Nem gondoljatok hogy a gyerek egeszsege szempontjabol jobb csaszarmetszessel szulni?
Két s.császárom volt és ha lenne harmadik, akkor is a természetesre vágynék. Pedig ha lenne is, akkor sem lehet természetes szülésem.
Az elsőnél 3 vágást csináltak, elég gyorsnak kellett lenniük. Ebből kettő szinte nem is látszik, olyan szépen eltűnt.
A második szülésemnél berajzolta a doki, hogy hol van a két vágás és a normál vágásnál (bikini vonalba) vették ki a lányunkat. Így itt csak egy vágásom volt.
Ehhez hozzátársult mind a két szülésnél, hogy 2 hétig nyomtam a kórházi ágyat, mert alig mozoghattam.
Ezekre a fertőző betegségekre szűrik az anyát, és vagy császárt írnak ki, vagy kap rögtön gyógyszereket a baba.
Szülés közben nagyon sok baba kap enyhe agyvérzést, lehet, hogy szinte mindenki. Ezt akkor hallottam, amikor koraszülött volt a babám, és sok korababa agyvérzéses, úgy, hogy nem károsítja semmiben. Akkor mondta a főorvos, hogy valószínűleg sok időben született baba is kap agyvérzést, csak ezt nem is vizsgálják.
A babát valóban nagy stressz éri hüvelyi szülés közben, ami önmagában nézve nem jó, később viszont ettől sokkal erősebben. Például sok ikerpár van úgy, hogy amelyik előbb született, neki a nehezebb a születés, a másodiknak "kész" a hely. Az első gyakran sokkal aktívabb, jobban fejlődik, könnyebben megküzd a kinti élet akadályaival, mint a második.
Több a természetes szülés előnye, mint a hátránya. :)
Nálam vicces volt, mert szülés előtti nap MRSA-t tenyésztettek hüvelyből. Járványügynek lejelentették, aztán az egész szülészetet fertőtlenítették miattam.
Másnap szültem, akkor még gyorsan levettek még egy kenetet.
Abbó már az MRSA negatív lett, míg a Straphylococcus pozitív.
De a baba kapott preventív antibiotikumot, mert fertőzöttség esetén tüdőgyulladást okozna. Aztán mire megjöttek a laboreredményei, kiderült, hogy nem kapta el, így az antibiotikumról is levették 3 nap után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!