Kombinált vizsgálatom pozitív lett, mind három szindrómára rossz eredményt kaptam, a legrosszabb az Edwards szindróma 1:141?
Magzatvíz vizsgálatot javasoltak,nagyon félek 25éves vagyok,első baba.Tapasztalat valakinek?Nagyon reménykedem,hogy semmi baja,de mi van ha mégis?Nagyon félek ettől az egésztől.
12H4N
Utolsó, senki nem akarja lebeszélni a kérdezőt az amnióról, de ne állíts olyat, amit nem igaz. Neki is el fogják mondani (sőt, alá is íratják vele, hogy tudomásul vette), hogy a vetélés kockázata 1-2% (nem ezrelék!), és nem csak a beteg babák mennek el ebben a 2%-ban.
A koraszüléshez pedig csak azért nincs köze, mert nem vizsgálták az összefüggést. Számos esetben extrém koraszüléshez vezetett, csak mivel a kettő között hetek teltek el, senki nem ismeri el, hogy összefügghet a kettő.
Azt gondolom, hogy a terhes nőknek joguk van tisztában lenni az összes kockázattal, mielőtt meghoznak egy ilyen döntést.
A Prenatest-es véleményedet is vitatnám, de most hagyjuk, mert a kérdezőnek úgysincs rá pénze, és figyelembe véve a nagyon magas kockázatot, nyilván meg fogja csináltatni az amniót. Nincs nő, aki ne csináltatná meg hasonló esetben.
Mi nem csináltattuk meg az 1:170 hez Down eredménynél.
Elmentünk az Istenhegyire egy nagyon alapos genetikai vizsgálatra.
Mondjuk az Edwards-nál nem tudom, hogy vannak-e külső jegyek, amiket keresnek, de oda érdemes lenne azért elmenni, asszem 18ezer a genetikai uh vizsgálat, és meg is csinálják az amniot, ha úgy döntötök.
A kombi tesztről: korod, túlsúly, lombik, ezek mind dobnak az értéken, meg az is, ha nem pontos terhességi korban mérnek, vesznek vért.
# 17 vagyok.
Bocs elírtam, 1%.
Ennek ellenére én nem haboznék megcsináltatni...
Kedves kérdező, nagyon drukkolok, h minden rendben legyen :)
Megkerdezhetem milyen eredmenyek mellett jottek ki a rossz kockazatok?
Gondolok itt a papp-a, szabad b-hcg es tarkoredő értékre.
Tarkóredő 2,60 12H+2nap
hCG 22,54 10h+3nap
PAPP-A 0,463
En kerdeztem az ertekeket.
A hcg es papp-a is alacsonyabb, ami az edwards es patau kockazatat noveli.
Down-kornal a papp-a altalaban alacsony viszont a hcg magasabb.
De gondolom, h picit magasabb a tarkoredo, az huzta le a down-kor kockazatot.
En megcsinaltatnam a cvs-t vagy amnio-t, plusz egy profi ultrahangoshoz is elmennek.
Elhiszem, h tartasz tőle, csak itt sajna mind a 3 ertek kicsit necces, es igy mindenkepp ajanlott, viszont sokkal nagyobb esely van rá, h minden rendben lesz :-)
Eleg hamar levettek a vert, ezt altalaban a tarkoredo meresnel szoktak, es lehet emiatt lett alacsony a papp-a.
Szoval no para, tovabb kell menni vizsgalodni, es ki fog derulni, h minden rendben van :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!