Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
20 éves vagyok, a barátommal 14 hónapja vagyunk együtt. Kb 10 hónapja mióta szexuális életet élünk fogamzásgátlót szedek. Mindennap beszedtem, nem voltam beteg vagy olyan dolog ami csökkentené a hatását.
Teherbe estem most vagyok 9.hétben.
A barátom mellettem áll teljes mértékben. A szüleinknek elmondtuk, az szülei mivel tudják hogy gyógyszert szedek mellettünk állnak ès felajánlották a segítségüket. Az én szüleimmel sajnos nehezebb a dolog, mivel külön vannak két külön választ kaptunk. Abban egyet értenek hogy nem akartuk es tettünk is érte, viszont egyikük abortuszt mondta egyből másikuk teljesen elzárkózik a segítségtől is.
Mind a ketten iskolába járunk ez az utolsó évünk (szakmán).
Mindig is abortusz ellenes voltam, de nem tudnánk neki úgymond semmit adni a szereteten kívül csak szülők segítségével.
Attól félek még hogy abortusz után lelkiekben összetörnék vagy esetleg nem lehet többé gyerekem, szeretnék gyereket de nem most csak ha mar biztos a háttér és minden más.
Ti mit tennétek?
En egyre inkább sajnos az abortusz felé hajlok nem akarok rosszat a gyerekemnek es lehet így lenne neki a legjobb. :(
Itt azt fogják írni neked hogy tartsátok meg vagy hogy ki kell hordani és örökbe kellene adni, mert csak egy élet.
Én inkább azt mondom, hogy ez a kettőtök döntése legyen, és ne társadalmi nyomásra tartsátok meg vagy ilyesmi. Ha korainak érzitek, abortusz, ha úgy érzitek mégis, akkor megtartjátok.
Sok erőt és kitartást kívánok, lelkileg nem lesz egyszerű!
Én abortusz ellenes vagyok alapvetően
De hát nálatok még az se áll fenn,hogy egyikőtök legalább dolgozik.
Szerintem ilyen szinten a párod szüleire zámaszkodni nem jó,főleg,hogy a te szüleid meg nem akarják kivenni a részüket ebből (nem is kötelességük).
Pillanatokon belül elárasztják a kérdést a magzatvédők, linkelgetnek majd mindenféle érzelgős sztorikat és hasonlók. Persze kibicnek semmi se drága, hiszen nem nekik kell megszülni és felnevelni a gyereket.
Én a magam részéről azt gondolom, hogy a helyzet alapos mérlegelést igényel. Elviekben bizonyára van lehetőség, hogy megoldjátok, hiszen nemsokára végeztek. A párod már fog tudni dolgozni, mire a gyerek megszületne és ha jól értem, az ő szülei is támogatnának. Ellenérv azonban, hogy GYES-en és családi pótlékon kívül semmilyen ellátásra nem leszel jogosult és kisgyerekes szülőként később is nagyon nehezített lesz a munkavállalásod, úgy, hogy semmilyen szakmai tapasztalatod nem lesz. Az anyagiakon túl további ellenérv, hogy még elég friss a kapcsolat, gondolom, nem is éltetek még együtt, így eléggé lutri, hogy hogyan fog alakulni a továbbiakban. Egy gyermek születése még a stabil, jól megalapozott párkapcsolatokban is krízishelyzetet jelent, teljesen át kell alakítani az egymás közti szerepeket és ez nem mindig sikerül. Annak is van egy kis esélye, ha reálisan nézzük, hogy a párod meggondolja magát idő közben és egyedül maradsz, akkor pedig esélyes, hogy a családja részéről sem számíthatsz támogatásra. Még ha nem is olyan tetszetős a gondolat, azért ezzel is számolnod kell!
Ami a terhesség megszakítását illeti: valamennyi egészségügyi kockázata van, de elenyésző. Ami pedig a lelki oldalt illeti: azt tudd, hogy minden létrejött terhességnek kb. 10%-a magától is megszakad az első 12 hétben. Ez azért elég magas arány, a természet is szelektál még ilyenkor.
Nem foglak győzködni egyik oldal mellett sem: a te életed, a te döntésed. Csak szempontokat soroltam, amiket neked kell mérlegelned.
én megtartanám.
a baba nem lesz mindig pici, ha most kaptok segítséget, és a barátod munkába áll a suli után, akkor nem lesz gondotok az anyagiakkal. És ha a baba picit nagyobb lesz, te is munkába állsz. Ne aggódj, megoldjátok :)
7!
Mert a barátja kezdőként több százezres fizetést kap majd, ugye, amiből vígan megel 3 ember? Gondolkodj már egy picit az ég áldjon meg
7: Igen, esélyes, hogy a barátja pályakezdő jövedelméből simán meg fog élni egy háromtagú család. Hiszen ez teljesen mindennapos...
" És ha a baba picit nagyobb lesz, te is munkába állsz."
A munkáltatók két kézzel kapkodnak a kisgyermekes anyák után!
Ne haragudj, de te melyik dimenzióban élsz? És még egy kérdés: HOL fognak lakni? Esetleg felajánlod, hogy befogadod a családot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!