Kismamák/Anyukák! Kizárólag a korom miatt (36) orvosom amniocentézis-magzatvízvételt javasolt.19 hetes a baba, eddigi leleteim/leleteink rendben vannak. Véleményeket, tapasztalatokat várok, hogy megcsináltattátok-e/megcsináltatnátok-e ezek fényében?
35 éves kor felett szokták ajánlani ezt a vizsgálatot,mert akkor nagyobb az esély a Down-kórra.Drága mulatság,meg veszélyei is vannak.Ha minden rendben van,én nem csináltatnám meg,mert te még nem is vagy,olyan "idős."DE ami biztos,hogy csináltatnék egy genetikai ultrahangot,ami olcsóbb,és onnan is sok mindent ki lehet szűrni.
U.i.:ez a korhatár,hogy pl. 36 éves vagy csináltasd meg hülyeség,mert pl. a 35 éves kor még határeset.Na akkor az a pár hónap olyan nagyon sokat számít?34 évesen szültem első kislányom,most 37 vagyok,és 2 hónapos a kicsi,a nagy 3 éves.Egyiknél sem volt magzatvízvétel,de az Istenhegyi Génközpontban többször is előfordultam.
Én tegnap csináltattam meg,vasárnap voltam 36 éves.3.baba,van két egészséges gyermekem.12 uh tökéletes,afp szintén és a 18 heti uh is.
Mégis belementem biztos ami biztos.Cseppet nem fájt,inkább kellemetlen,de azért hogy ne idegeljem magam végig megérte.A fekvést és a pihenést betartom,de tudni fogom hogy a kisbabámmal minden oké.
ha minden uh-d és leleted teljesen negatív..én biztosan nem csináltatnám meg.
menj el pl. Dr. Hajdú Krisztinához aki genetikus és megnézi a babát uh-n.
36 vagyok,egy hetem van a szülésig. Nekem is jó volt minden leletem,és már egy egyszerű anyai vérvételből,plusz genetikai ultrahangból meg tudják állapítani a down kór gyanút.(kombinált teszt,integrált teszt,stb,kb 2 éve csinálják) Ha itt az eredmény pozitív,csak akkor küldenek erre a hasbaszúrós vizsgálatra, ugyanis tök egészséges magzatok vetélnek el fölöslegesen ha kapásból ezt csinálják. Az egyik barátnőm járt így 3 éve,akkor még az amniocentézis volt az egyetlen biztos módszer.
Hajdú doktornőnél magzati szívultrahangot is csináltattam, sok betegség velejárója a szívhiba.
Nem tudom, a te dokid felajánlotta-e ezeket a vizsgálatokat,de én a helyedben biztosan nem csináltatnám meg,viszont ezeket a teszteket igen. De nem a korod miatt,ezt szerintem mindenkinek meg kéne csináltatnia,veszélytelen a magzatra.
Boldog babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!