Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, a barátommal 14 hónapja vagyunk együtt. Kb 10 hónapja mióta szexuális életet élünk fogamzásgátlót szedek. Mindennap beszedtem, nem voltam beteg vagy olyan dolog ami csökkentené a hatását.

Teherbe estem most vagyok 9.hétben.

A barátom mellettem áll teljes mértékben. A szüleinknek elmondtuk, az szülei mivel tudják hogy gyógyszert szedek mellettünk állnak ès felajánlották a segítségüket. Az én szüleimmel sajnos nehezebb a dolog, mivel külön vannak két külön választ kaptunk. Abban egyet értenek hogy nem akartuk es tettünk is érte, viszont egyikük abortuszt mondta egyből másikuk teljesen elzárkózik a segítségtől is.

Mind a ketten iskolába járunk ez az utolsó évünk (szakmán).

Mindig is abortusz ellenes voltam, de nem tudnánk neki úgymond semmit adni a szereteten kívül csak szülők segítségével.

Attól félek még hogy abortusz után lelkiekben összetörnék vagy esetleg nem lehet többé gyerekem, szeretnék gyereket de nem most csak ha mar biztos a háttér és minden más.

Ti mit tennétek?

En egyre inkább sajnos az abortusz felé hajlok nem akarok rosszat a gyerekemnek es lehet így lenne neki a legjobb. :(

2017. márc. 28. 18:36
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
30-as a vetélést és a magzat életét szándékosan kioltó abortuszt ne vegye már egy kalap alá! Fordítva ül a lovon. Abortuszról van szó nem a spontán vetélésről.
2017. márc. 29. 22:34
 42/49 anonim ***** válasza:
Én nem mondom, hogy tartsd meg, de azt sem, hogy ne! Viszont: előfordult már sok nővel, hogy abortusz után soha többé nem lehetett gyermeke. Ezt is mérlegelni érdemes, mielőtt döntesz szerintem! Mindenesetre bölcs döntéshozatalt kívánok neked!
2017. márc. 30. 09:25
 43/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Es azoknak akik segítenének!

Mérlegeltünk és megtartjuk a babát, mi "hoztuk össze" mi vagyunk a felelősek érte, az életéért! És szívem se lenne abortuszra menni!

Mindent megteszünk hogy minél hamarabb saját talpra álljunk!

Köszönöm mégegyszer!

2017. márc. 30. 18:41
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök értetek! boldog babavárást neked! :)
2017. márc. 30. 18:55
 45/49 anonim ***** válasza:
100%
Jaj de jó! Szuper jó emberek vagytok! Gratulálok! :-)
2017. márc. 31. 09:44
 46/49 anonim ***** válasza:
82%

hidd el, annyian fognak támogatni, hogy most még nem is hiszed.

Mindenetek megvan ahhoz, hogy ezt a babát csodálatos emberré neveljétek.

2017. márc. 31. 17:58
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Isten áldjon titeket!
2017. márc. 31. 17:59
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Van egy szuper hírem. Papíron és valóságosan is anyukád is kérheti a baba után a támgoatásokat (csed, gyed, gyed extra, családi pótlék, gyes, családi adókedvezmény).

Pl. ha most keres havi 100 ezer Ft-ot, akkor még pluszban kap ennyit a baba 2 éves koráig.

Egy gyerek pedig havonta kb 15 ezer Ft-ba kerül max.

Én anno többet költöttem a pedigrés kutyámra, pedig tök jó körülmények között élünk. De egyszerűen egy babának nem kell több. A pelenka a legmárkásabb is kb 8 ezer Ft havonta, plusz popsikrém, receptre havi 300 Ft csak.

Szóval a költség csak párezer Ft, míg a bevétel havi 100 000 fT! Plusz még CSOK-ot is igányelhettek új vagy használt lakásra anyukáddal, több millió forintot, amit nem kell visszafizetni. És akkor nem kell albérletet fizetni, a tiétek lesz a lakás, amit vesztek.

A sulit ugyanúgy folytathatod vagy nappalin, ahogy most, vagy levelezőn. Míg az iskolában vagy, beadhatod bölcsödébe a picit.

2017. márc. 31. 18:13
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
43-as vagyok. Szerintem bölcsen döntöttél. Menet közben pedig meglátod, hogy minden szépen fokozatosan kialakul majd. Elég átugrani az akadályt akkor, amikor odaértünk...hamarabb úgyse tudjuk... :-)
2017. ápr. 1. 10:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!