Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4. baba ebben a helyzetben?...

4. baba ebben a helyzetben? Őszinte véleményeket szeretnék!

Figyelt kérdés

A két nagy ovis lesz szeptembertől, a kicsi bölcsibe megy, én pedig mentem volna vissza a munkahelyemre. Ma délelőtt csináltam egy tesztet, mert nagyon gyanús volt már minden, természetesen azonnal ordító pozitív lett. Amióta vannak a gyerekek, nagyon elleneztem az abortuszt, ez most sincs másképpen, mégis sírva tettem le a tesztet, hogy nemakaromnemakaromnemakarom...

Anyagilag borzasztó lenne a helyzet, nemsokára lejár a GYED. A lakásunk már így is szűkös, nem nagyon látok esélyt másikra. Utolsó szalmaszál egy hagyatéki tárgyalás, de az elhúzódhat, tehát erre nem lehet alapozni. Már a három gyerekkel is ufónak néznek, ez a része mondjuk annyira nem zavart, csak rosszabb napjaimon. Most hajítottam ki ünnepélyesen a leharcolódott etetőszéket, babakocsit, a fiaim széttörték a babaágyat, mert kettejüket már nem bírta el.

Ha ez a baba most nem maradhat, hogy fogom én azt feldolgozni, ahogy ismerem magam, életem végéig kísérteni fog (most is sírok). Pedig egyetlen porcikám sem kívánja a terhességet és annak minden nyűgjét, három örökmozgóval, meg az első hónapok erőltetett menetét.

Azelőtt viszont négyet szerettem volna, igaz kicsit másképpen. Tulajdonképpen a munkahelyem egyetlen előnye, hogy egész jól fizet (multi), de nem kapkodnak utánam, mert a régi helyem megszűnt, régi főnököm elment. A lelkem mélyén amúgy is szívesebben foglalkoznék mással. Elnézést, ha kusza, csak teljesen sokkos állapotban vagyok.

2015. júl. 7. 13:20
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
68%
Nos, nekem itt már nincs kérdés. Megfogant, kész. Lesz egy negyedik gyerekem, így állnék hozzá. Ha nem akarom, védekezek minden erőmmel. Ha már ott van, pont olyan gyerekem, mint a másik három.
2015. júl. 7. 13:21
 2/26 anonim ***** válasza:
71%

Az elsővel értek egyet.

Ha előtte lennél azt mondanám nem vagy legalabbis nem most. De már van.

Én úgy érzem a soraidból, hogy szeretnéd, csak nyilván a három gyereked kis korkülönbseggel született ami kivett téged. Amit ezer százalékig megertek engem az egyetlen is leharcol ;)

A ferjed mit szól. Beszeld meg vele!

2015. júl. 7. 13:27
 3/26 anonim ***** válasza:
58%

Hat igazabol te is irod, hogy az abortusz nem jatszik es en is ezen a velemenyen vagyok, hogy ne a babat buntesd.

Nyugi en szegeny csaladbol vagyok a negyedik es felnottem es minden ok volt. Anyai szeretetbol viszont nem jutott sok, mert mar anyumat kicsinalta a masik harom gyerek. Ugyhogy erre ha fogyelsz, akkor nem lesz gond. Apam imad mert egyszem lanya vagyok. Ez ami karpotolt. A szeretet fontosabb mint az anyagi helyzet hidd el. Bar lehet le leszek pontozva. De en ugy mondom hogy ateltem es nem ugy hogy csak velemenyem van rola.

Most meg mar kulfoldon vagyuk. mindenunk megvan es megy a babaprojekt. Szoval nincs egy eletre megbelyegezve senki.

A melot meg keress nyugodtan masikat a gyes alatt.

2015. júl. 7. 13:27
 4/26 anonim ***** válasza:
57%
nagyon nehéz kérdés.alapvetőleg ellenzem az abortuszt de ebben az esetben annyira tiltakozik minden porcikád hogy lehet nem kellne.raadásul azt írod anyagilag borzasztó lenne a helyzet
2015. júl. 7. 13:28
 5/26 anonim ***** válasza:
41%
Őszinte vélemény kell? Ha ennyire nem akartad akkor védekezni kellett volna. Ha ennyire abortuszellenes vagy, akkor így jártál. Már ott a gyerek a pocakban, szóval nem tudsz mást tenni csak, hogy elfogadod a helyzetedet.
2015. júl. 7. 13:28
 6/26 anonim ***** válasza:
58%

1-essel értek egyet. Nekem is 3 gyerekem van, januártól mindhárom ovis lesz, én meg ajándékozok el minden holmit, és minden csomag pelenkát már úgy veszek meg, hogy hátha ez lesz az utolsó. De ha véletlenül terhes lennék, nem tudnék róla lemondani.

Anyagilag meg: nem tudom, pontosan mikor jár le a gyed-ed, de terhesen még mindig nem rúghatnak ki. Tehát szeptemberben - ha már így van megbeszélve - visszamehetsz dolgozni, onnan meg majd tgyásra és gyed-re.

2015. júl. 7. 13:30
 7/26 anonim ***** válasza:
35%

Aki 3 gyereket tud nevelni, etetni, ruházni, oda egy negyedik is elfer. Biztos vagyok benne, hogy a körülmények is pozitívan fognak változni, ha a már megfogant 4. gyereket is örömmel fogadjátok.

Tedd túl magad a kezdeti sokkon, minden rendben lesz! Az meg ne érdekeljen másnak milyen negatív véleménye van a helyzetről, ti birkóztok meg vele, és nektek lesz örömötök is benne.

2015. júl. 7. 13:30
 8/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszokat! Egyébként védekezés is volt, észrevettük, hogy nincs semmi az óvszerben, így másnap már szaladtam is a dokihoz, be is vettem az Escapelle tablettát, erre fel mégis pozitív a teszt...
2015. júl. 7. 13:44
 9/26 anonim ***** válasza:
54%
Vegyél egy nagy levegőt és 2 napig próbálj úgy tenni, mintha nem lennél terhes. Tudatalatt akkor is foglalkozni fogsz vele. 3. nap ülj le egy pohár víz mellé és újra gondold át a dolgot, úgy, h már ülepedett egy kicsit. Ha minden porcikád tiltakozik ellene, akkor abortusz, ha megbékéltél a helyzettel (és a férjed is), akkor nem.
2015. júl. 7. 13:58
 10/26 anonim ***** válasza:
61%

Ha így is nehéz anyagilag, így sem fértek el a lakásban, én nem vállalnám. Így most egy embriót veszel el, úgy elvennéd mind a 4 gyerek gyerekkorának szépségét, mert nem lenne külön szoba, zsúfolódnának, nem jutna ajándékra, később bulizni menni, szép ruhára. Én elvetetném.

Hány éves vagy egyébként?

2015. júl. 7. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!