Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
20 éves vagyok, a barátommal 14 hónapja vagyunk együtt. Kb 10 hónapja mióta szexuális életet élünk fogamzásgátlót szedek. Mindennap beszedtem, nem voltam beteg vagy olyan dolog ami csökkentené a hatását.
Teherbe estem most vagyok 9.hétben.
A barátom mellettem áll teljes mértékben. A szüleinknek elmondtuk, az szülei mivel tudják hogy gyógyszert szedek mellettünk állnak ès felajánlották a segítségüket. Az én szüleimmel sajnos nehezebb a dolog, mivel külön vannak két külön választ kaptunk. Abban egyet értenek hogy nem akartuk es tettünk is érte, viszont egyikük abortuszt mondta egyből másikuk teljesen elzárkózik a segítségtől is.
Mind a ketten iskolába járunk ez az utolsó évünk (szakmán).
Mindig is abortusz ellenes voltam, de nem tudnánk neki úgymond semmit adni a szereteten kívül csak szülők segítségével.
Attól félek még hogy abortusz után lelkiekben összetörnék vagy esetleg nem lehet többé gyerekem, szeretnék gyereket de nem most csak ha mar biztos a háttér és minden más.
Ti mit tennétek?
En egyre inkább sajnos az abortusz felé hajlok nem akarok rosszat a gyerekemnek es lehet így lenne neki a legjobb. :(
Normális családban nem lenne kérdés, hogy megtartod. Mivel összetartanak és segítik egymást. Átlag magyar családban sajnos kérdés, mivel a családi közösség egy nagy 0. Ha én lennék bármelyik nagyszülő, akkor tükörbe nézni sem tudnék, a pofámról sülne le a bőr, hogy nem tettem meg mindent annak érdekében, hogy az unokám megszülessen.
"En egyre inkább sajnos az abortusz felé hajlok nem akarok rosszat a gyerekemnek es lehet így lenne neki a legjobb. :("
Nem akarsz rosszat, de azért megölnéd őt. Nem érzed az ellentmondást ? Nem hiszem, hogy jobb meghalni, mind eleinte szerény körülmények között élni. Nálad szegényebbek is neveltek fel gyereket. Egyik barátom is ilyen családban nőtt fel. Ha megölték volna a szülei, akkor egy orvossal kevesebb lenne az országban. Ugyanis az lett belőle.
Köszönöm a helyénvaló válaszokat!
Nagyon nehéz, van egy pár napunk átgondolni, mérlegelni.
En is és a párom is dolgozik suli mellett, de amennyit kapunk diákmunkásokként, hogy amire nekünk szükségünk van arra tudjuk költeni mivel én a nem a szüleimmel élek, mamámnál pénzel nem tudnak támogatni. Párom szülei sincsenek anyagilag eleresztve, 5 embert "tartanak el" 2 fizetésből.
Plusz két ember elég nehéz lenne számukra.
Van ellene és mellette érvek de szörnyen nehéz!
Tettünk ellene hogy ne legyen ez mert tudtuk nem tudnánk ketten eltartani egy babát.
Ha már most tudod, hogy megviselne az abortusz, én a helyedben ezt a lehetőséget kizárnám. Neki nem így lenne a legjobb. Te már most szereted őt valamennyire. És igen, előfordulhat, hogy utána nem lesz babád. Nem nagy az esély rá, de tök mindegy, hogy 1% vagy 10%, ha épp veled történik meg.
Nem lesztek mindig diákmunkások. Ez csak ideiglenes helyzet, ami után előrébb tudtok jutni. Kitartást!
#28 nem kellene így ítelkézni, nem is tudhatod miért volt abortusza a kérdező édesanyjának. Enyémnek is volt, de miután megfogant izotópos vizsgálaton volt és már 40is elmúlt, nem merte vállalni, sosem tudhatod, hogy ki miért hoz meg egy döntést, és milyen módon jutott odáig. Ne ítélj, mert megítéltetsz.
Sajnos ilyen anyagi helyzetben, nagyon nem lesz egyszerű dolgotok, ezen nincs mit szépíteni, megoldani biztos meg lehet..de számoljátok ki pontosan mennyi pénzetek lesz havonta. Próbáljatok kalkulálni. Ez a kettőtök döntése kell, hogy legyen. Nekem, így hogy van gyerekem nem tudnám azt mondani, hogy vetesd el. Mi is a szüleimnél lakunk, nagyon sokat segítenek, nagyon hálásak is vagyunk nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!