Melyik a jobb megoldás? Látogasson a 20 hónapos gyerek a kórházban, vagy ne?
Kórháza válogatja, hogy mennyire engedi be a kicsiket látogatni. Kérdezz rá mindenképpen.
Nálunk nagyfiam 24 hónapos volt, mikor a lányom született. Minden nap bejöttek, örült nekem, ablakon keresztül láthatta a kistesót, neki is örült. Mi is pár hónappal szülés előtt beizzítottuk a kiságyat, meséket olvastunk neki a baba születéséről, testvérekről, stb.
Aztán otthon (3 nap kórház után) nem akart hozzám jönni, elhúzódott. Nem tudom leírni azt az érzést, rettenet volt. Pedig közel ugyanannyit foglalkoztam (volna) vele, a húga kendőben volt rajtam egész nap. Az igazi megoldást az jelentette, hogy 3 nap után visszaküldtem apát dolgozni, és kisfiam kénytelen volt kommunikálni velem. Pár óra alatt feloldódott, azóta sincs semmi baj.
Szerintem ne aggódj, a fiad hamar túl lesz rajta, és igen, szerintem fontos, hogy ne "szűnj meg" teljesen, menjen látogatni, ha a kórház engedi. Közös kórházas élményekkel könnyebb feldolgozni az otthon töltött első napokat, heteket. Esetleg készíthetsz neki minden látogatásra kis ajándékot (mi ezt csináltuk), vagy amikor jöttök haza, akkor a kistesó adhat vmit neki. 20 hónaposan már nagyon értelmesek, és sokkal többet megértenek, mint az ember gondolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!