Kombinált vizsgálatom pozitív lett, mind három szindrómára rossz eredményt kaptam, a legrosszabb az Edwards szindróma 1:141?
Magzatvíz vizsgálatot javasoltak,nagyon félek 25éves vagyok,első baba.Tapasztalat valakinek?Nagyon reménykedem,hogy semmi baja,de mi van ha mégis?Nagyon félek ettől az egésztől.
12H4N
180e Ft ami mindhárom kromoszómarendellenességet nézi + a nemi kromoszómarendellenességeket is.
Én a magzatvíz mintavételt javasolnám inkább. 1% a vetélés kockázata, de amelyik baba ennyitől elmegy, az nagy valószínűséggel beteg lenne. A vizsgálat minimális kellemetlenséggel jár, és megbízható, ráadásul ingyenes is. Azt a 180ezret pedig tedd félre a babának.
Prena vagy Nifty teszt.
Ugyanolyan százalékkal szűr, mint a hasba bökés.
A kombi teszt csak egy becsült érték, mégne ess kétségbe!
Az aminonál (magzatvíz vizsgálat) 0,1% az esély a vetélésre!! Ingyen van és ez a legbiztosabb ill. a méhlepény mintavétel.
Ez a ti döntésetek.
Én megcsináltatnám, mi beteg babát nem tartottuk volna meg.
A Down-kórt gondolom ismered, de keress rá az Edwards és Patau kórra....
#3-as vagyok. (Nem értem miért lettem lepontozva..)
Mi azért választottunk invaziv vizsgálatot, mert, ha beteg lenne mi nem tartanánk meg. A prena és nifty tesztnel, ha rossz az eredmény, ugyanúgy kell invaziv vizsgálat.
Ha a beteg babát nem tartanatok meg, akkor mindenképp azt tanácsolom, hogy menj el az amniora. 1% a vetélés esélye, de a statisztikában benne vannak azok a vetelesek is, ahol más miatt ment el a baba.
Nincs igazatok, a vetélés 1%, de azok a babák is elmennek, akik amúgy egészségesek lettek volna.
Nem beszélve a terhesség későbbi részében előforduló méhlepény problémákról, haematómákról, lepényleválás, koraszülés, stb.
Azért mégis csak beledöfnek az ember méhébe egy bazi nagy tűt....
Nem beszélve a terhesség későbbi részében előforduló méhlepény problémákról, haematómákról, lepényleválás, koraszülés, stb.
A lepényproblémákhoz semmi köze. Nem a lepényen keresztül böknek. A koraszüléshez sem. Láttál már 1 ilyet is? Annyira durva beavatkozás, hogy a terhesek utána a saját lábukon mennek vissza a kórterembe, és 2-3 óra pihi után mehetnek is haza.
Ha a prenateszten rossz az eredmény, ugyanúgy elvégzik. Viszont a kérdezőnek nincs felesleges 180 ezer forintja. Inkább arról kellene írni, hogy akinek volt már ilyen esetleg, annak milyen tapasztalatai voltak, mi volt a menete a vizsgálatnak... hogy ne féljen elmenni rá. Egy kis tűszúrás még mindig jobb, mint egy beteg gyerek, aki egész életében szenved, és sok család rámegy erre... Ráadásul az edwardsosok nem élnek sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!