Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált vizsgálatom pozitív...

Kombinált vizsgálatom pozitív lett, mind három szindrómára rossz eredményt kaptam, a legrosszabb az Edwards szindróma 1:141?

Figyelt kérdés

Magzatvíz vizsgálatot javasoltak,nagyon félek 25éves vagyok,első baba.Tapasztalat valakinek?Nagyon reménykedem,hogy semmi baja,de mi van ha mégis?Nagyon félek ettől az egésztől.

12H4N

2017. jan. 14. 12:22
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó, senki nem akarja lebeszélni a kérdezőt az amnióról, de ne állíts olyat, amit nem igaz. Neki is el fogják mondani (sőt, alá is íratják vele, hogy tudomásul vette), hogy a vetélés kockázata 1-2% (nem ezrelék!), és nem csak a beteg babák mennek el ebben a 2%-ban.

A koraszüléshez pedig csak azért nincs köze, mert nem vizsgálták az összefüggést. Számos esetben extrém koraszüléshez vezetett, csak mivel a kettő között hetek teltek el, senki nem ismeri el, hogy összefügghet a kettő.

Azt gondolom, hogy a terhes nőknek joguk van tisztában lenni az összes kockázattal, mielőtt meghoznak egy ilyen döntést.

A Prenatest-es véleményedet is vitatnám, de most hagyjuk, mert a kérdezőnek úgysincs rá pénze, és figyelembe véve a nagyon magas kockázatot, nyilván meg fogja csináltatni az amniót. Nincs nő, aki ne csináltatná meg hasonló esetben.

2017. jan. 14. 22:04
 22/49 anonim ***** válasza:
81%

Mi nem csináltattuk meg az 1:170 hez Down eredménynél.

Elmentünk az Istenhegyire egy nagyon alapos genetikai vizsgálatra.

Mondjuk az Edwards-nál nem tudom, hogy vannak-e külső jegyek, amiket keresnek, de oda érdemes lenne azért elmenni, asszem 18ezer a genetikai uh vizsgálat, és meg is csinálják az amniot, ha úgy döntötök.

A kombi tesztről: korod, túlsúly, lombik, ezek mind dobnak az értéken, meg az is, ha nem pontos terhességi korban mérnek, vesznek vért.

2017. jan. 15. 09:09
 23/49 anonim ***** válasza:
58%

# 17 vagyok.

Bocs elírtam, 1%.

Ennek ellenére én nem haboznék megcsináltatni...

2017. jan. 15. 09:19
 24/49 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező, nagyon drukkolok, h minden rendben legyen :)

Megkerdezhetem milyen eredmenyek mellett jottek ki a rossz kockazatok?

Gondolok itt a papp-a, szabad b-hcg es tarkoredő értékre.

2017. jan. 15. 15:47
 25/49 anonim ***** válasza:
58%
Akkor egy olyan vélemény is, akinek volt amniocentézise. Korom miatt magas kockázatú révén, plusz amiatt is mert a munkám során veszélyes anyagokkal, radioaktív izotópokkal is dolgozok/tam erősen ajánlott volt valamilyen vizsgálat. Amniot választottam. Maga a vizsgálat 5 perc, hosszú de vékony tűvel. Minimális kellemetlenséggel jár, utána fél nap fekvés. Délután saját lábon távoztam, mjad hazavezettem. Par napig nyugiban voltam, de nem feküdtem, következő héten már dolgoztam. Minden beavatkozásnak van kockázata, az amnio kockazata nem sokkal magasabb, mint egy beavatkozás nélküli terhességnél a 17-18. hét környékén a vetélési kockázat.
2017. jan. 15. 15:52
 26/49 A kérdező kommentje:

Tarkóredő 2,60 12H+2nap

hCG 22,54 10h+3nap

PAPP-A 0,463

2017. jan. 15. 16:10
 27/49 A kérdező kommentje:
Az még érdekelne,hogy szokás e ilyen vizsgálatnál pénzt adni a dokinak?
2017. jan. 15. 16:12
 28/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha állami ellátásra mész, nem szokás.
2017. jan. 15. 17:58
 29/49 anonim ***** válasza:
58%

En kerdeztem az ertekeket.

A hcg es papp-a is alacsonyabb, ami az edwards es patau kockazatat noveli.

Down-kornal a papp-a altalaban alacsony viszont a hcg magasabb.

De gondolom, h picit magasabb a tarkoredo, az huzta le a down-kor kockazatot.

En megcsinaltatnam a cvs-t vagy amnio-t, plusz egy profi ultrahangoshoz is elmennek.

Elhiszem, h tartasz tőle, csak itt sajna mind a 3 ertek kicsit necces, es igy mindenkepp ajanlott, viszont sokkal nagyobb esely van rá, h minden rendben lesz :-)

Eleg hamar levettek a vert, ezt altalaban a tarkoredo meresnel szoktak, es lehet emiatt lett alacsony a papp-a.

Szoval no para, tovabb kell menni vizsgalodni, es ki fog derulni, h minden rendben van :-)

2017. jan. 15. 19:56
 30/49 anonim ***** válasza:
63%
Az en nagynenemnek is vettek mintat a magzatvizbol es a doki felsertette nagyon a burkot, az nap este meg kellett szulnie 4,5 honaposan;( egeszseges kisfiu lett volna...
2017. jan. 15. 22:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!