Miért nem elég a kismamáknak, ha a buszon átadják nekik az ülőhelyet? Miért akarják, hogy a boltban is előre engedjék őket?
Ezt most úgy kell elképzelni, hogy 10-20 fős kismama hordák tolakodnak eléd a boltban naponta többször? Ezért rendszeresen órákkal később érsz haza miattuk?
Vagy úgy, hogy ha heti egyszer előre engedsz valakit, az is nehezedre esik. És a heti eggyel már sokat mondtam, mert jó lesz havi egy alkalomnak is, amikor sorban álló kismamát látok.
Mar mindent leirtak elottem. A babavaras egy megvaltozott ideiglenes allapot, nem betegseg persze, de rendkivul kellemetlen fizikai velejaroi vannak. Embersegbol segithetunk enyhiteni nekik ezeket, miert ne tennenk? Jah, mert nem figyelunk oda egymasra, miert is tennenk......
Szomoru hogy idaig jutottunk hogy frocsogo show-t rendez valaki kismama szidasra mert nem kell vallalnia a nevet hozza.
3. trimeszterben vagyok, engem meg soha nem engedett elore senki sehol.
Az orvosnal a tomott varoban pl ferfiak csont nelkul leulnek a szabad helyre, ahol kb 1.5-2 orat kell varakozni, ha nem idopontra megyek, de az kb 1 het, nekem meg sokszor nincs annyi idom, ha hirtelen uj panaszom tunetem van, es a nogyogyasz haziorvoshoz iranyit.
Meg a zoldseges elott is kepesek az uriemberek szaporazni a leptuket, hogy elottem erjenek oda, es ugyanigy a postan is, mikor tantorgok fel a lepcson.
Ez csak az e heti termes volt :)
A terhessegem soran egyetlen egy olyan alkalom volt, hogy egy holgy megfogta nekem az ajtot valahol, hogy ne vagjon hasba..
Nem varom el senkitol az elsobbseget (eddig sem voltak elozekenyek velem a ferfiak sem, miert lenne ezt most maskepp?) , hogy elore engedjenek vagy barmi, de valoban nem kellemes a melegben, dagadt labbal, kifulladva, egyre kevesebb oxigennel, folyamatos pisilesi ingerrel, es gorcsokkel hosszu perceket sorban allni... szoval neha azert jol esne...
De azt,, hogy egy ferfi direkt beeloz egy kismamat viszont eleg gaznak tartom!
13-as vagyok, hozza teszem, hogy az orvosi varoban sem adta at senki a helyet, meg kellett varnom, hogy valakit behivjanak, es felszabaduljon a hely...
Rendeles elott kb 20 percel erkeztem, es a rendeles is kesobb kezdodott, tehat siman aldogaltam ott jo fel orat...
Engem se engednek mindig előre, de nem várom el egyáltalán.
A boltba volt,a várakozás közbe kellet szóljak a biztonsági őrnek, mert majdnem elájultam. Csak úgy megsúgom, h nem vártam 5percet. Sőt volt olyan, h sétáltam a városba leüldtem a padra megpihenni és rögtön jött egy hölgy, minden rendben van-e.
Sose várom el, h idegenek segítsenek nekem, de azért jól esik az emberlányának.
Én még sose láttam tolakodó kismamát gyakoribb, hogy nem adják át nekik a helyet, de pénztárnál sose volt ilyen, hogy valamelyik kismama előre akart volna menni.
Én most vagyok kismama, engem a bolt mindig megvisel, sose engedtek előre, de nem is vártam el. Ha meg baj van akkor meg lehet szólni van szánk :) De azt akkor úgy is látják. Az is tény, hogy sok kismama jobban megszenvedi a várandósságot mint mások. Nagy különbségek vannak.
Kicsit így nem értem a kérdésed, voltál várandós tehát tudod, bizony nehéz, no meg azért sem értem, mert én 28 évem alatt egyszer se találkoztam tolakodó kismamával.... idős emberrel annál inkább :) Így gyanítom neked volt egy ilyen eseted ami számodra fura volt és tüske lett a szemedben, de nagy átlagban ilyet nem csinálnak :)
Mindig lesznek fura és bunkó emberek... ezt elkerülni meg lehetetlen :D Ez van :D
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!