Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, a barátommal 14 hónapja vagyunk együtt. Kb 10 hónapja mióta szexuális életet élünk fogamzásgátlót szedek. Mindennap beszedtem, nem voltam beteg vagy olyan dolog ami csökkentené a hatását.

Teherbe estem most vagyok 9.hétben.

A barátom mellettem áll teljes mértékben. A szüleinknek elmondtuk, az szülei mivel tudják hogy gyógyszert szedek mellettünk állnak ès felajánlották a segítségüket. Az én szüleimmel sajnos nehezebb a dolog, mivel külön vannak két külön választ kaptunk. Abban egyet értenek hogy nem akartuk es tettünk is érte, viszont egyikük abortuszt mondta egyből másikuk teljesen elzárkózik a segítségtől is.

Mind a ketten iskolába járunk ez az utolsó évünk (szakmán).

Mindig is abortusz ellenes voltam, de nem tudnánk neki úgymond semmit adni a szereteten kívül csak szülők segítségével.

Attól félek még hogy abortusz után lelkiekben összetörnék vagy esetleg nem lehet többé gyerekem, szeretnék gyereket de nem most csak ha mar biztos a háttér és minden más.

Ti mit tennétek?

En egyre inkább sajnos az abortusz felé hajlok nem akarok rosszat a gyerekemnek es lehet így lenne neki a legjobb. :(

2017. márc. 28. 18:36
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező: a hetes válaszát annyira vedd komolyan, hogy mi kétkeresős családban, saját ingatlanban, egy gyerekkel is nehezen jövünk ki egy-egy hónapban. Egy aktív kereső abban az esetben lenne elég, ha legalább egy normális GYED-et kapnál, de arra nem leszel jogosult sajnos.
2017. márc. 28. 19:09
 12/49 anonim ***** válasza:
72%
# 10: Nem hinném, hogy ebben a szituban. Feltételezem, hogy téged a családod támogatott. A kérdezőtől pedig a saját családja elzárkózik.
2017. márc. 28. 19:10
 13/49 anonim ***** válasza:
45%

Na látom az abortuszkedvelők már ideértek..végül is igen, nekik nem kell gyereket nevelni, mert kikapartatták...

Én megtartanám,mivel képtelen lennék elvenni az életét, főleg úgy hogy a leendő nagyszülők is felajánlották a segítséget.

2017. márc. 28. 19:11
 14/49 anonim ***** válasza:
71%
# 13 - no, én miből nevelnéd? Persze csak, ha megkérdezhetem. Mert a nagyszülőkkel neveltetni eléggé durva lenni. Gondolom, a nagyszülőknek is nagy anyagi terhet jelenteni így hirtelen három embert eltartani.
2017. márc. 28. 19:13
 15/49 anonim ***** válasza:
69%
# 13: Cuki vagy, hogy így ítélkezel látatlanul. Akkor elárulom, hogy 4-szer voltam tervezetten terhes, kétszer volt spontán vetélésem, a negyedik terhességemet pedig súlyos, élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség miatt szakították meg. Így volt összesen három küretem életemben, egyik sem önszántamból. Korábban én is abortuszellenes voltam, de amióta a saját bőrömön megtapasztaltam, hogy attól, hogy attól, hogy egy gyerek megfogan, még egyáltalán nem biztos, hogy meg is születik, el tudom fogadni, hogy valaki maga döntsön a sorsáról. Neki legalább van lehetősége, nem a sors dönt helyette.
2017. márc. 28. 19:15
 16/49 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem volt könnyebb helyzet. Az intézetből költöztem ehhez a pasihoz, de valóban édesanyám (egxedülálló) megengedte, hogy egy darabig a pottyantós budis házikójában éldegéljünk. Most volt 18 éves. Rámszálhattok, hogy hú micsoda felelőtlenség, de nem vagyok hajlandó elnézést kérni, mert nagyon tisztességesen felneveltem egy gyereket. Egy darabig egyedül, aztán társsal. 0%, húúú :-)
2017. márc. 28. 19:20
 17/49 anonim ***** válasza:
59%
# 16 Akkor talán adhatnál tippeket a kérdezőnek, pl. pénzszerzés ügyében. Vagy majd magára köti az újszülöttet és megy kapálni a földre.
2017. márc. 28. 19:27
 18/49 anonim ***** válasza:
9%
Képzeld, brokkolit termesztettem először! :-) Persze a Te tanácsod aaaaz már vmi. Én elbúcsúztam hölgyeim.
2017. márc. 28. 19:34
 19/49 anonim ***** válasza:
44%
A nagyszülőknek az a dolga, hogy segítsenek a gyerekük családjának. De aki kikaparja a gyerekét, az nyilván ezt nem is értheti. Szerintem tartsátok meg. Az itt kapargatók nagy részét nem érdekli, hogy egy tőlük eltérő véleményen lévő érző lélekkel rendelkező nő ebve valószínűleg belerokkan. Azt se,hogy a jól működő kapcsolatok 80-90%-a nem éli túl az aboruszt. Ők se lesznek ott, mikor Téged a pszichológushoz kell kísérgetni, nem fogják ápolni a lelked. Igazad van. Valószínűleg Téged nagyon megviselne lelkileg. Jobban, mint aki a kaparást hobbi szinten űzeti magán. Fel a fejjel! Minden rendben lesz! Jó egészséget kívánok Nektek!
2017. márc. 28. 19:35
 20/49 anonim ***** válasza:
72%

# 16: Én nem fogok ítélkezni, sem lepontozni, de azért pár dolgot célszerű tisztázni...

Minden bántó szándék nélkül, de bizonyára tisztában vagy azzal, hogy az intézetis gyerekek/fiatalok körében elég gyakori a deviáns viselkedés. Te magad írod, hogy nem éppen megfelelően választottál társat. Abszolút becsülendő, hogy a helyzetből a lehető legjobbat hoztad ki, te valószínűleg a jég hátán is megéltél volna, hiszen ebben nőttél fel - de a kérdező nem valószínű, hogy ugyanilyen közegből jött, és hogy 20 évesen készen áll arra, hogy megküzdjön egy sereg nehézséggel.

Azt is tegyük hozzá, hogy neked abban a helyzetben gondolom nem sok realitása volt, hogy mondjuk 2-3 három évvel később majd rendezett körülmények között vállalj gyermeket. A kérdezőnek meg van. Szóval sok szempontból nagyon más a helyzetetek.

2017. márc. 28. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!