Kombinált vizsgálatom pozitív lett, mind három szindrómára rossz eredményt kaptam, a legrosszabb az Edwards szindróma 1:141?
Magzatvíz vizsgálatot javasoltak,nagyon félek 25éves vagyok,első baba.Tapasztalat valakinek?Nagyon reménykedem,hogy semmi baja,de mi van ha mégis?Nagyon félek ettől az egésztől.
12H4N
Azt döntsf el, hogy ha a magzatvíz vizsgálat is azt mutatja hogy beteg a babád, akkor is megtartod e. Nagyon nehéz döntés, de rágjátok át.
Ha mindenképpen megtartjátok a babát akkor lehet felesleges a magzatbiz vizsgálat.
Szia! Nekünk is pozitív lett mindháromra a kombinált teszt. Voltunk genetikai tanácsadáson, ott azt mondták bármi lehet, akár fals eredmény, akár egy negyedik betegség, akár valami nem komoly eltérés. Nekünk a magzatvíz mintavételt javasolták, abból több betegségre tudnak szűrni, így ki kellett várnunk a 16 hetet, akkor csinálták, rá két hétre lett eredmény. Mindent rendben találtak, azóta megszületett, nincs semmi baja. :)
Remélem nálad is kiderül,hogy a teszt tévedett,addig is próbálj nem idegeskedni. :)
Anyagilag hogy álltok? Mert a PrenaTest (és a Nifty is, de a Prena gyorsabban megvan, 5-6 munkanap a Czeizel Intézetben) 99,9% pontossággal ad eredményt Down, Edwards és Patau-szindrómára, és egyértelmű pozitív vagy negatív eredményt ad, nem százalékot.
Anyai vérből vizsgál magzati dns-t, nincs kockázata.
Két hátránya van:
- drága
- ha kiderül, hogy beteg a baba, az abortuszhoz nem fogadják el, csak a hasbaszúrós vizsgálatot (bár akkor szerintem már úgyis mindegy)
Neked a középső csomag kell (minimum), az 165 ezer Ft.
Minden mást megtalálsz a fenti honlapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!