Sokszor olvasom itt, hogy jobb fiatalon szülni. Miért gondoljátok így?
25 voltam, amikor a lányom született, most 27 vagyok egy 8 hetes kisfiúval! :)
25 évesen férj (17 voltam, amikor összejöttünk, 24 amikor elvett, esküvő után rögtön terhes lettem) saját ház kicsi hitellel (amit kb fél éve sikerült vég törlesztenünk) 2 autó, egy közgazdász (controlling) és egy mérnöki fizetés, mind a kettő multinál... Ja és mind a két gyerek kifejezetten jól öltözött (mi is szeretünk a férjemmel öltözködni) valamint nálunk nem csak a gyerek eszik minőségi ételt, hanem mi felnőttek is. Ne általánosíts!
Nekem az a véleményem, hogy az anyagi háttér nem csak attól függ, mikor szül valaki. Van aki fiatalon szül, a semmibe, gyes meg a családi, de elnézve, gyerek nélkül sem törekedett volna a jobbra, vagy nem is érdekelte, hogy mit ad a gyereknek enni, vagy mibe öltözteti. Tudjuk szerintem kikről van szó..
És vannak olyanok, akik fiatalon szülnek, és mégis sok mindent elérnek, nem a küszöböt rágják hónap végén, ahogy a kommentelők között is volt.
Ugyanúgy, idősebben sem feltétlen a jómódba szülik a gyerekeket, erre is millió példa van.
Én 22 éves vagyok, nemrég szültem. Nem egy kismamát, vagy kisbabás anyukát láttam, aki ott volt 30-40 között, és komolyan sajnáltam a gyerekeket, hogy a hajuk fésűt még nem látott, egy kis body a mínuszokban...
28-30 éves nő is maradhat egyedül. Sőt végzettség, lakás nélkül is.
Le lehet pontozni, de engem anyu 19 évesen szült. Érettségivel szakmát kapott, de már középiskola mellett ebben dolgozott. Tehát nem egy végzettség, tapasztalat nélküli fiatal nő volt. Nem tudom miért kell általánosítani. Nem bánta meg, hogy negszült. Nem maradt le semmiről. Nem mindenki szereti hétvégente hányásig inni magát a diszkóban. Nem mindenkinek ez az élet. Neki sem ez volt a szórakozás. Inkább olvasott, sétált, színházba járt. Ezeket pedig terhesen is lehet. Apuval utazgatott is. Soha nem nélkülöztünk testvéreimmel. Sőt, átlag feletti színvonalon élünk. Anyu dolgozott és tanult mellettünk. Apu is tudott. Sok év eltelt és még mindig együtt vannak. Szerelmesek. Mindig büszke voltam rá milyen szép, fiatal anyám van. Nem egy életúnt, testileg-lelkileg fáradt 50-60 éves anya jött iskolába elém. Felénk a többségük ilyen. Enyémnek van ereje játszani, kirándulni, táncolni. Unokája esküvőjét is jó eséllyel megéli. Amúgy több ismerősöm és rokonom lett házas 18-23 évesen. Egyik család sem nélkülöz. De egy 28 éves nő igen, mivel életképtelen. Nem lehet általánosítani.
Szia.
Èn ùgy gondolom, hogy az nemfog Neked segiteni, ha leìrja itt Neked mindenki a saját szülèsèt, terhessègèt, mert ha huszonèves elejèn-vègen szült, ha 30felett, akkoris lehetett konnyu terhesseg, konnyu szules. Es persze borzaszto is. Ez egyenfuggo. Az orvosok szerint a szervezet 24 eves korban a legfelkèszültebb, de ez semmit sem jelent. Erre sem szabad alapozni. ( szerintem) mert lelkileg is felkell keszulni. Es ez meg egyenibb mint a szulesek..en 21 evesen szultem, a masodikat most majdnem 25èvesen! Mindket terhessegem konnyu, problemamentes volt. Csaszarozni kellett az elsonel ... így a 2.-nál is. Ez 27-36 evesen is megtörtènhet. Èn mai napig ( es sztem igy is marad) ugly vagyok vele , hogy nem feltetlen kor, hanem egyen fuggo, kinek milyen fiatalon vagy 30-as eveiben szulni.. A sogornom 29 es 31evesen szult. Nem szeretett terhes lenni, utalta.. de sztem 26 evesen is pl. Utalta volna.. ezt gondolom Èn! Koszi, hogy elolvastad. Egy boldog (fiatal) anyuka! :)
Én 30 évesen szültem az első gyerkőcöt, most 33 évesen a másodikat. Szerettem volna a 20-as éveim második felében szülni, de az akkori páromnak fogalma sem volt, hogy mikor akar családot, félt, elterelte a témát vagy maga sem tudta, hogy mit akar, így szétmentünk. 29 évesen megismertem a férjem, ő nem kertelt, mondta, hogy ő nem akar évekig járogatni velem, meg ilyesmi, családot szeretne. Eljegyzett, összeházasodtunk és 30 évesen jött az első gyerkőc.
Szóval összegezve magamat ismerve a 20-as évein elején még nagyon nem álltam volna kész egy gyerekre, se anyagilag, sem sehogy, később meg a normális párkapcsolat hiányzott hozzá. Engem ez a relatív késői szülés annyiban befolyásol csak, hogy nem hiszem hogy bevállalunk egy harmadik gyerköcöt, amit lehet megtennénk, ha hamarabb szülöm az elsőt.
Furcsa, hogy csak a szülő éveit nézik az emberek. Az valahogy senkinek nem fontos, hogy a gyerekkel mi lesz.
Egy 40 évesen szülő nő ha pl. 60 évesen meghal, akkor 20 évesen lesz (fél)árva a gyerek, 45+ évesen még 15 évesen. Ez soha nem jut eszébe az embereknek, ezt nagyon önző dolognak tartom, hogy csak a nő életkora miatt aggódnak egyesek.
Akkor ugye utolsó mindenki meghal nyugdìj előtt. Ezek szerint hiàba szülsz koràn mondjuk 20 évesen és hiàba lesz anya/ apa a gyereked 20 évesen unokàzni nem fogsz, mert dolgozol, aztàn ugye mint ìrtad meghalsz... 60 évesen?!?!
Szép kilàtàsok. Bocs, de én nem erre készülök, kihasznàlnàm azt a majdnem 20 évet ami még a 60 utàn van. A nők àtlag életkora ugyanis 78,7 a férfiaké pedig 71,6.
Ja és az lemaradt, hogy mi van akkor ha szülsz 25 és 27 évesen,majd a szülés utàn fél évvel meghalsz...28 évesen! Na akkor ez mi??? Nem kellett volna szülni,mert a gyerek esetleg àrva lehet???
Azért el kellene ezen gondolkodnod mielőtt marhasàgokat ìrsz. Bàrki bàrmikor meghalhat nem emiatt kell vagy nem kell gyereket vàllalni, hanem azért mert szeretne gyereket vki.
Baromira nem mindegy, hogy élsz vkivel 15 boldog évet vagy boldogtalan 40-et...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!