Kedves Anyukák! Down szindróma szűréssel kapcsolatban adnátok tanácsot?
Én biztos nem hagynám az uh és a kombinált teszt megcsinálása elött.
Mik az előzmenyek,ha szabad kérdezni?
Amúgy meg persze,a kombinált teszt függ életkortól és pl súlytól. De attól,mert idősebb és esetleg testesebb az ember nem lesz 1:10hez az arány....
Kedves Kérdező!
A kombinált teszt és tsai csak becslést adnak,én pénzkidobásnak tartom.A Nifty teszt nagyon drága,ha rossz az eredménye,akkor úgyis amniora küldenek.12 hetesen még nem csinálnak amniót,csak méhlepény biopsziát. Én a helyedben azt csináltatnék,a vetélés esélye nagyon kicsi. Én is megcsináltattam 39 évesen,pedig minden eredményem jó volt.
Az évek számával sokszorozódik az esélye, hogy beteg a baba. Megszületésünk óta bennünk vannak a petesejtek és öregszenek velünk együtt - akkor is, ha lelkileg fiatalnak érezzük magunkat vagy ha az átlagos életkor egyre jobban tolódik ki.
Az UH az esetek kb. 1/3ában mutatja, ha beteg a baba. A kockázatbecslés 40 évesen arra jó, hogy rosszul aludjál.
A Prena és társai pedig bármely irányban tévedhetnek. Minél később csináltatod meg a cvst (15-16. hét) vagy amniót annál kevésbé valószínű, hogy elvetélsz miatta, viszont annál nehezebb a döntés a baba sorsáról.
Ha megtartod betegen is akkor meg sehova nem érdemes menni, kivéve, ha szeretnéd tudni, hogy egészségesen érkezik-e vagy sem.
Szerintem keress egy nagyon jó orvost, aki a 12 heti uht megcsinálja és nem csak tarót és orrcsontot néz. (Magánúton közel fél órás uh)
Ha nem tartanad meg a beteg babát az uh napján csináltasd meg a kombinált vérvételét is, kb 7-8 nap alatt megvan az eredmény, ha aggasztó bármelyik mom értéked jelentkezz be amnióra (kisebb a vetélés esélye, mint a méhboholy biopsziának) és amint betöltöd a 16 hetet csináltasd meg.
A nifty és prena nagyon drága és nem 100%, tehát ha rossz eredményt kapnál akkor is amnio a vége.
Sokat olvastam erről és mindenki azt írta nem bánta meg és ha betartod az utasításokat nem lesz baj!
Nyugodt babavárást! Majd írd meg hogy vagytok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!