messze van a könyörgés és az, hogy annyit mondasz, hogy "előre mehetnék?". Ez a probléma. Hogy számodra és talán még sokak számára ez könyörgés. Az, ha megkérsz valakit, megkérdezel valakit az nem könyörgés! Ha te így látod, akkor inkább neked nem volt gyerekszobád! Akkor ha megkérsz például valakit, hogy "kinyitnád az ablakot?", ez is könyörgés a számodra? Mert szerintem ez sem az, ahogy az sem, hogy "előre mehetnék?"

Ha ennyit nem tudsz kimondani, akkor a másiknak miért kellene téged ajnároznia? Vagy bárki mást? Meglátsz egy kismamát és az ugrik be, hogy "szegény, de rosszul lehet..."? Mert nekem nem. Alapvetően azért egy kismama valóban nem beteg, ezért nem szorul állandó segítségre, nem szorul ÁLLANDÓAN figyelemre. Ha meg arra szorul van, akkor szóljon. Ne könyörögjön, csak nyissa ki a száját és kérje meg a másikat. Szerintem ez nem túl nagy elvárás, főleg ha neki van szüksége a szívességre.

2017. máj. 26. 11:45
 30/46 anonim ***** válasza:
81%

Egy hányinger amit csinálsz kérdező. A gyereket is ily prosztóságra neveled? Remélem nem.

Nem betegség, nem mentség és senki nem várja el, hogy előre engedj bárkit. Mondjuk a buszon éppen zakóztam egyet terhesen, mert nem tudtam leülni, mert csak egy nem kívánatos szaporodó gépként tekintettek rá a környék dámái éd úriemberei.

Szóval kérlek...

Tegyél rendet a fejedben- és ha voltál már terhes azt hiszem tudod, hogy az egyensúlyérzék sem az igazi olyankor, nagyonn pocakkal így ha látsz egy terhes nőt a buszon- legalább ezért add át neki a helyed, hogy ne repüljön át a fél buszon.

Köszi...

2017. máj. 26. 11:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!